Potřebuju poradit, andulka - sameček mi neustále už několik měsíců krmí zrcátko, když mu ale zrcátko vezmu, tak žalostně pípá a "brečí".. co s tím mám dělat? z toho jeho krmení zrcátka je hrozný bordel a velká spotřeba zrnía a bojím se aby nevyhladověl, ale zase na druhou stranu mám strach že když nebude zrcátko mít, aby neumřel žalem a hlavně to jeho pípání je k nevydržení.. děkuju.
Vidí v něm svého druha. To je chyba všech zrcátek pro ptáky-nedávat! Lepší by bylo nevyrábět, ale průmyslu asi nedomluvíme -
Nu. S krmením zrcátka už nepřestane, to se neodnaučí. Časem si může začít i trhat peří.
Prostě vidí kamaráda a chce k němu. Samci to dělají, když chtějí samičku a mladé, dvoří se a krmí...
Zkuste mu dát jinou hračku-ne blýskavou a zvonivou. Berte ho více z klece, proletět se, ať se trochu energicky vybije a zabaví. Zkrátka dávat něco, co ho zaujme jiného. Pokud se bude pořád trápit a volat, pořiďte mu kamaráda a dejte je do jiné větší klece, aby si nenárokoval svůj prostor. Hodně štěstí při řešení situace.
Škoda, že nelze nějak plošně před zrcátky varovat...
Nu ale nebojte, to vyřešíte