Jak přimět papouška chodit sám do klece?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.9.2015 17:21
Betty98

XXX.XXX.88.236

Ahoj, můj papoušek často velice agresivně odmítá chodit do klece i po celodenním pobytu v pokoji. Jak se zbavit jeho "fóbie z klece?" Děkuju :).

maates

7.9.2015 20:31
maates

XXX.XXX.239.82

Podle me je problem prave to, ze papouska mate casto a dlouho pusteneho.Musi si na klec zvyknout a brat ji jako svuj domov, kde se citi dobre a bezpecne a ne, ze je tam za trest.On si nejspis zvykl, ze je casto pusteny a pochopitelne se mu do klece pak nechce.Moje rada je-poustet ho mene a na kratsi dobu a do klece mu dat nejake hracky.

7.9.2015 21:31
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Betty98 napsal(a):
Ahoj, můj papoušek často velice agresivně odmítá chodit do klece i po celodenním pobytu v pokoji. Jak se zbavit jeho "fóbie z klece?" Děkuju :).

Vážená, dostala jste jedinou odpověď stručnou a správnou.
Já mám problém s stručnými odpověďmi. Proč ?
Jaký papoušek ? Je nepředstavitelný rozdíl v přístupu k jednotlivým druhům z hlediska jejich reakcí.
Žako - amazoňan, p. čevenotemenný - p. kouřový, andulka - neoféma, Rozela - korela.
Takže, pokud mohu poradit, při dotazu uveďte: Druh
Stáří
Odchov pod rodiči nebo dokrmený
Jak dlouho problémového jedince máte
Potom můžete dostat využitelnou radu.
Jen malý dotaz. Zbavit fóbie z klece. Skutečná fóbie z klece by byl vážný problém, který by měl příčinu. Snad jste termínu použila obrazně, nakonec tomu ty uvozovky odpovídají, místo normálního, že se mu nechce do klece. Ani malému dítěti se nechce večer domů, některá matka musí volat důrazně několikrát. Jiná jen jednou.

8.9.2015 09:17
m.zedlitzer

XXX.XXX.70.36

Moudivláček napsal(a):
Vážená, dostala jste jedinou odpověď stručnou a správnou.
Já mám problém s stručnými odpověďmi. Proč ?
Jaký papoušek ? Je nepředstavitelný rozdíl v přístupu k jednotlivým druhům z hlediska jejich reakcí.
Žako - amazoňan, p. čevenotemenný - p. kouřový, andulka - neoféma, Rozela - korela.
Takže, pokud mohu poradit, při dotazu uveďte: Druh
Stáří
Odchov pod rodiči nebo dokrmený
Jak dlouho problémového jedince máte
Potom můžete dostat využitelnou radu.
Jen malý dotaz. Zbavit fóbie z klece. Skutečná fóbie z klece by byl vážný problém, který by měl příčinu. Snad jste termínu použila obrazně, nakonec tomu ty uvozovky odpovídají, místo normálního, že se mu nechce do klece. Ani malému dítěti se nechce večer domů, některá matka musí volat důrazně několikrát. Jiná jen jednou.

Naprosto souhlasím. Jen bych ještě dodal, že papouška je potřeba neustále vychovávat. On sám od sebe nebude plnit majitelovo přání. A celý den volně puštěný papoušek, ať už je to jaký koli, nemá výchovu, je ponechán osudu. Pak samozřejmě nebude chtít dělat to, co požaduje majitel. Je potřeba v první řadě provádět nácvik vyndavání a opětné zandavání papoucha do klece. A samozřejmě musí cítit, že klec je jeho teritorium a ne celý byt.
S pozdravem M.Zedlitzer.

8.9.2015 17:55
Betty98

XXX.XXX.88.236

Omlouvám se za moje neupřesněné vyjádření.
Papouškovi je přes 14 týdnů.
Je odchován už od vajíčka, zakoupila jsem si jej v jeho 47 dnech.
Je to Alexandr malý.
Začal mít trochu problémy s chozením do klece přibližně ve třech měsících. Popravdě není pouštěn na samotu celý den. Vždy, když jej vypustím, jsem s ním, hraji si s ním, on na sebe rád strhává pozornost.
Pokaždé, když se s ním přiblížím ke kleci a on pochopí, že je konec hraní, začne se vztekat (jako ostatně každé malé dítě, když musí jít domů z hřiště). Jako malý se mnou a mojí rodinou trávil hodně času, proto si možná zvykl na větší okruh svého teritoria.
Postupně jsem jej začala učit, že v kleci má žrádlo, vodu, bezpečí, ale on se i přes to při pohybu v blízkosti klece začne domáhat delší doby venku a kontaktu s lidmi, přičemž klec je v naší každodenní blízkosti. Avšak neprobíhá to pokaždé.
Děkuji za vaše odpovědi
Betty98.

8.9.2015 18:52
olgasvarhova

XXX.XXX.112.238

Nevěšte hlavu, Mám doma na volno celý den andulky, amazoňana a korelu.Klece=jít se najíst.Do klece se tedy jdou najíst a napít.Večer, když zobou je pochválím a zavřu na noc dvířka.Chce to trpělivost u korelky to trvalo několik měsíců u amazoňana ze dne na den:).

9.9.2015 08:15
hanka s.

XXX.XXX.72.61

Naše anduly a korela jsou na volno každý den celé dopoledne.Naučily se, že je v 8 hod ráno pustím a v 11 hod už jsou zalezlé v klecích.Má je ve dvou.Pokaždé si vymění místa.Každý den se v klecích sami mění, jak se jim zachce.Občas je pustím i odpoledne.Ze začátku jsem anduly naháněla a různě odchytávala.Už se naučili sami.Má tam jednoho drzého anduláka, který, když je jeden den nepustím, lomcuje s dvířky a povede se mu prolézt třeba okolo koupelničky ven...

9.9.2015 10:26
pavel6

XXX.XXX.69.130

Pokuste se mu dát nějaký signál, že teď je doba jít do klece(třeba pokaždé zazvoňte na zvoneček, rozsviťte světlo atd.).Takhle podobně jsem naučil své ptactvo zalétat večer do záletů.Rozsvítí se světlo a já řeknu jdeme domů a oni začnou zalétávat do záletů a pak je jen zavřu.Trvalo to týden než to všchni zvádli(žako, číňaci, králováci, červnokřídlí, kakarik...).Ten zvon používá známej na svolávání krav večer s louky.Zaglinká a krávy jdou spořádaně domů do ustájení a nemusí je někde nahánět.Chce to trpělivost.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.1.2023 23:44
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobry den muzu se zeptat mam doma druhy den amazonana modroceleho. Prvni den byl klidny. No chtela bych ho bez stresu naucit jit z klece ven a pak pozdeji kdyz si budeme hrat nebo ho budeme cvicit zase bez problemu zpatky do klece. Poradite jak nato?

Neregistrovaný uživatel

10.1.2023 12:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Den první-šok,den druhý a několik dalších stres.Teď bude záležet všechno jen na nejbližším okolí a přístupu.Než budete cvičit a hrát si bude ještě chvíli trvat-chce to klidný přístup a hlavně trpělivost!

10.1.2023 13:56
lupus4

XXX.XXX.205.61

tak asi po 100 :

Každou naší reakcí bychom se měli snažit papouška utvrzovat v tom, že jsme ti, kteří mu nikdy neublíží a k nimž může mít důvěru.
Trénink pomocí pozitivního posilování je vlastně určitým dialogem s naším zvířecím kamarádem. Pomocí správně zvoleného postupu dokážeme naučit papouška potřebné věci jako nástup na ruku bez nepříjemného bonusu klovnutí, zapilování drápků bez použití násilí...atd... atd...
takže pogooglujte a najděte si např. klikr trénink u papoušků
NIC NENÍ HNED A SAMO OD SEBE

Přidejte reakci

Přidat smajlík