zmizik

XXX.XXX.91.170
Dobrý den.
Chtěl bych si do domácnosti pořídit pyruru a našel sem prodávajícího v mé blízkosti.
Paní mi řekla, že pták je ročník 2015 a že je plachý z toho důvodu, že má dva, a tudíž se jí ho nepodařilo ochočit - více se kamarádí ptáci spolu a s paní se nechce kamarádit žádný.
Když pyruru koupím, budu mít šanci ji ochočit?
Dobrý večer.
Tato pyrura může být stará i 8 měsíců, což by asi nebyl problém. Pyrury jsou poddajné a daly by se ochočit. Otázka ovšem je, jak s ním bylo zacházeno a jak hodně byla (či nebyla) prováděna výchova. Může zde již být zafixovaný nesprávný přístup a tam bych viděl spíš problém. Některé chyby ve výchově se špatně napravují a některé jsou již nevratné. Je divné, že se s paní nechce kamarádit žádná. I ve dvojici jsou papoušci zvědaví a nechá se s nimi pracovat tak, že se ochočí. Jestli žily volně bez potřebné výchovy, bude těžké věc napravovat. Ptáci budou již dospívat a budou měnit povahu. Neříkám, že není možné je ochočit, ale bude to na dlouho a nemusí se to podařit. Asi jsem Vás nepotěšil, nechtěl jsem reagovat protože jsem byl několikrát napaden, že stále propaguji pyrury. Ale nikdo se neměl k odpovědi, tak jsem zareagoval.
Pan M. Zedlitzer má pravdu. Já ještě vidím problém taky trochu z druhé stránky. Já bych totiž neměla to srdce ty dvě pyrury - kamarádky oddělit, kdybych byla tou paní. To taky možná o něčem svědčí... ale fakt těžko říci. Z ochočení bych asi strach neměla, je to mladý pták a pokud bylo něco špatně, časem se to nejspíš, při dobrém přístupu, zpraví. Ale opravdu takhle těžko radit, když člověk chovatelku nezná a neví...
m.zedlitzer
napsal(a):
Dobrý večer.
Tato pyrura může být stará i 8 měsíců, což by asi nebyl problém. Pyrury jsou poddajné a daly by se ochočit. Otázka ovšem je, jak s ním bylo zacházeno a jak hodně byla (či nebyla) prováděna výchova. Může zde již být zafixovaný nesprávný přístup a tam bych viděl spíš problém. Některé chyby ve výchově se špatně napravují a některé jsou již nevratné. Je divné, že se s paní nechce kamarádit žádná. I ve dvojici jsou papoušci zvědaví a nechá se s nimi pracovat tak, že se ochočí. Jestli žily volně bez potřebné výchovy, bude těžké věc napravovat. Ptáci budou již dospívat a budou měnit povahu. Neříkám, že není možné je ochočit, ale bude to na dlouho a nemusí se to podařit. Asi jsem Vás nepotěšil, nechtěl jsem reagovat protože jsem byl několikrát napaden, že stále propaguji pyrury. Ale nikdo se neměl k odpovědi, tak jsem zareagoval.
Zdravím a plně souhlasím se Vším co bylo napsáno.Jinak letos se mi podařilo ochočit 3 letého, divokého, chovného samce pyrury zelenolící během 14 dní.
Jinak pane Zedlitzer, z těch rejpalú si nic nedělejte! Je málo chovatelů, kteří rádi poradí. A ještě míň kteří ví o čem píší. Takže fandím Vám a jen tak dál.
S pozdravem Libor Š.
m.zedlitzer
napsal(a):
Dobrý večer.
Souhlasím, já osobně bych asi volila mladšího ptáka. Navíc pokud byl zvyklý v "páru" může mu být smutno a to sebou nese taky výchovné problémy
milda 33

XXX.XXX.142.32
Tak pak pane zmizik napište jak jste byl uspěšnej s ochočovaním