Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.8.2015 13:40
micinka92

XXX.XXX.90.5

Potřebuju poradit, andulka - sameček mi neustále už několik měsíců krmí zrcátko, když mu ale zrcátko vezmu, tak žalostně pípá a "brečí".. co s tím mám dělat? z toho jeho krmení zrcátka je hrozný bordel a velká spotřeba zrnía a bojím se aby nevyhladověl, ale zase na druhou stranu mám strach že když nebude zrcátko mít, aby neumřel žalem a hlavně to jeho pípání je k nevydržení.. děkuju.

20.8.2015 15:16
Erikae

XXX.XXX.249.251

Vidí v něm svého druha. To je chyba všech zrcátek pro ptáky-nedávat! Lepší by bylo nevyrábět, ale průmyslu asi nedomluvíme -

Nu. S krmením zrcátka už nepřestane, to se neodnaučí. Časem si může začít i trhat peří.
Prostě vidí kamaráda a chce k němu. Samci to dělají, když chtějí samičku a mladé, dvoří se a krmí...

Zkuste mu dát jinou hračku-ne blýskavou a zvonivou. Berte ho více z klece, proletět se, ať se trochu energicky vybije a zabaví. Zkrátka dávat něco, co ho zaujme jiného. Pokud se bude pořád trápit a volat, pořiďte mu kamaráda a dejte je do jiné větší klece, aby si nenárokoval svůj prostor. Hodně štěstí při řešení situace.

Škoda, že nelze nějak plošně před zrcátky varovat...

Nu ale nebojte, to vyřešíte

20.8.2015 16:14
micinka92

XXX.XXX.90.5

Ok děkuji :) zkusím a uvidím :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík