Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

adaara

11.12.2015 21:38
adaara

XXX.XXX.18.15

Dobrý den,
pěkně prosím poraďte mi jak asi velikou voliéru pro aru severu?
Byla by v obýváku. Počítám, že bych papouška, každý den pouštěla pro létnou.
Libí se mi voliéra Melodie. Na internetu se docela dost objevuje jako klec pro velké papoušky. No a ara severa je jako druhá nejmenší Ara tak by to mohlo vyhovovat?
Náš budoucí miláček je ručně odkrmení. Chci aby co nejvíc času trávil s námi. A když bude v kleci aby nestrádal.
Moooooc děkuji Pavla.

undulatus

11.12.2015 21:50
undulatus

XXX.XXX.26.61

Dobrý večer! Čím väčšia klietka, tým lepšie. Pôdorys by mal byť veľký aspoň 1 x 1 m. Akurát teda ara severa nie je druhá najmenšia ara, ale až šiesta. Menšie sú ara červenobruchá, marakana, horská, žltokrká a červenoramenná. Ale to len na okraj, keďže aričku už máte.

adaara

11.12.2015 22:15
adaara

XXX.XXX.18.15

Dobrý večer,
no abych řekla pravdu, tak to bude první Ara.
Začalo to andulkou, kakariki, roselou a teď ARA.

adaara

11.12.2015 22:17
adaara

XXX.XXX.18.15

Jinak moc děkuji za informace- teď jsem zase o něco málo chytřejší.
Děkuji

costaneifrons

12.12.2015 10:29
costaneifrons

XXX.XXX.26.61

adaara napsal(a):
Dobrý večer,
no abych řekla pravdu, tak to bude první Ara.
Začalo to andulkou, kakariki, roselou a teď ARA.

To je pekný vývoj, uvidíte ten rozdiel v správaní a v inteligencii. Nie že by som podceňoval menšie papagáje, ale ara je ara a to sa pozná. Spolu s inteligenciou však rastú aj nároky na chov, na to netreba zabúdať. Samostatne chovaná ara si vyžaduje interakciu s ošetrovateľom a podnety na zábavu, aby nebola senzoricky deprimovaná. Inak povedané - aru treba čo najviac zabávať. Dôležité však je, aby ste jej vytvorili režim - hrajte sa s ňou toľko, koľko sa s ňou budete hrávať aj v budúcnosti. Pokiaľ si odmalička zvykne, že s ňou nebudete celý deň, v budúcnosti nebude mať problém, keď napríklad pôjdete na dovolenku. Prajem veľa radosti so severou, je to úžasný druh.

adaara

13.12.2015 09:47
adaara

XXX.XXX.18.15

Dobrý den,
já Vám moc děkuji za Vaše názory.
No počítám, že to bude naše dítě (ARA)na celý život.
A pak se trochu bojím- máme 2 a 8 leté dětí.
Jak je Ara bude brát ale když s námi bude od mala tak to snad bude bez problémů.
Asi pořád lepší než když - rodina má Aru třeba 5 let a pak do toho přijde miminko.
No a pak stále hledám na internetu pro něj v hodnou klec asi max 10 000 Kč ale, nedaří se mi.
Přeji krásný den.

14.12.2015 10:33
klas

XXX.XXX.250.165

Zdravím, kdyby jste měla zájem tak po vánocích se budu jedné klece velikosti 144x114x196cm na kolečkách zbavovat. Je stará 1,5 roku a téměř jak nová, nechám za polovinu pořizovací ceny.Více info do pošty.

milda 33

14.12.2015 11:59
milda 33

XXX.XXX.142.32

Zdravim na severu nebo marakanu stačí klec šířka 80 až metr a hloubka 60 až metr výška bývá 140 až 160 klec je na kolečkách takže klec je vlastně vysoká metr papoušci v klecích stejně nelitaj jen šplhaj.

adaara

15.12.2015 09:05
adaara

XXX.XXX.18.15

Dobrý den, moc děkuji za nabídku a radu!
Nabízena klec mi přijde moc velká. Asi vezmu klec velikosti něco mezi obouma variantama.
A OMLOUVÁM SE ostatním uživatelům těchto stránek.
Za takové pro Vás triviální otázky.
Ale pro mě jako budoucího majitele většího papouška - JSOU DOST DŮLEŽITÉ A VELMI CENÉ ODPOVĚDI.
Jen chci být na budoucího papouška připravená, a nechci ho strčit do nevhodné klece a tak dál...
A s kým bych se měla poradit než se zkušenými chovateli.
Děkuju a přeji krásný den Pavla.

intermedia

15.12.2015 11:41
intermedia

XXX.XXX.3.198

Pani Pavla, hovorí sa: "Do sveta šiel profesor, vrátil sa žiak." Kto tomuto rozumie, tak vám poradí. Nikto nemôže vedieť, či to v budúcnosti nebude naopak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík