Kdyby jste mohl udělat chodbičku třeba 1m x 1m a máte jistotu že nic neulétne. Jsem dělal velké klece pro větší papoušky tak jsem udělal průchozí voliéry nerad bych aby velký papouši ulétli. Udělal jsem to z poznatků které jsem vypozoroval u jiných kolegů u kterých jsem bral inspiraci. Jeden to měl tak že dveře měl do každé voliéry z venčí do výletů a to se mě moc nelíbilo protože to bylo takové dle mého názoru nebezpečné. Jedná se pouze o venkovní výlet protože mám celoroční voliéry. Jinak v zimovišti mám po celé délce krmnou chodbu šíře 1m a na délku 10m a do každého záletu mám udělané dvířka.
kakadu123456
XXX.XXX.176.15
Ake mate papagaje ?
pajez
napsal(a):
Dobrý den, poraďte, je lepší otvírat dvířka do voliery ven, nebo dovnitř(aby ptáčci neuletěli)
děkuji...Jez.
Obecně to asi bude jedno zda se budou dvířka otevírat ven nebo dovnitř - když budete do voliéry vcházet bude to jedním způsobem a když zase budete vycházet je to naopak.Obslužná chodba je u venkovních voliér nutná, možnost úletu tady existuje. Sám ji u venkovních výletů nemám, ale už na ni myslím. Jinak venkovní dvířka otevírám směrem ven.