Dobrý den,
prosím o radu. Hledal jsem odpověď na fóru, ale každý tvrdí něco jiného. Chtěli bychom našemu kanárkovi samečkovi pořídit společnost, druhého ptáčka, také kanárka. Do jedné klece. Hlavně aby měl zabavení, když nejsme doma a pro naše potěšení. Sameček by to neměl být, takže tedy samička. A tady se odpovědi různí. Chtěli bychom je mít v jedné kleci celoročně, ale o odchov mladých zájem nemáme. Četl jsem, že se dají vajíčka vyměnit za atrapy, což by pomohlo. Jinde jsem zase našel, že by se mohli pářit stále, až by to mohlo samičku "odrovnat". Takže teď nevíme, jestli máme vůbec dalšího kanárka pořizovat.
Děkuji za váš čas.
mKabel
napsal(a):
Dobrý den,
prosím o radu. Hledal jsem odpověď na fóru, ale každý tvrdí něco jiného. Chtěli bychom našemu kanárkovi samečkovi pořídit společnost, druhého ptáčka, také kanárka. Do jedné klece. Hlavně aby měl zabavení, když nejsme doma a pro naše potěšení. Sameček by to neměl být, takže tedy samička. A tady se odpovědi různí. Chtěli bychom je mít v jedné kleci celoročně, ale o odchov mladých zájem nemáme. Četl jsem, že se dají vajíčka vyměnit za atrapy, což by pomohlo. Jinde jsem zase našel, že by se mohli pářit stále, až by to mohlo samičku "odrovnat". Takže teď nevíme, jestli máme vůbec dalšího kanárka pořizovat.
Děkuji za váš čas.
Dobrý den,
nejdříve ke kleci. Pokud budou dva kanárci, tak porřebujete klec min. dxšxv 80x60x80 cm. Já mám také párový chov a mám je v kleci 100x50x100 cm. Pokud nechcete aby samice hnizdila, nedávejte ji hnízdo. Sice bude snášet vajíčka (třeba na zem nebo do krmítka se zrním), ty musíte odebírat a mladé nebudou
. Myslím, že je to ale škoda. Taky by šli dva samci k sobě. Včera jsem byl u jednoho chovatele a ten měl rozdělené samce a samice a jen na hnízdění sestavoval páry. Jinak byli všichni rozděleni dle pohlaví a chov byl naprosto v pohodě. Jen až budete dávat nového kanára ke starému, tak ne hned do jedné klece. Nechat je aspoň 5 dní vedle sebe ať na sebe vidí v různých klecích, aby si na sebe zvykli, jinak bude boj. Mnoho zdaru při chovu.