Chov a odchov papoušků červenokřidlych

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.12.2015 06:43
Radim 63

XXX.XXX.131.23

Dobrý den mám loňský pár cervenokridlych na jaře by mohly zahnizdit.Chtěl sem se zeptat jeke máte zkušenosti s chovem a popřípadě jestly vynechavat slunečnici koncem zimy nebo jak nejlépe je připravit na zahnízdění. Dekuji.

intermedia

15.12.2015 11:47
intermedia

XXX.XXX.3.198

Dobrý deň! Kontinentálnu "Austráliu" v našich klimatických podmienkach stimuluje k hniezdeniu najviac predlžovanie dňa, zvyšovanie vonkajšej teploty, rast podávaného zeleného krmiva a pri osvedčených pároch hlavne osadenie búdky do voliéry. To sú najväčšie stimulanty pre túto skupinu papagájov. Nemusíte vynechávať slnečnicu, akurát ju na jar začnite podávať v naklíčenom stave. Vitamín E v klíčkoch stimuluje pohlavné orgány. Rozhodne odporúčam preštudovať veľa literatúry, v dnešnej dobe je dostupná - hlavne v inzercii natrafíte aj na novšie knižky za veľmi prijateľné ceny. Bez teórie je prax ťažšia.

15.12.2015 12:37
Radim 63

XXX.XXX.131.23

Tak já na internetu pořad něco hledám ohledně papoušků s jara naklíčené dávám a občas vajíčko a když jsou mladé tak každý den michanici a naklíčené jinak imam zamrazeno kukurici a ječmen v mlecnem stavu hloh jerabiny šipky rybíz černý bez a to jim dávám přes zimu 3 x týdne a na jaře skoro každý den.

intermedia

15.12.2015 13:20
intermedia

XXX.XXX.3.198

Tak potom je všetko v poriadku, už len byť trpezlivý. Rozhodne však odporúčam študovať literatúru, internet sa na odborné časopisy a knihy stále nechytá.

15.12.2015 13:23
Radim 63

XXX.XXX.131.23

A co si Myslíte o této kralovacce onemocnění jater nebo ji to zůstane nebo půjde do straky dekuji.

15.12.2015 19:19
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Samec už je plně vybarvený do dospělého šatu? Nespěchal bych s tím hnízděním.Když budou tříletí bude to lepší.

15.12.2015 19:32
Tom 1

XXX.XXX.220.241

Z vlastnej skúsenosti-v 2rokoch nezahniezďia, ale až v 3r.Môj pár za 3 chovné sezony 3+4+3mladé.Pri harmonizujúcom páry dopriať zelené, raz za čas vaječná zmes a ostatné nechať na prírodu.Nenakličujem vôbec.Mám kráľovských samec 4r., samička 3r. a mali 5mladých.Základ je aby harmonizovali.

15.12.2015 19:45
Radim 63

XXX.XXX.234.162

Tom 1 napsal(a):
Z vlastnej skúsenosti-v 2rokoch nezahniezďia, ale až v 3r.Môj pár za 3 chovné sezony 3+4+3mladé.Pri harmonizujúcom páry dopriať zelené, raz za čas vaječná zmes a ostatné nechať na prírodu.Nenakličujem vôbec.Mám kráľovských samec 4r., samička 3r. a mali 5mladých.Základ je aby harmonizovali.

Tu kralovacku jsem tam dal jen skrs tu žluté pírka. Cervenokridly mohou hnízdit ve dvou letech.

intermedia

16.12.2015 11:45
intermedia

XXX.XXX.3.198

Radim 63 napsal(a):
A co si Myslíte o této kralovacce onemocnění jater nebo ji to zůstane nebo půjde do straky dekuji.

Po preperení jej žlté pierka zmiznú. Papagáje červenokrídle môžu hniezdiť v druhom roku, ale je to výnimka. Netreba sa ponáhľať. Úspech bude, keď sa dočkáte odchovu po 4 rokoch. Najdôležitejšie je zdravie chovaných jedincov, odchov je iba ich odmena pre vás za dobrú starostlivosť.

Přidejte reakci

Přidat smajlík