Optimin, jak se podává

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.10.2015 21:20
vesmil

XXX.XXX.201.97

Jak se může podávat Optimin.
Mohu naředěný roztok s Optiminem dávat do misky kde se ptáci koupají, nebo jen do zvláštních pítek. Díky za odpovědi.

7.10.2015 08:07
jardda

XXX.XXX.56.76

Osobně, když aplikuji přípravky do vody, tak dávám do misek, kde se i koupou a nikdy jsem s tímto neměl žádný problém.
No a kyž jsem u přípravků, tak jsem nikdy nezaznamenal žádnou změnu stvu v chování, zdraví či kondice ptáka.
Letos jsem si v praxi vyzkoušel:
Před chovnou sezonou jsem jedné páře tyrkysáků pravidelně dával doporučenou dávku Aninovit od firmy TOPED s tím že se má zvíšit produkce vajec a oplozenost snůšky - výsledek 4 mladé.
Druhé páře co jsem nic neaplikoval - 5 mladých
Tak to asi tolik k přípravků, moc tomu nevřím. Jediný co se mi osvědčilo tak odčervovací přípravek topedovo, ale ten neřeší prevenci.
Osotatní přípravky (optimin, calcium, roboran...) používám jen kvůli vnitřnímu klidu a to opravdu jen občas. JP.

7.10.2015 09:08
vesmil

XXX.XXX.201.97

Díky za odpověď. Já ho nedával, ale teď mi vylétají z budky kakariky a nejsou skoro opeřené.Jedna paní mi napsala, ať zkusím optimin, Tak jsem ho koupil a zkusím.

Duivenbodei

7.10.2015 10:12
Duivenbodei

XXX.XXX.197.12

Pán vesmil, najskôr treba zistiť, prečo sú mladé kakariky neoperené. Majú zdravotnú vadu? Alebo im perie ohrýzajú rodičia? Podľa fotky to vyzerá skôr na druhú možnosť. Pridaním optiminu to už nezachránite. Majú kakariky možnosť hrabať v prírodnom dne voliéry?

Duivenbodei

7.10.2015 10:14
Duivenbodei

XXX.XXX.197.12

jardda napsal(a):
Osobně, když aplikuji přípravky do vody, tak dávám do misek, kde se i koupou a nikdy jsem s tímto neměl žádný problém.
No a kyž jsem u přípravků, tak jsem nikdy nezaznamenal žádnou změnu stvu v chování, zdraví či kondice ptáka.
Letos jsem si v praxi vyzkoušel:
Před chovnou sezonou jsem jedné páře tyrkysáků pravidelně dával doporučenou dávku Aninovit od firmy TOPED s tím že se má zvíšit produkce vajec a oplozenost snůšky - výsledek 4 mladé.
Druhé páře co jsem nic neaplikoval - 5 mladých
Tak to asi tolik k přípravků, moc tomu nevřím. Jediný co se mi osvědčilo tak odčervovací přípravek topedovo, ale ten neřeší prevenci.
Osotatní přípravky (optimin, calcium, roboran...) používám jen kvůli vnitřnímu klidu a to opravdu jen občas. JP.

Pán jardda, mám rovnakú skúsenosť a tiež tieto prípravky používam skôr kvôli vnútornému kľudu.

7.10.2015 10:20
aymara55

XXX.XXX.70.146

Duivenbodei napsal(a):
Pán vesmil, najskôr treba zistiť, prečo sú mladé kakariky neoperené. Majú zdravotnú vadu? Alebo im perie ohrýzajú rodičia? Podľa fotky to vyzerá skôr na druhú možnosť. Pridaním optiminu to už nezachránite. Majú kakariky možnosť hrabať v prírodnom dne voliéry?

Vápnik je dôležitý pri tvorbe peria a pán ho podáva, aby ho rodičia (matka ) mali dostatok a neopakovalo sa znova to šklbanie.
Doporučujem po znáške ho nepodávať a začať až keď budú mláďatá.

7.10.2015 13:02
simacek123

XXX.XXX.142.1

Každý ma asi rozdilne skusenosti, mladata jsou oskubana od rodicu, dosti pestra strava a samice chce znovu hnízdit coz lze doporucit dati druhou budku, mladata po odstavu normalne doperi.Co se tyka ruznych pripravku které jsou postupne na trhu od roku 90 je to porad stejne, choval jsem ptaky i před tim a nebyli zadne preparáty v takovem množství jak dnes, a výsledek u me podavani ruznych doplnku nemá zadny vliv.Nejlepsi je snad sama priroda.I když zber zabere vice casu jak nasypat nejaky preparat je proste prirodni nejlepší.

7.10.2015 16:26
aymara55

XXX.XXX.70.146

simacek123 napsal(a):
Každý ma asi rozdilne skusenosti, mladata jsou oskubana od rodicu, dosti pestra strava a samice chce znovu hnízdit coz lze doporucit dati druhou budku, mladata po odstavu normalne doperi.Co se tyka ruznych pripravku které jsou postupne na trhu od roku 90 je to porad stejne, choval jsem ptaky i před tim a nebyli zadne preparáty v takovem množství jak dnes, a výsledek u me podavani ruznych doplnku nemá zadny vliv.Nejlepsi je snad sama priroda.I když zber zabere vice casu jak nasypat nejaky preparat je proste prirodni nejlepší.

Pán Šimáček evidentne tento prípravok nepoznáte ! Optimin je tekutina a preto sa vtákom nesype, ale sa nalieva do vody na pitie. Nie je to vitamínový prípravok, je to kŕmny doplnok s vysokým obsahom rozpusteného vápnika.
Sám som mal tento problém u ár a pred ďalším hniezdením som ho začal pravidelne pridávať a odvtedy sa oberanie mláďat neopakovalo a nevyskytlo sa ani u ných mnou chovaných druhoch. Preto som presvedčený, že to vtáci robia z nedostatku vápnika, hlavne pri druhoch ktoré hniezdia viackrát ročne.

7.10.2015 16:41
vesmil

XXX.XXX.201.97

No, hnízdili podruhé. U prvních mladých bylo vše v pořádku. Strava je stále stejná. Dnes vylétlo poslední malé a také oškubané. V budce žádná oškubaná pera nebyla. Je mi to záhadou. Ale malým už začínají růst nová pera. Tak snad do zimy budou fit. Ten optimin mi doporučila jedna chovatelka, tak jsem ho začal dávat.

7.10.2015 17:06
aymara55

XXX.XXX.70.146

vesmil napsal(a):
No, hnízdili podruhé. U prvních mladých bylo vše v pořádku. Strava je stále stejná. Dnes vylétlo poslední malé a také oškubané. V budce žádná oškubaná pera nebyla. Je mi to záhadou. Ale malým už začínají růst nová pera. Tak snad do zimy budou fit. Ten optimin mi doporučila jedna chovatelka, tak jsem ho začal dávat.

Keď ste založil tému Problém s mláďatami, tak už vtedy som Vám ho doporučil a napísal som, aby ste vyradili Acidomid, alebo jablčný ocot (ak ho podávate), pretože odbúravajú vápnik.

7.10.2015 20:13
federer

XXX.XXX.67.100

Zdravím..to s tím calciem je zajímavé..a máte to vyzkoušené pouze tím Optiminem nebo stačí podávat calcium chloratum?A napadlo mě jestli by to nezabralo i u papoucha co se škube?

7.10.2015 20:21
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

aymara55 napsal(a):
Pán Šimáček evidentne tento prípravok nepoznáte ! Optimin je tekutina a preto sa vtákom nesype, ale sa nalieva do vody na pitie. Nie je to vitamínový prípravok, je to kŕmny doplnok s vysokým obsahom rozpusteného vápnika.
Sám som mal tento problém u ár a pred ďalším hniezdením som ho začal pravidelne pridávať a odvtedy sa oberanie mláďat neopakovalo a nevyskytlo sa ani u ných mnou chovaných druhoch. Preto som presvedčený, že to vtáci robia z nedostatku vápnika, hlavne pri druhoch ktoré hniezdia viackrát ročne.

Jen dodám, že simacek 123 napsal nasypat, to neznamená, že ne do vody nebo kapky na piškot. Tady vidíme, jak při vyjadřování se může dojít k jinému chápání sděleného.

7.10.2015 20:33
aymara55

XXX.XXX.70.146

Moudivláček napsal(a):
Jen dodám, že simacek 123 napsal nasypat, to neznamená, že ne do vody nebo kapky na piškot. Tady vidíme, jak při vyjadřování se může dojít k jinému chápání sděleného.

No keď sa u vás tekutina sype, tak potom PARDÓN.

7.10.2015 20:36
aymara55

XXX.XXX.70.146

federer napsal(a):
Zdravím..to s tím calciem je zajímavé..a máte to vyzkoušené pouze tím Optiminem nebo stačí podávat calcium chloratum?A napadlo mě jestli by to nezabralo i u papoucha co se škube?

Myslím si, že calcium chloratum urobí takú istú službu ako Optimin, no ja som ho doporučil preto, lebo calcium chloratum som neskúšal.

7.10.2015 20:39
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

aymara55 napsal(a):
No keď sa u vás tekutina sype, tak potom PARDÓN.

Máte pravdu, tekutina OPTIMIN se nesype, domnívám se, že dotyčný použil výrazu nasypat obrazně. Nyní diskutujeme oba za někoho jiného.
l.

7.10.2015 20:48
aymara55

XXX.XXX.70.146

Moudivláček napsal(a):
Máte pravdu, tekutina OPTIMIN se nesype, domnívám se, že dotyčný použil výrazu nasypat obrazně. Nyní diskutujeme oba za někoho jiného.
l.

Ja si myslím, že sme sa evidentne bavili o Optimine, takže špekulácie o tom či to myslel obrazne odmietam.

7.10.2015 20:56
federer

XXX.XXX.67.100

aymara55 napsal(a):
Myslím si, že calcium chloratum urobí takú istú službu ako Optimin, no ja som ho doporučil preto, lebo calcium chloratum som neskúšal.

No mě šlo o to jestli jestli je to vyloženě tím calciem nebo Optimin má něco v sobě extra co zabírá..

8.10.2015 14:05
galbava

XXX.XXX.234.73

Optimin obsahuje i mikroprvky, slouží v podstatě k dotaci minerálů. Pokud mají ptáci problém s opeřením, se škubáním, apod. určitě je vhodné podávat i Amivit (obsahuje zejména aminokyseliny, které jsou nezbytné pro růst peří a svalů, dále obsahuje i vitamíny B řady a L-karnitin, takže zlepšuje vstřebávání a využití minerálů jak z potravy tak i třeba z Optiminu nebo jiných minerálních doplňků). Dávám do vody Optimin s Amivitem cca 3x týdně od začátku hnízdění až po vylétnutí mláďat

Přidejte reakci

Přidat smajlík