Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.9.2015 19:58
lacocolor

XXX.XXX.126.86

Dobrý den,
máte někdo zkušenosti s kakaduem jako mazlíkem?vím, je to druh od druhu, někdo častěji, někdo v menších periodách, ale jak kakadu zařve(svým přirozeným projevem)tak se houpe lustr .asi růžový, goffinův, méně pronikavěji, ale slyšel jsem třeba šalamounského a muselo to jít slyšet na 500m.proč to píšu, je to veliká škoda, že s největší pravděpodobností se tito nádherní a mazliví, přítulní papoušci, asi kvůli nepochopení sousedům(pochopitelně), nedají chovat v bytě.kolega měl mládě šalamounského, říkal jsem mu panenka, velmi přítulné, ale kvůli hluku a hlavně sousedům ho musel dát pryč.vím, že je to povaha od povahy, ale myslíte, že to mají v sobě?je pravda, že neexistuje tichý papoušek bez svého přirozeného projevu, leda tak plyšák, ale já jsem kakadua vždy strašně chtěl, bydlím v panelovém domě a kvůli sousedům jsem to neriskoval.
mám doma pár liberijčáků(žako), povahově ok, mluví, prostě nebudu víc rozepisovat, ale myslím si, co se týká přítulnosti, tak na kakadua nemá.jeden velký rozdíl-žaci si zařvou(hlasový projev nemají tak výrazný jako konga)ale je to asi jak tři vrabci dohromady, není problém s hlukem.jinak blekotají a blekotají.škoda těch kakaďáků.
nebo se v tomto ohledu mýlím?napište prosím názor, zkušenosti, budu moc rád...

Imperialis

11.9.2015 21:11
Imperialis

XXX.XXX.98.108

Dobrý večer! Vec sa má tak, že kakadu goffinov dokáže revať rovnako ako kakadu šalamúnsky. Samozrejme, ako píšete, je to od jedinca, ale samec vábiaci samicu dokáže v podstate pišťať ako dravec. Niekomu to prekáža, niekomu nie. Avšak samicu som takto škriekať nepočul. Takže pokiaľ chcete mazla kakadu, tak si zadovážte samičku kakadu šalamúnskeho alebo naholíceho.

11.9.2015 21:17
lacocolor

XXX.XXX.126.86

Dobrý večer,
děkuji za reakci.to je opravdu zajímavé s tou samičkou.chápu to tak, že jsou méně hlučné.

Imperialis

11.9.2015 21:29
Imperialis

XXX.XXX.98.108

Nedá sa to tak úplne zovšeobecniť, pretože papagáj chovaný samostatne bez ohľadu na pohlavie je spravidla menej hlučný ako v páre. Zároveň platí, že samci sú pri dospievaní agresívnejší a hlučnejší, čo je im prirodzené. Aspoň čo sa prevažnej väčšiny kakadu týka. Podobne je to aj pri amazoňanoch. Samičky sú prítulnejšie a nežnejšie. U ár mám opačnú skúsenosť.

12.9.2015 10:43
lacocolor

XXX.XXX.126.86

Ano, dva jsou hlučnější, než jeden.s tím nic nenaděláme a říká se, když se ti líb papoušci, ale vadí ti křik, tak si kup raději akvárium..
je třeba mít vztah, porozumění a dát tomu 100% a hlavně vše si pořádně rozvážit(né, za půl roku, prodám z důvodu alergie, stěhování atd...)
mám dva liberijčáky, sourozence v jeden datum.samec, samice.úplně rozdílné povahy-samec, chytrák, snaží se vydobyt své, nerozlišuje žena, muž.mluví méně, ale zato úplně čistě a srozumitelně.(spíš usuzuji, že je pohodlný).další poznatek-má vlastnost jako kongo a to, jestli mu dám červené jablko, místo žlutého, tak dva dny nežere.to asi znáte.
samička, plašší, jde jen ke mě, "hysterka" když k ní natáhnu prst, tak ječí, při tom normálně jde a sedne si.ukecaná, píská, zpívá, plete slova, ale v žádném případě nevyslovuje slova tak čistě jako sameček.porovnám-samec za den tři věty nádherně čistě-samička dvěstě vět zkomoleně, má chuť daleko větší mluvit jako sameček, ale nemá dle mého názoru takové vlohy k výslovnosti.další rozdíl-samec, klovne kdykoli, jak se mu zachce, samička, uječená, hlasitá, ale nikdy nestiskne zobákem, až do klovnutí, jen něžně stiskne./jak by řekla, vidíš, můžu, ale já to nedělám/..poslední rozdílná věc, když dám to červené jablko, tak jde okamžitě, je jí to jedno, oproti samečkovi.takže, můj závěr-každý velký papoušek je unikátní jedinec.tak a teď babo poraď
nejsem chovatel, jako takový-jen miluji od malička papoušky a vždy mě udivovalo je pozorovat.kupte si žaka, kakadua, amazoňana, aru, eklekta-vždy to bude o štěstí.každý bude jiná osobnost a tak to bude i možná trochu s tím řvaním těch kakaduú, mazlíků.jeden více, druhý méně.

ivetaaber

16.11.2015 16:05
ivetaaber

XXX.XXX.3.5

Mám růžovou slečnu mládě od chovatele, jsem po těžké nemoci, tak si musím každý den zdřímnout a ona ani necekne a spí také, pokud spím, tak spí taky-je to zlatíčko, mám ji od chovatele, vzala jsem si ji, když začala sama jíst a jsem nadmíru spokojená, brala jsem si jí začátkem léta a už i opakuje slova-paráda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík