Papoušek Královský - Mutace

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.8.2015 18:00
bubatach

XXX.XXX.139.240

Dobrý den,
letos jsem sehnal samičku pap. královského rok 2014, a když jsem jsi pro ní přijel tak jsem se dozvěděl že je to straka nebo štěpák.
Mám pár fotek co jsem pořídil je zde vidět par žlutých pírek ale nejvíce jich má schovaních pod křídly dobře je to vidět když letí nebo když si protahuje křídla to se mu bohužel nepodařilo zachytit ale tam je to žlutou úplně svítí, tam tu žlutou odhaduji že má tak 70-80%
Chtěl jsem se zeptat někoho kdo má s mutací nějaké zkušenosti?
zda by se i jejích mlaďat mohli vyskytnout straky(její rodiče jsou přírodní)
Samec kterého jsi vybrala je také přírodní.
A ještě jsem se chtěl zeptat kolik se takový jedinec prodává?
Předem děkuji.

2.8.2015 18:43
petajz

XXX.XXX.18.66

Zde bych se vážně obával onemocnění jater které se takto zbarvením peří často projevuje.Že by se jednalo o mutaci, tak s tím nepočítejte.Osobně bych takového papouška nekoupil ani za běžnou cenu.

2.8.2015 18:56
raduz

XXX.XXX.117.39

Bohužel musím souhlasit s kolegou výše..na 90% se nejedná o mutaci! Ale o problémy s játry, ve svém chovu jsem před několika lety měl podobně zbarvenou samičku. Pokud se u ní začne žlutá plocha rapidně zvětšovat můžete se s ní rozloučit. jak mile se jedná o jedno nebo dvě žlutá pírka nehledejte v tom hned mutační ptáky! (spousta prodejců se tímto způsobem jen zbavuje nemocných kusů...) - a když vidím tu misku s krmením tak jí to jen urychlíte...nic ve zlém...

2.8.2015 19:17
bubatach

XXX.XXX.139.240

Děkuji za vaše názory,
zkusím ji vzít na veterinu aby ji vzali krev pro jaterní testy.
Ale zbarvená byla takto již od narození.
Děkuji.

2.8.2015 20:26
joska

XXX.XXX.3.106

Mužete mi prosím zaslat email.Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík