Hledám někoho ochotného a trpělivého, kdo by mi vysvětlil genetiku korel. Prosím ne odkaz na gen. kalkulačku. Mám třeba pár přírodní x albino s odchovem mláděte lutino - zajímá proč odchovali tuto mutaci a pohlaví tohoto mláděte, nebo pár albino x skořicová s odchovem mláďat lutino, albino, bělohlavá šedá a bělohlavá straka - zajímá mě štěpitelnost rodičů a pohlaví a štěpitelnost mláďat atd. ( to že albina i lutina jsou 0,1 to už tuším
. Díky moc. Vašek.
Vašek8
napsal(a):
Hledám někoho ochotného a trpělivého, kdo by mi vysvětlil genetiku korel. Prosím ne odkaz na gen. kalkulačku. Mám třeba pár přírodní x albino s odchovem mláděte lutino - zajímá proč odchovali tuto mutaci a pohlaví tohoto mláděte, nebo pár albino x skořicová s odchovem mláďat lutino, albino, bělohlavá šedá a bělohlavá straka - zajímá mě štěpitelnost rodičů a pohlaví a štěpitelnost mláďat atd. ( to že albina i lutina jsou 0,1 to už tuším
. Díky moc. Vašek.
Zdravím, nemáte skromné požadavky. Vysvětlení potomstva třeba z prvního páření je prosté. Máte štěpitelného samce na lutino a tím se v potomstvu mohou objevit lutino ptáci obou pohlaví. Ale jednoduchých vysvětlení principů genetiky není bez elementárních základů. Ty najdete pomocí vyhledavače snadno a nezbývá než je prostudovat a pochopit. Děti ve škole se také musí nejdříve naučit jednoduché počty, aby jim poté bylo možné vysvětlovat například integrální počet.
Vašek8
napsal(a):
. Díky moc. Vašek.
Vasku to je opravdu dosti zdlouhave a na pochopeni toho dosti, nejlepe by bylo, bohuzel pro tebe sehnat nejakou literaturu kde je popsana genetika korel.V mem pripade to byla kniha Korely autor J.Dienstbier, a i dnes se k ni vracim jelikož vse se neda pamatovat. Nevim mozna ti to někdo vytiskne.
pavel758
napsal(a):
Prosim, stahl by mi sem odkaz nekdo na genetickou kalkulacku korel?dekuji .
Zdravím, když už jste otevřel tento web, tak ho máte před očima na hlavní stránce. Není nic jednoduššího než si ho otevřít. (http://www.gencalc.com/#cz).