Vzhľadom k služobným povinnostiam chcem porovnať úroveň dvoch výstav.Zúčastnil som sa výstavy kanárikov v Ostrave K2 aj v Brne K1. Nechcem hodnotiť úroveň výstavy po stránke ich kvality ako takej z hľadiska chovateľa, ale z pohľadu obyčajného účastníka výstavy. V Ostrave aj Brne boli obe dve výstavy na dobrej úrovni. Ale chcem podotknúť, že úroveň výstavy v Brne bola na vysokej úrovni s porovnaním s výstavou v Ostrave. V Ostrave výstavné klietky rôznych druhov a posudzovanie nie na vysokej úrovni. Nechcem kritizovať posudzovateľov, ale prešľapy tam boli. V Brne je to už na vysokej úrovni a treba usporiadateľom dať iba jednotku. Výstavy v Brne som sa zúčastnil už niekoľko rokov a úroveň je na vysokej úrovni. Pre porovnanie prikladám pár fotiek na porovnanie. V Ostrave aj prehliadka kostola.Prikladám i fotografie Ostrava a Brno.
mrva ivan
napsal(a):
Vzhľadom k služobným povinnostiam chcem porovnať úroveň dvoch výstav.Zúčastnil som sa výstavy kanárikov v Ostrave K2 aj v Brne K1. Nechcem hodnotiť úroveň výstavy po stránke ich kvality ako takej z hľadiska chovateľa, ale z pohľadu obyčajného účastníka výstavy. V Ostrave aj Brne boli obe dve výstavy na dobrej úrovni. Ale chcem podotknúť, že úroveň výstavy v Brne bola na vysokej úrovni s porovnaním s výstavou v Ostrave. V Ostrave výstavné klietky rôznych druhov a posudzovanie nie na vysokej úrovni. Nechcem kritizovať posudzovateľov, ale prešľapy tam boli. V Brne je to už na vysokej úrovni a treba usporiadateľom dať iba jednotku. Výstavy v Brne som sa zúčastnil už niekoľko rokov a úroveň je na vysokej úrovni. Pre porovnanie prikladám pár fotiek na porovnanie. V Ostrave aj prehliadka kostola.Prikladám i fotografie Ostrava a Brno.
Samozřejmě, že úroveň výstavy se odvíjí od počtu členské základny a množství finančních prostředků, ale velmi důležité je také posuzování a to mají v Brně super, skupina Rakouských posuzovatelů je vždy objektivní a nekompromisní a to také určuje úroveň celé výstavy.
Sám jsem byl velice překvapen jak za poslední roky stoupla kvalita vystavených kanárů na brněnské výstavě, v jednotlivých kategoriích jsou ptáci prakticky na stejné úrovni, samozřejmě až na některé jedince.
Čím víc bude přibývat soutěžních chovatelů tím víc bude přibývat kvalitních kanárů a doufám, že i výstav
mrva ivan
napsal(a):
Súhlasím s Vaším hodnotením ako navštevníka zatial nie chovateľa vystav v K1 a K2. Brno ma už tradíciu a zlučuje chovateľov z celej Českej republiky. Rád by som tieto výstavy návštivil, problém je však v tom, že v dobe ich realizácie poriadame na Slovensku, alebo v Poľsku výstavy ktorých sa zúčastňujem ako organizátor alebo vystavovateľ. Fandím obidvom Klubom mám v nich veľa priateľov-chovateľov. Vás by som poprosil ak mate katalóg z tohtoročných výstav v hore uvedených klubov o zapožíčanie po preštudovaní obratom zašlem späť. Plánujem urobiť prehľad počtov a druhov vystavených vtákov v jednotlivých výstavných triedach na vystavách v ČR, SR a PL.
Zaujíma má tiež Váš názor obyvateľa južného Slovenska na výstavu kanárikov na severe krajiny, konkretne Podtatranskú výstavu kanárikov v Kežmarku na ktorej návšteve a obhliadke ste strávili dva dni a tiež hodnotenie Klubovej výstavy kanárikov na CVZ -Ornite v Nitre ak ste toto podujatie návštivil. Aké bude teda Slovenské hodnotenie a Česko-Slovenske hodnotenie výstav
kanárikov očami nezainteresovaného návštevníka - milovníka tohoto druhu spevavcov ?
Foto- celkový pohľad na vystavnú časť kanárikov v Kežmarku.
Karol obdivujem Ťa s akou zanietenosťou robíš evidenciu a propagáciu výstav. Prajem Ti veľa síl a trpezlivosti. Dovolím si Ťa upozorniť. Štatistika je presný súčet nepresných čísiel. Viď video;
https://www.youtube.com/watch?v=7AgRAlc2UFE
Z úcty k všetkým chovateľom vystavovateľom nedovolím si nahlas povedať krutú skutočnosť, postreh z našich výstav. Pred otvorením hraníc sme žili bez vlastného objektívneho, dborného chovateľského svetonázoru, ako v škatuľke od zápaliek. Teraz máme oveľa väčší priestor na kontakt so svetovými informáciami a dezinformáciami. Ekonomicko – morálna skutočnosťou nás svojou konzumnou agresivitou neuveriteľne oslepila. Nepleťme si v štatistike kvantitu s kvalitou.
dedokarol

XXX.XXX.169.121
Mám oba katalogy z K1 aj K2.Máte moje č.t., ak máte záujem zavolajte a požičiam vám ich.
Pán Podolinský, katalógy z výstav v Ostrave aj z Brna Vám zasielam v elektronickej podobe. Kvalitu výstavy som ohodnotil už v mojom príspevku k podtatranskej výstave. Bola to úžasná výstava a nemala chyby. Strávil som tam príjemné chvíle s príjemnými chovateľmi a naozaj zanietencami pre dobro v chove kanárikov na Slovensku. Ak by ste potreboval ešte nejaké informácie tak ma oslovte. Prajem všetkým chovateľov príjemné sviatky a veľa úspechov v Novom roku. Chovu zdar.