Martina N.

XXX.XXX.141.129
Dobrý den prosím, nevěděl by někdo. Dnes večer se k nám zatoulal holub, odchytli
ho a dali do malé klece, kam dávám hrdličky, ale skoro se tam nevejde, musela jsem odstranit bidýlka. Myslím, že má trochu pochroumané křídlo. Nevím, zda ho ráno pustit, nebo ho můžu dát do voliéry k hrdličkám chechtavým, párek mám ve voliéře, celkem velké, ale zas ne tolik, aby se neviděli. Snesou se? Holub je dvakrát tak větší jak hrdlička. V té malé kleci zůstat nemůže. Omlouvám se, že dávám dotaz i sem, dala jsem obšírnější i k holubářům. Děkuji Jarka.
Co je to za holuba? Pošťák? Má kroužek? Holuba bych nakrmila a nechala pár dní odpočinout a potom bych ho pustila. Když máte malou klec, dala bych ho třeba do nějaké větší papírové krabice a překryla pletivem, případně by asi stačilo rozstřihnout děrovaný pytel (jako je na cibuli). K hrdličkám bych ho nedávala - nevíte, jestli třeba nemá nějakou nemoc, nebo parazity.
Juhasj

XXX.XXX.141.129
Dobrý den, holub kroužek nemá, ale prohlédli jsme ho a vypadá dobře, není spinavy, má plně volatko. Je bílý s šedou hlavou a krkem, znám ho z výstav chovatelů, ále jen od pohledu, o holuby se nezajímá, tenhle je prostě dost nápadný.