Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.8.2015 20:18
z10

XXX.XXX.35.159

Zdravím,
Chci risknout chov dvou chovných pár korel, ve voliéře 2*2*1, d, v, š, jaké je procento, že budou spolem vycházet?děkuji za slušné odpovědi.

25.8.2015 20:49
malochovatel

XXX.XXX.251.253

Zalezi na jejich povaze ja mel 2 pary ve voliere v x s x h 2x2x2,5 a samci se rvali jako kone.

25.8.2015 21:17
simacek123

XXX.XXX.142.1

z10 napsal(a):
Zdravím,
Chci risknout chov dvou chovných pár korel, ve voliéře 2*2*1, d, v, š, jaké je procento, že budou spolem vycházet?děkuji za slušné odpovědi.

Pisete ze to chcete risknout, proc ne? zaezi na jednotlivcích.nekdy se to podari ae je to vždy na 50% Jinak z mého hlediska a skusenosti voliéra vasich rozmeru je pro dva pary korel mala, takze problém nejaky bude.jjesti chcete jit na jistotu tak jedine par., samotny bude mit vice klidu pareni a odchov bude lepsi.

25.8.2015 21:39
henrich

XXX.XXX.34.144

Dobrý den 2 pary v jedne volieře nedělaji dobrotu jeden par je vždy domynantni a utlačuje druhy par.dejte tam3 pary korel nebo 1 par korel +andulky.nejlepšich chovatelskych uspěchu dosahnete v chovu po 1 paru -oplozenost vajec-počet odchovanych mlaďat -četnost hnizděnì.

25.8.2015 22:08
miloš

XXX.XXX.168.50

Choval jsem dva páry korel prakticky ve stejné voliéře, když jsem začínal( cca před 35 roky) a oba páry hnízdily naprosto bez problému, ale byli spolu od podzimu., pamatuji si, že jeden pár měl 16 mladých a druhý o něco méně.

26.8.2015 05:34
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

Měla jsem několik párů korel hnízdících společně, ale záleží na povaze, někteří samci (ale i samice) mohou mít tendenci zabírat budky i druhým párům, takže to chce, pokud budete mít 2 páry raději 3 budky, aby se o ně neprali a další věc je, že mohou naopak hnízdit všichni společně v jedné budce, což také není moc žádoucí, protože nepoznáte, od kterého páru jsou která vajíčka a následně mláďata, pokud tedy není každý pár jiné mutace, ale ani to není úplně spolehlivé.

26.8.2015 05:58
z10

XXX.XXX.35.159

Děkuji, já mám ve voliéře 14 dní novou páru a už má vajíčka, mám domluvenou ještě jednu, kterou koupim i s budkou a mladymi, kdybych viděl, ze se ted bijí, tak jednu páru musím dát pryč, ale mám takový pocit, ze mi to vyjde.co vy na to?

26.8.2015 08:25
cistic

XXX.XXX.146.75

z10 napsal(a):
Zdravím,

Pane vtakej voliere mozete mat kludne dva pary korel, na vlastne oci by som vas otom presvedcil, skoro tie iste rozmery akurat 1m dlzky navyse a v kazdej mam po dva pary korel, par okrasnych hrdlicek, a po styri pary ruzohrdlich akebo anduliek, takychto volier mam 11 kusov zo zaciatku sezony byvaju nejake rozbroje potom sa to vsetko ustali, chce to svoje pravidla, mnohy chovatelia ktori umna niekedy boli neverili vlasnym ociam ze by sa takto vtaci dali chovat, ale je to tak ako pisem treba experimentovat a naberat skusenosti, takto chovam vtako pomali 30 rokov a kto tvrdi ze sa to neda mozte ma navstivit a pozriet ci sa to da alebo nie. s chov.pozdravom.

tarantule1

26.8.2015 11:08
tarantule1

XXX.XXX.195.189

z10 napsal(a):
Zdravím,

Jak píšete, je to risk. Může to fungovat a taky se Vám můžou vzájemně napadat, taky se může stát, že některý ze samců pozabíjí všechny mladé v budkách, přestože až do vylíhnutí mláďat spolužití fungovalo.
Dát dva nebo tři páry, jak se častým opisováním radí, vyjde úplně na stejno. Takže je to jen na Vás zda to zkusíte.

26.8.2015 13:42
pavel758

XXX.XXX.35.159

Děkuji, risknu to, jak se říká "risk je zisk", budu doufat, ze to vyjde.

26.8.2015 14:30
pavel758

XXX.XXX.35.159

Zkusím toto take, volieru mam jeste vetsi.

26.8.2015 14:46
z10

XXX.XXX.35.159

Děkuji za rady, asi do toho půjdu.

26.8.2015 16:05
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

z10 napsal(a):
Děkuji, já mám ve voliéře 14 dní novou páru a už má vajíčka, mám domluvenou ještě jednu, kterou koupim i s budkou a mladymi, kdybych viděl, ze se ted bijí, tak jednu páru musím dát pryč, ale mám takový pocit, ze mi to vyjde.co vy na to?

Já bych rozhodně, pokud koupíte pár s mladými korelami, tento pár k tomu, co má nově snesená vajíčka, nedávala. Zvlášť jestli jsou ta mláďata ještě nesamostatná a budou muset být s rodiči. Dala bych je dohromady až po hnízdění, aby měli čas se poznat a na příští hnízdění už mohou být společně. Alespoň nebudete muset řešit úhyn mladých nebo rozbitá vajíčka a případné konflikty dospělých jedinců se pak dají už vždycky nějak řešit, pokud tam nejsou ta mláďata. Takže moje rada je, nedávat dohromady 2 páry když jeden už hnízdí a druhý má mladé, ale až všichni odchovají, tak po odstavu a oddělení mláďat to můžete zkusit.

26.8.2015 16:32
z10

XXX.XXX.35.159

anurra.rhonean23 napsal(a):
Já bych rozhodně, pokud koupíte pár s mladými korelami, tento pár k tomu, co má nově snesená vajíčka, nedávala. Zvlášť jestli jsou ta mláďata ještě nesamostatná a budou muset být s rodiči. Dala bych je dohromady až po hnízdění, aby měli čas se poznat a na příští hnízdění už mohou být společně. Alespoň nebudete muset řešit úhyn mladých nebo rozbitá vajíčka a případné konflikty dospělých jedinců se pak dají už vždycky nějak řešit, pokud tam nejsou ta mláďata. Takže moje rada je, nedávat dohromady 2 páry když jeden už hnízdí a druhý má mladé, ale až všichni odchovají, tak po odstavu a oddělení mláďat to můžete zkusit.

Děkuji, a jaká je min.klec pro jedem pár korel?

26.8.2015 20:27
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

Já mám klece pro korely o rozměrech 78 cm šířka 45 cm hloubka a 90 cm výška a stačí bohatě, ale pro nehnízdící pár stačí i ještě o trochu menší. Tyhle jsou pro hnízdící páry uzpůsobené tak, aby bylo možné zavěsit budku. Odchovávali v nich už několikrát a bez problémů. Mladé po odstavu mají pak svoji voliérku.

26.8.2015 20:40
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

Jinak ještě poznámka:
naše korely jsou chované v bytě. Venkovní voliéru neplánuji, v místě bydliště máme hodně škodné - kočky, kuny, lasičky a korely mám jako svoje děti, většina z nich jsou mazlové, takže bych o ně nerada přišla. Ven je dávám pouze v těchto klecích a jen, když jsou pod dozorem. Mají na dně klece pletivo, aby mohly spokojeně zobat trávu. Jinak mají možnost i volného proletu doma po pokoji všichni společně, takže v klecích nejsou pořád. Výjimkou je hnízdění, kdy je neruším .

27.8.2015 14:34
z10

XXX.XXX.35.159

Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík