vlas.

XXX.XXX.228.166
Pozor na pana z plzenska prodává nemocné ptactvo.email-farmles.tel.721319539.
vlas.

XXX.XXX.228.166
Ty hrdinou mění mám napsaný v emailu.Raputa. vezl ptáky na Znojmo asi toho mel víc, možná i víc nemocných, tak by me zajímalo jestli ma někdo stejný problém.koupil sem od něho královský za 3300za kus tvrdil ze ptáci SOU velcí a silný, a ze mi je doveze.samice byla chudá a třetí den mi uhynula.dal sem na výše.na kraj.hygi.správu.výsledek, sylne zahnisana s bakteriálním nálezem.ptáka mi nevimenil ani nevrátil prachy.
vlas.
napsal(a):
Ty hrdinou mění mám napsaný v emailu.Raputa. vezl ptáky na Znojmo asi toho mel víc, možná i víc nemocných, tak by me zajímalo jestli ma někdo stejný problém.koupil sem od něho královský za 3300za kus tvrdil ze ptáci SOU velcí a silný, a ze mi je doveze.samice byla chudá a třetí den mi uhynula.dal sem na výše.na kraj.hygi.správu.výsledek, sylne zahnisana s bakteriálním nálezem.ptáka mi nevimenil ani nevrátil prachy.
Dobrý den, mohli byste mi někdo vysvětlit, proč kupujete ptáky na burzách, když je inzerátů spousta, můžete se vypravit přímo k chovateli, podiskutovat, prohlédnout si celý chov a pak se rozhodnout? Proč kupujete ptáky, které ani pořádně nevidíte, nevidíte je létat, jsou jen vystresovaní v přepravkách... Ptám se naprosto vážně a očekávám seriozní odpověď, i když neseriózní mě taky neurazí. Předem díky.
eli22
napsal(a):
Dobrý den, mohli byste mi někdo vysvětlit, proč kupujete ptáky na burzách, když je inzerátů spousta, můžete se vypravit přímo k chovateli, podiskutovat, prohlédnout si celý chov a pak se rozhodnout? Proč kupujete ptáky, které ani pořádně nevidíte, nevidíte je létat, jsou jen vystresovaní v přepravkách... Ptám se naprosto vážně a očekávám seriozní odpověď, i když neseriózní mě taky neurazí. Předem díky.
Ivetko naprostý souhlas. A když už na burze, tak od známého ověřeného chovatele, který po domluvě papoucha přiveze. Ale jak píše "vlas" že samice byla chudá, tak jí prostě nevezmu. Pak bych asi také trval na kupní smlouvě, nebo bych si ji i sám připravil.
vlas.
napsal(a):
Pozor na pana z plzenska prodává nemocné ptactvo.email-farmles.tel.721319539.
Nemístné!
Dobrý den,
se zmiňovaným pánem jsem se také setkal. Přes inzerát jsem od něj koupil pár princezek, které mi mimo jiné také dovezl při jeho cestě na Moravu. Ptáci byli v dobré kondici a v naprostém pořádku. Asi po měsíci jsem se s pánem setkal na burze v Kladně kde prodával další papoušky (horské, alexandry, nádherné, zpěvavé, královské, princezky, anduly a nějakou tu droboť) a všichni mi přišli v naprostém pořádku bez známek nějakých nemocí.Koupil jsem tam od něj pár zpěvavých a samce od nádherných, chtěl jsem vzít i samici královkého, ale bohužel jsem ji neměl kam dát, tak jsem se s pánem domluvil že si pro ní k němu přijedu až se budu vracet z Německa. U pána jsem se tedy zastavil podle domluvy, viděl jsem podmínky ve kterých papoušky má. Pravda je že voliéry nebyli nejmodernější, ale bylo v nich čisto a pro chov mi přišli dostačující. Viděl jsem také veškeré ptactvo a nemůžu říci že by ptáci vypadali nějak nemocně nebo něco podobného, naopak dlouho jsem neviděl takto pěkné kusy papoušků královských a zpěvavých. Samici jsem si tedy odvezl za stejné peníze jako zde píšete ( v tomto případě cena určitě odpovídá kvalitě ptáka, né jako u některých kusů na burzách). Pokud by někdo ze známých sháněl nějaké papoušky neměl bych problém pána doporučit. To že vám samice uhynula je samozřejmě možné, to se stát může, ale netvrdil bych hned o člověku že je podvodník a záměrně prodává nemocné ptáky. Aby jste si něco podobného mohl dovolit musel by jste to podložit nezvratnými důkazy jak již zde bylo napsáno.
Janouch - Praha.
eli22
napsal(a):
Väčšinou sa na burze dá nakúpiť lepšie, ako u niekoho doma, je tam väčší výber, dá sa porovnať a na podvodníka natrafíte tam, alebo aj priamo u chovateľa, viackrát sa mi stalo, že som zbytočne cestoval a na najbližšej burze som kúpil oveľa kvalitnejších vtákov, ako som mal zahovorených z inzerátu !
eli22
napsal(a):
Vážená paní. Ne vždy je nákup přímo u chovatele to pravé ořechové co řeší problém. Neobhajuji ani výkup, ani burzy, ani nic jiného, ale ze svých zkušeností jsem zažil nejrůznější "překvapení" i přímo u chovatelů. Nebo si snad myslíte, že ti co jezdí prodávat na burzy jsou nepoctivci a ti co prodávají přes inzerci jsou čistota sama?
Pokud prohledávám v inzerci, tak se na úvod rozmýšlím podle fotografie. Je-li na ní pěkný, solidní kus, pak kontaktuji chovatele a domlouvám se na návštěvě. Musím ale - bohužel - říct, že i návštěvy "chovatelů" se mi již mnohokrát nevyplatili. Např. inzerovaný kus měl být kroužkovaný 2013, na místě zjištěno, že je starší, nebo dokonce nekroužkovaný vůbec... měl být ve 100%ním stavu, na místě zjištěno, že na jedné noze chybí drápek, na druhé dokonce dva apod. Bordel, který je u některých vidět ve voliérách je katastrofální... Voda nevyměněná snad i několik dní... Jistě, můžete namítnout, že přece je-li pravda taková, pak takový kus kupovat nemusím. Ano, nemusím a taky nekoupím, nicméně čas a hlavně peníze investované do PHM mi nikdo nevrátí.
Jednoduše shrnuto na závěr - nakupoval jsem na burzách, nakupoval jsem i u chovatelů, ale při porovnání obou zkušeností rozhodně nemohu říct, že jedno nestojí za nic, a druhé je super. Bohužel, natrefit na nepoctivý přístup můžete jak na burze, tak i při návštěvě chovatele.
vlas.
napsal(a):
Dobrý den,
no dám si tu práci a odpovím Vám ještě jednou, ten kdo se nedokáže podepsat a napadá zde anonymě ostatní, mi nestojí za to abych jej slušně oslovoval. Žádné mění ve vašem emailu nevidím a ani nehledám, Váš profil je čistě anonymní. Tolik k Vaším osobním údajům.
A teď k tomu co zde píšete, královské jsem choval a odchovával pokud jste v dnešní době kdy je tady top téma za kolik se prodávají královští ochoten zaplatit 3300kč za kus (zřejmě starší samice) a převzít samici, která byla podle Vás "chudá" tak nevím co na to říct? Vždy dám přednost návštěvě chovatele, chci vidět podmínky v jakých jsou ptáci chováni, čím jsou krmeni podívat se na rodiče! Teprve potom se rozhoduji jestli zvíře koupím - na burze bych v době kdy je ptáků přetlak nekoupil ani brko. Koupit samici za tyto peníze s vědomím, že není v top stavu je z Vaší strany slušně řečeno "neopatrnost" už z důvodů, které tady padly. Pokud nevidím sám jak pták letí ve volieře z bidla na bidlo a někdo mi jej ještě ochotně v přepravce přiveze utíkám od takového prodeje obloukem pryč! Raději si zajedu 100km navíc a zvíře koupím přímo u chovatele! z praktického hlediska už jen proto že vím kde dotyčný bydlí.. Doby kdy královští nebyli a sehnat lichou tříletou samičku byl neřešitelný problém jsou dávno pryč, nevidím proto důvod proč koupit podviživený kus a ještě za něj zaplatit 3300kč..pak je pozdě na to zde ventilovat zlost nad úhynem, za který si v podstatě můžete sám. Já vždy při prodeji trvám na osobním převzetí od kupujícího, tak aby si vše v klidu překontroloval sám na místě. Pak se podobným problémům vyhnete..
vlas.

XXX.XXX.228.166
Já tu žádná měna taky nevidim, ale o me tu nejde píšu o někom kdo me podvedl, de mi jenom o to ze se ktomu otočil zády.jasné moje chyba ze sem samici vzal, člověk se chybám a uci.na každou s...se vaří voda.