adaara

XXX.XXX.18.15
Dobrý den,
pěkně prosím poraďte mi jak asi velikou voliéru pro aru severu?
Byla by v obýváku. Počítám, že bych papouška, každý den pouštěla pro létnou.
Libí se mi voliéra Melodie. Na internetu se docela dost objevuje jako klec pro velké papoušky. No a ara severa je jako druhá nejmenší Ara tak by to mohlo vyhovovat?
Náš budoucí miláček je ručně odkrmení. Chci aby co nejvíc času trávil s námi. A když bude v kleci aby nestrádal.
Moooooc děkuji Pavla.
undulatus

XXX.XXX.26.61
Dobrý večer! Čím väčšia klietka, tým lepšie. Pôdorys by mal byť veľký aspoň 1 x 1 m. Akurát teda ara severa nie je druhá najmenšia ara, ale až šiesta. Menšie sú ara červenobruchá, marakana, horská, žltokrká a červenoramenná. Ale to len na okraj, keďže aričku už máte.
adaara

XXX.XXX.18.15
Dobrý večer,
no abych řekla pravdu, tak to bude první Ara.
Začalo to andulkou, kakariki, roselou a teď ARA.
adaara

XXX.XXX.18.15
Jinak moc děkuji za informace- teď jsem zase o něco málo chytřejší.
Děkuji
costaneifrons

XXX.XXX.26.61
adaara
napsal(a):
Dobrý večer,
no abych řekla pravdu, tak to bude první Ara.
Začalo to andulkou, kakariki, roselou a teď ARA.
To je pekný vývoj, uvidíte ten rozdiel v správaní a v inteligencii. Nie že by som podceňoval menšie papagáje, ale ara je ara a to sa pozná. Spolu s inteligenciou však rastú aj nároky na chov, na to netreba zabúdať. Samostatne chovaná ara si vyžaduje interakciu s ošetrovateľom a podnety na zábavu, aby nebola senzoricky deprimovaná. Inak povedané - aru treba čo najviac zabávať. Dôležité však je, aby ste jej vytvorili režim - hrajte sa s ňou toľko, koľko sa s ňou budete hrávať aj v budúcnosti. Pokiaľ si odmalička zvykne, že s ňou nebudete celý deň, v budúcnosti nebude mať problém, keď napríklad pôjdete na dovolenku. Prajem veľa radosti so severou, je to úžasný druh.
adaara

XXX.XXX.18.15
Dobrý den,
já Vám moc děkuji za Vaše názory.
No počítám, že to bude naše dítě (ARA)na celý život.
A pak se trochu bojím- máme 2 a 8 leté dětí.
Jak je Ara bude brát ale když s námi bude od mala tak to snad bude bez problémů.
Asi pořád lepší než když - rodina má Aru třeba 5 let a pak do toho přijde miminko.
No a pak stále hledám na internetu pro něj v hodnou klec asi max 10 000 Kč ale, nedaří se mi.
Přeji krásný den.
Zdravím, kdyby jste měla zájem tak po vánocích se budu jedné klece velikosti 144x114x196cm na kolečkách zbavovat. Je stará 1,5 roku a téměř jak nová, nechám za polovinu pořizovací ceny.Více info do pošty.
milda 33

XXX.XXX.142.32
Zdravim na severu nebo marakanu stačí klec šířka 80 až metr a hloubka 60 až metr výška bývá 140 až 160 klec je na kolečkách takže klec je vlastně vysoká metr papoušci v klecích stejně nelitaj jen šplhaj.
adaara

XXX.XXX.18.15
Dobrý den, moc děkuji za nabídku a radu!
Nabízena klec mi přijde moc velká. Asi vezmu klec velikosti něco mezi obouma variantama.
A OMLOUVÁM SE ostatním uživatelům těchto stránek.
Za takové pro Vás triviální otázky.
Ale pro mě jako budoucího majitele většího papouška - JSOU DOST DŮLEŽITÉ A VELMI CENÉ ODPOVĚDI.
Jen chci být na budoucího papouška připravená, a nechci ho strčit do nevhodné klece a tak dál...
A s kým bych se měla poradit než se zkušenými chovateli.
Děkuju a přeji krásný den Pavla.
intermedia

XXX.XXX.3.198
Pani Pavla, hovorí sa: "Do sveta šiel profesor, vrátil sa žiak." Kto tomuto rozumie, tak vám poradí. Nikto nemôže vedieť, či to v budúcnosti nebude naopak.