Máte někdo bambusovou rohož ve voliéře?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.10.2015 19:20
Erikae

XXX.XXX.249.253

Dobrý den, chci se zeptat, zda někdo máte bambusovou rohož štípanou ve voliéře?
Bývají celkem všechny napuštěné ochranou proti hmyzu, tak mám obavy, aby to andulkám neublížilo, až to budou okusovat...

Máte někdo zkušenost?

1.10.2015 19:23
simacek123

XXX.XXX.142.1

Erikae napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat, zda někdo máte bambusovou rohož štípanou ve voliéře?
Bývají celkem všechny napuštěné ochranou proti hmyzu, tak mám obavy, aby to andulkám neublížilo, až to budou okusovat...

Máte někdo zkušenost?

Na co jim to davate, behem par dni to znici k nepoznani, a jestli jsou napustene tak uz vůbec ne.mejte rozum?

1.10.2015 19:31
Erikae

XXX.XXX.249.253

Lidi to dávají jako zástěnu na bok voliéry

1.10.2015 19:35
simacek123

XXX.XXX.142.1

Erikae napsal(a):
Lidi to dávají jako zástěnu na bok voliéry

Ano rohoze se pouzivaji na vnejsi stranu volier, jako zastena proti nepříznivému počasí, ovsem je lepe ji dati tak aby papousci nemohli nicit tuto ochranu.To znamena napnou na ram, nebo dat na druhé pletivo, takto se zajisti dostatecna ochrana.

1.10.2015 21:40
peterconnery

XXX.XXX.195.103

Mám rohože uvnitř vnitřní voliéry, ale rohože jsou z rákosu a nemám andulky, ale drobotinu.
Ptáci také rohože občas oštipují, ale nepozoroval jsem nikdy, že by to ptákům škodilo.
Výhodou rohoží pro mne je, že se na ně dají zavěsit různá hnízda a hnízdní košíky, používám je i jako zastínění.
Četl jsem sice o "ošetření proti hmyzu", ale bambus je nenasákavý, takže se podle mne určitě nejedná o "napuštění" nějakou chemií.
Volil jsem rákosovou rohož jako dostupný materiál s přírodním vzhledem a mohu doporučit.

1.10.2015 22:23
Erikae

XXX.XXX.249.253

Já mám právě venkovní voliéru, rákos by mi asi brzo odešel, ale děkuji moc za odpověď smajlík

2.10.2015 08:31
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Erikae napsal(a):
Já mám právě venkovní voliéru, rákos by mi asi brzo odešel, ale děkuji moc za odpověď smajlík

Dobře zde bylo řečeno, že záleží na tom, co se chová. Štípaná rohož na plotě se sousedem vystavena jižnímu slunci, dešti a mrazu vydržela 4 roky, pouze zešedla, vybledla, ale stále slouží.
Pro droboť ano, pro papoušky nemá smysl ji dávat dovnitř uvnitř, jak zde bylo uvedeno.

2.10.2015 10:21
Erikae

XXX.XXX.249.253

Ano, díky, dám šípaný bambus na stranu zvenku jeklu, aby k ní andulky nemohly. Přeji všem hezký den!

3.10.2015 17:40
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Použil jsem letos mezi voliérami rohože ze štípaného bambusu, protože se po letech začali papoušci mezi sebou v toku napadat. Předtím jsem měl rohože z rákosu, ale ty mi během léta rozebrali. Bambusu si nevšímají a je tím pádem poměrně klidnější chov a odchov.

4.10.2015 12:36
Erikae

XXX.XXX.174.138

corvuscorax napsal(a):
Použil jsem letos mezi voliérami rohože ze štípaného bambusu, protože se po letech začali papoušci mezi sebou v toku napadat. Předtím jsem měl rohože z rákosu, ale ty mi během léta rozebrali. Bambusu si nevšímají a je tím pádem poměrně klidnější chov a odchov.

Děkuji za odpověď.
Sháněla jsem rohože např. zde:
http://velkoobchodni-ceny.cz/product_info.php?products_id=61578|ks¨

a odepsali mi, že je to ošetřené proti hmyzu a hnilobě. U některých bambusových rohoží píší např. u výrobce Nohelgarden
http://www.nohelgarden.cz/katalog-produktu/kategorie/rohoze-a-ploty/5950803/

že mají lakované a nelakované

Já chovám andulky (zatím :)
Mohu se vás zeptat, že jsem tak smělá, jaké - odkud máte rohože Vy? Třeba jste na nějaké bez úpravy narazil... ?

4.10.2015 16:59
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Kupoval jsem je normálně v obch domě.Mám pocit, že v Hornbachu, výška 150cm délka 3m cenu už nevím a napuštěné asi nejsou, jsou přírodní barvy a ptáci je nekoušou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík