Stavba nové voliéry - rada

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.11.2015 20:07
michalaeva11

XXX.XXX.220.142

Zdravím, budu stavět nové voliéry a chtěl bych vědět názor jiných.
Mám v plánu udělat několik boxů vedle sebe, boční stěny plné z cetris desek, pletivo zepředu a z 1\3 z vrchu.

Osazenstvo bude zatím pouze austrálie, nebude ptákům vadit že nemohou šplhat po pletivo, když bude jenom zepředu?
A jestli tam nebude moc tma, ale to si myslím, že by šlo řešit průhlednou krytinou.
Velikost voliér bude cca 3,5 x 2,5 x 1 m

Díky za každou reakci.

30.11.2015 20:27
hyty

XXX.XXX.75.79

michalaeva11 napsal(a):
Zdravím, budu stavět nové voliéry a chtěl bych vědět názor jiných.
Mám v plánu udělat několik boxů vedle sebe, boční stěny plné z cetris desek, pletivo zepředu a z 1\3 z vrchu.

Osazenstvo bude zatím pouze austrálie, nebude ptákům vadit že nemohou šplhat po pletivo, když bude jenom zepředu?
A jestli tam nebude moc tma, ale to si myslím, že by šlo řešit průhlednou krytinou.
Velikost voliér bude cca 3,5 x 2,5 x 1 m

Díky za každou reakci.

Budou s toho tmavé katakomby plnou boční stěnu bych dal pouze ze strany kde muže foukat a to z něčeho pruhledneho a cetris desky bych použil na zakryt kde se mužou ptaci schovat a ten stačí metr, zbytek pletivo a mezi boxy dvoji pletivo 5cm od sebe

30.11.2015 20:35
michalaeva11

XXX.XXX.220.142

hyty napsal(a):
Budou s toho tmavé katakomby plnou boční stěnu bych dal pouze ze strany kde muže foukat a to z něčeho pruhledneho a cetris desky bych použil na zakryt kde se mužou ptaci schovat a ten stačí metr, zbytek pletivo a mezi boxy dvoji pletivo 5cm od sebe

Díky za reakci, viděl jsem to takhle dělané pro amazonany, byl to pouze výlet a cely bez střechy a vypadalo to pěkně,.

30.11.2015 21:10
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry vecer,
take jsem videl takto delane zarizeni pro amazonany, ale misto cetrisu byl pouzity polykarbonat. Ja stavim a delam dvojite pletivo.
S pozdravem smidla.eu.

30.11.2015 21:13
hyty

XXX.XXX.75.79

michalaeva11 napsal(a):
Díky za reakci, viděl jsem to takhle dělané pro amazonany, byl to pouze výlet a cely bez střechy a vypadalo to pěkně,.

Děla se to proto aby se pary navzajem nerušily, ja mam dělení bez pletiva pouze v zimovišti, mně osobně takové nepruhledné dělení volier moc nebere ale je to jen muj nazor.Zrovna dostavuji vylety a bude to pouze pletivo jen jeden bok kryty polykarbonatem od pole proti větru https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/nemodforum/r/detail/1288373/nove-voliery-ze-sadrokartonovych-cd-profilu#a3018078.

1.12.2015 17:31
michalaeva11

XXX.XXX.220.142

hyty napsal(a):
Děla se to proto aby se pary navzajem nerušily, ja mam dělení bez pletiva pouze v zimovišti, mně osobně takové nepruhledné dělení volier moc nebere ale je to jen muj nazor.Zrovna dostavuji vylety a bude to pouze pletivo jen jeden bok kryty polykarbonatem od pole proti větru https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/nemodforum/r/detail/1288373/nove-voliery-ze-sadrokartonovych-cd-profilu#a3018078.

Nyní mám v některých voliérách dvojité pletivo, vím totož co dokážou samci penantů v toku, ale je to velmi nepraktické na údržbu, samci jak na sebe vidí, tak na sebe dorážejí i přes dvoj.pletivo,
máte ještě někdo nějaký názor ? děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík