parrotsfan@seznam.cz
napsal(a):
Dobrý den, potřebuji poradit, jestli mohu dát do voliéry postavené z větší části ze dřeva a potažené králikářským pletivem papouška nádherného. Byl by schopný pletivo přeštípnout nebo zničit dřevěné části? Děkuji za rady!
Muzete, jsou to ptaci velmi klidni a nenici chovatelske zarizeni, A jestliže date občas vetve na okus dreva ani pletiva si nevsimne.
Naso

XXX.XXX.61.26
Dobrý deň! Rozela pennantova je už oproti rozele pestrej výrazne deštruktívnejšia. Pennant spraví diery do králičieho pletiva, keď chce. Lenže rod zahrňujúci papagáje nádherné, horské a alexandrine nemá deštruktívne sklony a je ich možné chovať aj vo voliérach s kláličím pletivom. Dokonca si nevšímajú ani drevené rámy voliér - vlastná skúsenosť. Kamarát dokonca chová králováky v drevených voliérach a úplne v pohode. No na záver dodám, že lepšie je kvalitnejšie silné pletivo a máte istotu.
Naso
napsal(a):
Dobrý deň! Rozela pennantova je už oproti rozele pestrej výrazne deštruktívnejšia. Pennant spraví diery do králičieho pletiva, keď chce. Lenže rod zahrňujúci papagáje nádherné, horské a alexandrine nemá deštruktívne sklony a je ich možné chovať aj vo voliérach s kláličím pletivom. Dokonca si nevšímajú ani drevené rámy voliér - vlastná skúsenosť. Kamarát dokonca chová králováky v drevených voliérach a úplne v pohode. No na záver dodám, že lepšie je kvalitnejšie silné pletivo a máte istotu.
Takže horáci taky nezničí dřevěnou voliéru? Nádherné chovám už pár let, ti jsou klidní. Za informaci o horácích děkuji!
Spíše bych se obával zabití papoušků přes králičí pletivo od koček, kun a sov. Před léty jsem měl králičí pletivo na voliérách ve dvou vrstvách a stejně mi noční návštěvy našly místo, kdy se pletivo dotýkalo a přišel jsem o několik penantů a horáka. Když jsem si zařizoval nové voliéry tak už jsem zvolil jiné pletivo a je pokoj.