hanet
XXX.XXX.58.140
Dobrý den, jakého papouška byste doporučili staršímu páru, který by se mu mohl denně věnovat, ale nejspíš by vadil přílišný křik. Bylo by fajn, kdyby se dal snadno ochočit a případně se naučil pár slov.
hanet
XXX.XXX.58.140
Uvažujeme taky nad korelou. Ta je moc hlučná?
Korela je někdy trošku hlasitější, ale není to pravidlem. Jinak myslím si, že lepší společník je skutečně andulka. Andulky se opravdu rychle ochočí a také se často naučí nějaké to slovíčko. Korely se mluvit naučí jen opravdu výjimečně je to spíše vzácnost, ale zato umí vypískat spousty melodií.
hanet
XXX.XXX.58.140
A nějaký jiný nápad? Naši mají na lodžii krásnou zimní zahradu. Mohla by tam být klec i s větším papouškem než je andulka.
Pyrurka? Jsou sice menší, ale hodné a přítulné, zvláště ty dokrmené. U větších papoušků berte v potaz dobu dožití a včas stanovte budoucího opatrovníka, kterého by měl papoušek znát odmala (asi vy, předpokládám?). Nechci malovat čerta na zeď, ale zároveň upozorňuji na fakt, že papoušek se může po přesunu k jinému neznámému majiteli utrápit.
nosfi
napsal(a):
Pyrurka? Jsou sice menší, ale hodné a přítulné, zvláště ty dokrmené. U větších papoušků berte v potaz dobu dožití a včas stanovte budoucího opatrovníka, kterého by měl papoušek znát odmala (asi vy, předpokládám?). Nechci malovat čerta na zeď, ale zároveň upozorňuji na fakt, že papoušek se může po přesunu k jinému neznámému majiteli utrápit.
Pyrura je výborná volba. Nezmínila jsem ji jen proto, že ji tu propaguji skoro v každém vlákně
hanet
XXX.XXX.135.17
Jasně, že opatrovník budu já. A je u pyrur jedno, kterou? Nebo se spolu se zbarvením liší i povahou?
hanet
napsal(a):
Jasně, že opatrovník budu já. A je u pyrur jedno, kterou? Nebo se spolu se zbarvením liší i povahou?
U pyrur je ještě ta výhoda, že se tak úplně neupnou na jednu osobu, a když byste se třeba o ni pak nebo průběžně staral i Vy, tak by to neměl být problém. Já chovám pouze zelenolící mutační. Jsou prý to jedny z nejtišších pyrur, nevím, nemohu posoudit, naší jsou ale opravdu tiší.
Dobrý den.
Souhlasím s eli22. Ono je důležité jaký druh pyrury zvolíte. Rod má asi 24 druhů a převážně jsou to křiklouni. Ale pyrura zelenolící je jedna asi ze tří vyjímek, které jsou tišší. Sám jich chovám v panelovém bytě šest párů a v pohodě. Důležité je také z jakého prostředí mladá pyrura je. Nejlepší je z domácího chovu, je zvyklá na lidi, na cvrkot v domácnosti a jsou pak tišší protože je skoro nic nepřekvapí. Jiné je to u mladých z voliér, ty bývají lekavější a divočejší.
Jinak pyrury zelenolící jsou tvárné a učenlivé a v pohodě se ochočí i vychovaná a odstavená rodiči. Není třeba dokrmenou a spíše bych řekl, že je to nežádoucí, protože jsou nevyzrálé i když je lákavé, že jsou přítulné od samého začátku. Lepší je pořídit odstavenou rodiči a sám si ji vychovat k obrazu svému dle podmínek, které budou v domácnosti panovat.
S pozdravem M.Zedlitzer.
hanet
XXX.XXX.58.140
Mockrát Vám děkuji. Podíváme se tedy po pyrurce zelenolící :).