Rozela pestrá - prezimovanie

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

AďoSR

5.11.2015 10:28
AďoSR

XXX.XXX.164.250

Dobrý deň,
poprosil by som o radu, či sa oplatí na zimu dať rozely do pivnice a rozdeliť ich samostatne podľa pohlavia. Pri niektorých druhoch to chovatelia praktizujú len som nikde nepočul či by to mohlo fungovať aj u rozelách.
Ďakujem za rady.

5.11.2015 17:06
simacek123

XXX.XXX.142.1

AďoSR napsal(a):
Dobrý deň,
poprosil by som o radu, či sa oplatí na zimu dať rozely do pivnice a rozdeliť ich samostatne podľa pohlavia. Pri niektorých druhoch to chovatelia praktizujú len som nikde nepočul či by to mohlo fungovať aj u rozelách.
Ďakujem za rady.

Moje pary chovam venku celorocne, zvoliery jsou ze tri stran chranene, predni část oddelana, za třicet let zadny uhyn zimou ani zadne omrzliny a to bejvali zimi., takove uz dlouho nebudou jestli vůbec budou.Ptaci kteří se prenasi jsou nachylnejsi, nekdy jdou spatne do toku a když se netrefite do spravne teploty zacnou trebat preperovat a je po.

5.11.2015 17:47
va.sl

XXX.XXX.37.225

simacek123 napsal(a):
Moje pary chovam venku celorocne, zvoliery jsou ze tri stran chranene, predni část oddelana, za třicet let zadny uhyn zimou ani zadne omrzliny a to bejvali zimi., takove uz dlouho nebudou jestli vůbec budou.Ptaci kteří se prenasi jsou nachylnejsi, nekdy jdou spatne do toku a když se netrefite do spravne teploty zacnou trebat preperovat a je po.

A necháváte jim i otevřenou budku v zimě?

5.11.2015 19:22
simacek123

XXX.XXX.142.1

va.sl napsal(a):

Ne, budka musí byt na zimni mesice uzavrena nebo sundana, a to proto ze nekteri mají nesvar a v zimnich mesicich by nocovali v budce coz znamena ze ve vnitr přes noc by měli teplo a po rozedneni by vyletli rovnou do mrazivého rana. místo budky, oblibene místo můžete dati silnou vetev, nebo osvetcene je tez prkenko, které ma vetsi plocu a chrani nohy ptaku v mrazech.

5.11.2015 19:39
olda1

XXX.XXX.152.99

va.sl napsal(a):

Klidně jim tam tu budku nechte i otevřenou. Ono když bude třeba mínus 10 tak v té budce bude max. mínus 9.

5.11.2015 19:39
va.sl

XXX.XXX.37.225

simacek123 napsal(a):
Ne, budka musí byt na zimni mesice uzavrena nebo sundana, a to proto ze nekteri mají nesvar a v zimnich mesicich by nocovali v budce coz znamena ze ve vnitr přes noc by měli teplo a po rozedneni by vyletli rovnou do mrazivého rana. místo budky, oblibene místo můžete dati silnou vetev, nebo osvetcene je tez prkenko, které ma vetsi plocu a chrani nohy ptaku v mrazech.

Zkusím letos..bude to má první zima kdy ptáci budou venku..začal jsem teprve nedávno díky.

AďoSR

6.11.2015 09:42
AďoSR

XXX.XXX.164.250

Ďakujem za radu, dávate im do krmiva aj niečo naviac napr. viac čiernej slnečnice atď.?

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.11.2015 14:47

AďoSR napsal(a):
Ďakujem za radu, dávate im do krmiva aj niečo naviac napr. viac čiernej slnečnice atď.?

Ano.

PetkoB

2.12.2015 10:12
PetkoB

XXX.XXX.114.79

Ahojte, ja som rozelky na zimu zazimoval do vnútornej voliery kde je teplota okolo 5-10 stupňov a teraz som im vytvoril aj okno do zimnej záhrady a tak majú 3-4 hodinky denne k dispozícii 20 m2 :) skôr ma zaujíma či ich mám ochrániť pred ohrýzaním oleandru a asparatu v zimnej záhrade. Zatiaľ to samovolne nerobia ale bojim sa že by to mohli skúsiť a otráviť sa ? viete nejakú radu Chrániť - nechrániť. Nejaký prirodzený pud alebo niečo také ?

2.12.2015 10:41

PetkoB napsal(a):
Ahojte, ja som rozelky na zimu zazimoval do vnútornej voliery kde je teplota okolo 5-10 stupňov a teraz som im vytvoril aj okno do zimnej záhrady a tak majú 3-4 hodinky denne k dispozícii 20 m2 :) skôr ma zaujíma či ich mám ochrániť pred ohrýzaním oleandru a asparatu v zimnej záhrade. Zatiaľ to samovolne nerobia ale bojim sa že by to mohli skúsiť a otráviť sa ? viete nejakú radu Chrániť - nechrániť. Nejaký prirodzený pud alebo niečo také ?

To ano, můžou se otrávit.Pozor na to, většinou domácí kvítka jsou jedovatá!

kunin

3.12.2015 11:59
kunin

XXX.XXX.202.221

Ptáci nejsou na tom s přírodními jedy jako my.Pro nás je oleandr jedovatý, ale měl jsem před několika lety velký oleandr ve voliéře a po přenesení na zimu do sklepa jsem zjistil, že má pár listů okousaných.Možná si zobly neofémy jako prevenci proti něčemu o čem jsem nevěděl, že mají a byli v pohodě.Nepozoroval jsem, že by jim to vadilo Mám ve voliérách I břečťan, který je jedovatý a ptáci si ho nevšímají, jeho plody po dozrání podávám a oblíbili si je všichni papoušci.

PetkoB

6.12.2015 14:56
PetkoB

XXX.XXX.198.242

Tak týždeň sú úplene navoľno a jediný kto to "schytal" je palma aj to len pár lístkov... náležite som ich poičil a vidieť že sa toho držia.

Přidejte reakci

Přidat smajlík