Byl jsem se podívat v neděli na burze ve Vyškově. Koupil jsem si tam samičku zebřičky a bylo to krásné překvapení. Po vypuštění do voliéry se nezvedla ze země a neuletí ani 20cm.
Zajímalo by mě, jak se takoví ptáci chovají a v čem, že se odnaučí létat. Mám podezření, že jsou drženi v nějakém starém hrnku bez ucha, kterého je škoda vyhodit.
Taky jsem minulej rok v říjnu v Přerově koupil takovýho samce už cena mi byla divná.Byla to mutace phaeo.Přijdu a ptám se je to letošní. Jo i kroužek to mělo tak jsem se ani na něj nedíval důvěřoval jsem.Až cena mi byla divná 80kč říkám 70kč jo v pohodě. Když zrovna jedu z Olomouce dívám se kroužek 11nebo12 ted už nevim a říkám to nebude jen tak pak ho dám do klece 80cm tam mi bylo vše jasny samec jen na zemi na horní bidlo cirka 40 od země skákal jen málokdy a to musel být na prvním cirka 10cm od země a věčně na zemi mnohokrát vyskočil z klece tak ho nechám puštěného a jsem doma vůbec nelítal jen skákal bylo mi ho líto.Jo hold kontrolovat kroužky a na ptáka se pořádně podívat či kupovat jen u chovatelů.Takových případů je mnoho.