Martin-rosely
napsal(a):
Dobrý den chci se zeptat co by jste mi doporučili do venkovní voliéry.Chci tam vice druhů, aby to bylo pestré a hlavně aby se mezi sebou snesli.Chci to na okrasu a pro radost a ne na kšeft, ale rád odchovám i mladé.Voliéru mám cca v.3,5m š.3m h.3m
Děkuji za rady
Martin.
Ak tam nechcete mat masaker tak penantov tam nedávajte.
Martin-rosely
napsal(a):
Dobrý den chci se zeptat co by jste mi doporučili do venkovní voliéry.Chci tam vice druhů, aby to bylo pestré a hlavně aby se mezi sebou snesli.Chci to na okrasu a pro radost a ne na kšeft, ale rád odchovám i mladé.Voliéru mám cca v.3,5m š.3m h.3m
Děkuji za rady
Martin.
No ono moc rad není, ani to totiž nejde.Vse musíš skusit osobne, dlouhe roky jsem delal ruzne seskupeni ruzneho druhu, vetsinou ale bez uspechu.pred nejakym rokem se me podarilo například dati spolecne rozely pestre, horske, a nadherne.odchovavaji.Letos skousim spolecny chov kakariku podle zahraničních chovatelu to jde, podle nasich většinu ne.Takze skouset a skouset.
Martin-rosely
napsal(a):
Děkuji Vám za rady, akorát se chci zeptat, kdybych tam dal ty tři druhy rosel, tak nebudou se mezi sebou nějak křížit?A já myslel, že rosely mají být jen po párech.Tak to je super, jestli může být více párů u sebe.
Zdravím. Já mám momentálně pohromadě 1 pár Roz.pestré a 2 páry Králováků. Rozely mi letos udělali v jejich přítomnosti dvě snůšky. Králováci jsou dvouletý tak nic, ale jeden pár měl snůšku na zemi, ale nic z toho. Měl jsem s pestrými i Pap.nádherný a také v pohodě. Samozřejmě, že nějaké to pošťouchnutí dle nálady bylo, ale nikdy nic závažného. Penanti, za mě, rozhodně samostatně. Martin
PS: loňské foto.
Martin-rosely
napsal(a):
Můžete mi ještě prosím poradit, jestli můžou být pohromadě rosely žlutohlavé, černohlavé, slámožluté.
Jste blázen, dejte tam radši hejno andulí. Černohlavky jsou naprosto jinej druh rosel než všechny, měl byste si o tom něco zjsitit. Rosely dohromady nikdy, pokud o ně nechcete přijít.
martin77
napsal(a):
Zdravím. Já mám momentálně pohromadě 1 pár Roz.pestré a 2 páry Králováků. Rozely mi letos udělali v jejich přítomnosti dvě snůšky. Králováci jsou dvouletý tak nic, ale jeden pár měl snůšku na zemi, ale nic z toho. Měl jsem s pestrými i Pap.nádherný a také v pohodě. Samozřejmě, že nějaké to pošťouchnutí dle nálady bylo, ale nikdy nic závažného. Penanti, za mě, rozhodně samostatně. Martin
PS: loňské foto.
Pán Martin ! Po prezretí vášho obrázku je mi úplne jasná cena u niektorých kráľovských.
Pri porovnaní veľkosti roziel a kráľovákov, je evidentné, že sa jedná o to "malé" plemeno.
Bak dobre si to pozri, takíto kráľovskí sa predávajú za ceny o ktorých tu neustále básniš.
Martin-rosely
napsal(a):
Ja sem si to myslel, ale prave mi to tam radili.A co ty cinani?
Rosely určitě ne a černohlave už vubec to je ptak v jine cenove relaci a musi mit uplně jine podminky, a nedovedu si představit že by vam ho jiny škubnul, dva pary činanu klidně ale vzit je od mladych, možna i 3pary nedovedu si tu vaši volieru představit je to destruktivni ptak takže všechno dřevo likviduje ja jim řikam frezaři
Martin-rosely
napsal(a):
A nebudou ti číňani dělat velký kravál.Protožealexandři jsou dosti hlučni, ne?
Většinou rano za usvitu a navečer a samozdřejmě když je někdo cizi vyruší přes den je většinou neslyšim ale to řvou i jini ptaci taky, pokud by jste mnel zajem vím o mladych ze tři hnízd.
istambul2005
napsal(a):
Pán Martin ! Po prezretí vášho obrázku je mi úplne jasná cena u niektorých kráľovských.
Pri porovnaní veľkosti roziel a kráľovákov, je evidentné, že sa jedná o to "malé" plemeno.
Bak dobre si to pozri, takíto kráľovskí sa predávajú za ceny o ktorých tu neustále básniš.
Asi si mne s někým pletete! To "loňské foto" je foto ještě mladých králováků, které jsem si v tu dobu pořídil. Tudíž s nimi začínám a tudíž odchov od nich jsem ani neměl, myslím že to bylo zřejmé v popisu pro "martin apl" a tudíš jsem nemohl ani prodávat natož "neustále básnit" o nějakých cenách! A přes inzerci jsem určitě o cenu při poptávce nesmlouval, neboť je mám od chovatelů z okolí, které znám. Jsem chovatel jen čtyřech párů pro radost a i tak se stále učím a nikoho nikdy nepřesvědšuju o cenách či velikosti ptáků, natož abych o tom někde"neustále básnil". Pokud si stále stojíte za svém na moji adresu, je to jen Vaše věc. Já Vás neznám a případně si o Vás také mohu myslet cokoli.
Jinak jsem pro "martin apl" poskytl pouze mou zkušenost.
...jinak jsme udělali přesně to co nesnáším já sám. Změnili jsme téma a rozepisujeme se o něčem jiném, než se ptal zadavatel. Bohužel. Omlouvám se. Martin.
Vazeny zadàvatel skusim vàm slusne odpovedat, pokial som dobre precital vase otàzky tak skusenosti s chovom ako takym nejakè velkè nemàte, chcete sa na zaciatok hned pustat do dost zlozitej a problematickej skupiny vtàkov.Ja sàm màm cca 30 rokov skusenosti s roznymi druhmi ako zaciatocnikovi vàm do vasej voliery odporucam nasledovnu skladbu vtàkov andulky, korely, rozela zltolica.potom ked ziskate nejakè skusenosti stakymito vtàkmi zacnite uvazovat o kombinovani inych druhov.Je to pre vase dobro vyhnete sa sklamaniu.Ja sàm chcem vytvorit spolocnu volieru a na uskaliach a zlozitosti sa radim asi s 10 dalsimi ludmi i ked umna tie druhy ktorè idem kombinovat su celkom orieskom aj ked su chovanè samostatne.A este aj pri tej najodporucanejsie skupiny vtàkov sa chovaju uplne inak doslova vàm poviem co funguje u 5 uvàs nemusi;dalej musite ràtat ze ked v spolocnej voliere dojde z niektorèho pàru k uhynu, uletu alebo jednoducho ze jednèho vtàka budete musiet dajme tomu odniest na veterinu uz ho naspat nemozete dat stane sa votrelcom potom vàm neostane nic inè len zostavajuci kus odstrànit.Nechcel som vàs nijako odradit len pri spolocnom chove musite ràtat so vsetkym.a este nieco rozhodnite sa ci chcete chovat rozne druhy alebo jeden druh v kolonii podlamna ani vtomto nemàte jasno.Popremyslajte nadtym co vlastne chcete, kolko chcete preinvestovat penazi, nastudujte si odbornu literaturu o druhoch ktorè chcete chovat.a ked toto vsetko spravite tak potom si mozno uvedomite co vsetko ste sa vo vasich otàzkach snazite skombinovat.ak toto spravite usetrite si jednak vela starosti aj smutku a prajem stastnu ruku ak màte nejaku dalsiu otàzku napiste ràd vàm odpoviem.S pozdravom A.Jakab.
Martin-rosely
napsal(a):
Kdyz se podivate poradne na to kdyz sem se ptal na tu kukurici, tak zjistite ze to bylo 8 mesic.
Martine slusne som sa ti ospravedlnila teraz pocuvaj ak chces od nàs trochu skusenejsich nejaku normàlnu odpoved tak zadàvaj svoju otàzku ako novè tèma ty si ozivil nieco spred 4 mesiacov.
martin77
napsal(a):
Asi si mne s někým pletete! To "loňské foto" je foto ještě mladých králováků, které jsem si v tu dobu pořídil. Tudíž s nimi začínám a tudíž odchov od nich jsem ani neměl, myslím že to bylo zřejmé v popisu pro "martin apl" a tudíš jsem nemohl ani prodávat natož "neustále básnit" o nějakých cenách! A přes inzerci jsem určitě o cenu při poptávce nesmlouval, neboť je mám od chovatelů z okolí, které znám. Jsem chovatel jen čtyřech párů pro radost a i tak se stále učím a nikoho nikdy nepřesvědšuju o cenách či velikosti ptáků, natož abych o tom někde"neustále básnil". Pokud si stále stojíte za svém na moji adresu, je to jen Vaše věc. Já Vás neznám a případně si o Vás také mohu myslet cokoli.
Jinak jsem pro "martin apl" poskytl pouze mou zkušenost.
...jinak jsme udělali přesně to co nesnáším já sám. Změnili jsme téma a rozepisujeme se o něčem jiném, než se ptal zadavatel. Bohužel. Omlouvám se. Martin.
Nepletiem, vy pozornejšie čítajte, to o tých cenách patrilo "Bakovi"
To som na vašej fotke iba poukázal, ako nemá královák vyzerať, to že je to stará fotka je vedlajšie. Títo vtáci vo veku 5-6 týždnov po vyletení sú už velkí ako rodičia a tí vaši sú fakt malí, aspoň pri porovnaní s tými rozelami.