Alexandr malý-ochočení

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.8.2015 19:41
Gabriela2000

XXX.XXX.7.30

Dobrý den, mám slíbenou samici cca 2 měsíce starou, chci ji dovnitř do bytu, ale je od chovatele
z venkovní voliéry, kde vyrůstá v hejnu, jaké můžou nastat problémy při ochočování, jak nejšetrněji ochočovat?
Děkuji za rady.

7.8.2015 23:20
alex66

XXX.XXX.204.8

To je největší chyba jakou můžete udělat když chcete mít ochočeného papouška vzít si takového který byl odchovaný rodiči. Jsou i vyjímky ale takového ptáka nikdy pořádně neochočíte, bude se vás bát, bude hodně řvát a bude vás štípat. Po nějaké době to pravděpodobně vzdáte a alexandr poputuje o dům dál.
Tohle všechno mám z vlastní zkušenosti asi tak před 20 lety kdy měl takového alex. malého brácha a dopadlo to jak jsem popisoval.

8.8.2015 08:10
atobajus

XXX.XXX.195.189

Jak píše Alex66, když chcete mít domácího mazlíka tak si určitě pořiďte ručně dokrmené a krotké mládě, které Vám chovatel předá z prstu na prst.
Nebudete se tak muset trápit Vy a hlavně ani ten papoušek.

8.8.2015 15:41
Gabriela2000

XXX.XXX.179.92

Je tak to tedy je špatný, já už mám s paní domluveno, že v polovině září bude k odběru, mám ho zamluveného , jsem z Hejnic od Liberce a žádný chovatel tady v okolí není s dokrmeným alexandrem, neozve se třeba někdo, nebo nevíte o někom?
Děkuji moc.

VF

18.9.2015 22:08
VF

XXX.XXX.77.70

Moje osobní zkušenost s 1,0 Alexem malým odchovaným pod rodiči asi tři měsíce po výletu z budky. Po cca pěti měsících absolutně krotký pták vyžadující kontakt se mnou. Mazel jak ručně dokrmený

VF

18.9.2015 22:09
VF

XXX.XXX.77.70

Moje osobní zkušenost s 1,0 Alexem malým odchovaným pod rodiči asi tři měsíce po výletu z budky. Po cca pěti měsících absolutně krotký pták vyžadující kontakt se mnou. Mazel jak ručně dokrmený Samozřejmě bude záležet na kusu...

20.9.2015 20:10
Gabriela2000

XXX.XXX.179.92

Dobrý den, už mám Alexe doma , v sobotu to byl týden, jsme ve fázi oťukávání, reaguje již na jméno, když se pomalu přiblížím ke kleci neutíká, má rád když mu pískám, to poslouchá se zájmem.Vezme si přes klec list pampelišky, nebo stéblo od jitrocele.Jinak prudkých pohybů se bojí a jančí, jestli máte ještě nějaké vychytávky jak s ním, prosím o radu.
Děkuji moc

22.9.2015 21:28
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Gabriela2000 napsal(a):
Dobrý den, už mám Alexe doma , v sobotu to byl týden, jsme ve fázi oťukávání, reaguje již na jméno, když se pomalu přiblížím ke kleci neutíká, má rád když mu pískám, to poslouchá se zájmem.Vezme si přes klec list pampelišky, nebo stéblo od jitrocele.Jinak prudkých pohybů se bojí a jančí, jestli máte ještě nějaké vychytávky jak s ním, prosím o radu.
Děkuji moc

Děláte to dobře, hlavně ho zatím nepouštějte ven z klece. Těžko byste ho dostávala zpět a slibný začátek by byl pokažen. Dávám za pravdu VF. Ostatní radili bezproblémového dokrmeného k ochočení, též měli pravdu, je to snadnější. Trpělivost, nevnucovat se a pták se ochočí. Příliš spěchu v navazování kontaktu je na škodu! Nechat iniciativu na papouškovi, hlavně ho nevylekat. Klec - potrava, bezpečí.
Záleží na chovateli, jestli má rodiče mláďat krotké. Moji papoušci berou přes pletivo z ruky, když krmím, musím je odstrčit rukou. Na prst nesednou a chytit se nedají. Mláďata to od nich odkoukají a chovají se stejně. Dvě mohu vzít do ruk, stáhnout s bidla i ikdyž se pevně drží, jedno by mě škaredě pokousalo, na to musím vzít síťku. I mezi sourozenci může být rozdíl. Čtyři měsice stará u nových majitelů jsou krotká, přítulná už začínají mluvit. Amazoňan modročelý.Takže i ptáky odchované rodiči lze ochočit, ale chce to čas.

23.9.2015 11:56
Gabriela2000

XXX.XXX.7.33

Děkuji moc za radu, dám potom vědět jak jsme pokročili, vím, že o bude běh na dlouhou trať a jsem s tím smířená, pán v předešlém příspěvku psal cca pět měsíců, tak uvidím jak na tom budu já .
Díky všem za odezvu.

23.9.2015 12:11
eli22

XXX.XXX.181.33

Gabriela2000 napsal(a):
Děkuji moc za radu, dám potom vědět jak jsme pokročili, vím, že o bude běh na dlouhou trať a jsem s tím smířená, pán v předešlém příspěvku psal cca pět měsíců, tak uvidím jak na tom budu já .
Díky všem za odezvu.

Moje známá měla Alexe z venkovní voliéry a brala si ho v osmi týdnech, přesně jak vy. Po měsíci z něho byl absolutní mazel. Já si brala pyruru z venkovní voliéry, byl jí rok, po týdnu u nás v kleci obýváku kámoš. Nevím, jak Alexové, ale pyrury, aby se z nich staly mazlíci, nemusí být vůbec ručně dokrmované, spíš to je do budoucna na závadu. Viz různé příspěvky typu "ručně dokrmený pyrura začal být po roce agresivní atd." Ale jak píšu, ALex kamarádky byl po měsíci úplný mazel, takže bych se toho vůbec nebála.

VF

25.9.2015 12:24
VF

XXX.XXX.77.70

Číňan před osmi dny z voliéry

25.9.2015 19:41
Gabriela2000

XXX.XXX.111.203

Fakt?Můj Alex dnes po 13 dnu, si vzal v kleci přímo z mé ruky piškotu a hodně už zkrotnul, ale prst jsem ještě raději nezkoušela, bojím se něco uspěchat, zatím to jde dobře, tak mi držte palce

VF

26.9.2015 00:20
VF

XXX.XXX.77.70

Fakt a držím palce...

Přidejte reakci

Přidat smajlík