Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.12.2015 17:33
steblo

XXX.XXX.110.22

Dobrý den chtěl bych poradit ohledně pohlaví korely. abych mohl pořídit partnera :-D.

5.12.2015 17:37
peparazak

XXX.XXX.162.50

Jak je stara?pokud je jiz prepelichana tak to je samice.

5.12.2015 22:02
jikuma

XXX.XXX.244.196

Podle velkých skvrn v křídlech bych to tipoval na skořicového perlového samečka, chybí věk korelky.

5.12.2015 23:58
steblo

XXX.XXX.110.22

peparazak napsal(a):
Jak je stara?pokud je jiz prepelichana tak to je samice.

To je problém kroužek má rok 15 přesný stáří nevím přinejhorším počkáme déle než se stáří ale počítám tak červen červenec možná srpen je to kus které ztoho jsem dostal za stovku a to jen kvůli tomu že prý štípe a je nezvladatelný ta mu chtěly zakroutit krkem.to se mě moc nelíbylo tak jsem ho vzal a přitom je to pták který se odeně nehne jak přijdu z práce a otevřu dvířka klece tak je hned u mne a nehne se do té doby dokud nejdu spát a ani jedou mě za celý týden neštípla jen když se ji něco nelíby roztáhne křídla a zastrašuje zobákem i když je to jen na anduláky a je to jen zastrašování tak mám pocit že to původně majitelé "přeháněli" a hodně je to zlatíčko.

6.12.2015 00:56
anurra.rhonean23

XXX.XXX.14.202

steblo napsal(a):
To je problém kroužek má rok 15 přesný stáří nevím přinejhorším počkáme déle než se stáří ale počítám tak červen červenec možná srpen je to kus které ztoho jsem dostal za stovku a to jen kvůli tomu že prý štípe a je nezvladatelný ta mu chtěly zakroutit krkem.to se mě moc nelíbylo tak jsem ho vzal a přitom je to pták který se odeně nehne jak přijdu z práce a otevřu dvířka klece tak je hned u mne a nehne se do té doby dokud nejdu spát a ani jedou mě za celý týden neštípla jen když se ji něco nelíby roztáhne křídla a zastrašuje zobákem i když je to jen na anduláky a je to jen zastrašování tak mám pocit že to původně majitelé "přeháněli" a hodně je to zlatíčko.

Korela vypadá ještě docela mladě, tipla bych kolem 5-6 měsíců stáří, uvidíte do následujících 3 měsíců, zda se začne měnit nějakým způsobem chování. Samečci se od toho 6. měsíce (někdy i o trochu později) začínají předvádět. Někteří mohou už od věku 3 měsíců zkoušet zpívat, ale ten melodický zpěv nastává nejvíc až v dospívání právě okolo toho 6. - 9. měsíce. Pokud se začne projevovat tak, že bude melodicky zpívat, poklepávat zobákem o různé předměty jako je krmítko nebo bidýlko, začne se naparovat třeba před zrcátkem, nebo pokud uvidí svůj odraz např. ve skleněné ploše, dále může zkoušet i páření na svých hračkách, nebo bidýlku - i to je znak toho, že se jedná o samečka. Samičky bývají buď klidné a také hodně mazlivé a nebo naopak ukřičené, ale nezpívají melodicky, ikdyž mohou se naučit napodobovat pár slov. Podle vzezření bych korelu tipovala spíše na samičku.

Jinak k původním majitelům bych se raději moc vyjadřovat nechtěla, neboť bych musela být opravdu hodně sprostá. Korela je od přírody plachá a získání důvěry je prostě o času a trpělivosti a to, že je "nezvladatelná" v 90% nebývá její vinou, ale vinou člověka, který bohužel často neumí se zvířetem pracovat, klade na něj příliš vysoké nároky hned v prvních okamžicích, chce, aby korela nebo jiný papoušek okamžitě šli na prst a okamžitě mluvili atd., a pokud se to náhodou nepovede, tak papouška trestají, trápí hlady, zastřihují křídla a nebo jediné řešené vidí v tom, že nebohou korelu buď někomu dají a nebo ji utratí a nebo ji vypustí ven do přírody a nechají ji napospas dravcům anebo uhynout hlady či umrznout - což je ještě horší než utracení. Podle Vašeho popisu bych řekla spíš, že korelu někdo z původních majitelů asi týral, nebo se k ní minimálně nechoval tak, jak by měl a ona se jen chudák bránila, jinak pokud by byla natolik nezvladatelná nebo agresívní, chovala by se agresivně i k Vám. Další věcí je, že může zrovna procházet dospíváním a v to období některé korely občas mohou být náladové, nebo lehce agresívní (ale to jsou spíše samci). Chce to ale vytrvat a korelu za to netrestat.

Přeji hodně zdaru a ať už je to sameček nebo samička, tak snad se u Vás už bude mít jen dobře a nejde i toho partnera

Přidejte reakci

Přidat smajlík