Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.8.2015 16:17
Piškot

XXX.XXX.216.184

Dobrý den,
chci se poradit, kteří papoušci neudělají tolik hluku. Děkuji.

4.8.2015 18:28
mato.zahradnik

XXX.XXX.3.83

Ja som tiež riešil túto "otázku"-papagáje sa mi páčili, ale prišiel mi neznesiteľný ten škrekot a hluk, čo vedia narobiť.Poradili mi Neofémy-tyrkysové, alebo modrohlavé, vraj nie sú také hlučné. Dokonca niekde čítam, že sú to "najtichšie papagáje na svete". No, a už rok aj niečo ich mám doma, v byte, -v izbe, kde som stále, aj tu spím, a môžem povedať-super sa osvedčili! Občas to zapíska výraznejšie, ale inak samček pekne melodicky, a hlavne nie príliš hlučne pospevuje, keď sa (zriedkavo) "hádajú", tak si tak nie príliš výrazne zaškriekajú, ale inak-ozaj ideálny bytový vtáčik! Na druhej strane nie sú až tak "družní" voči človeku (sú aj pomerne plaché), ale v tom vidím tiež výhodu, keď aj tu čítam, aké majú "psychické problémy" také tie inteligentnejšie papagáje, keď sa im chovateľ nevenuje, či na víkend odíde.
Teraz máme prvé hniezdo (mám krásny párik), momentálne sú 2 mláďatá 2-týždňové, a ani s týmto nie sú spojené ozaj žiadne komplikácie.
Vrelo odporúčam, sú okrem spomínaných predností ozaj aj veľmi krásne!

4.8.2015 22:23
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Neofémy dokáží být i docela družné, ale musíte je tomu trochu naučit. Dělával jsem jim občas "letecké dny". To obnášelo pouštění po bytě a brzy si zvykly a chodily se kouknout na stůl co jím nebo si mě sedly na pantofel a vůbec se nebály. Častý kontakt a mluvení na ně stačí, aby odhodily plachost a byli lepšími společníky. Potřebují mít útěkovou vzdálenost, v malé kleci jsou divoké a plašší než ve větším prostoru.

4.8.2015 22:32
darknesscz5

XXX.XXX.25.2

Jestli chcete tichého, hodného a nenáročného společníka, doporučuji aymaru pruhovanou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík