Dobrý den, chtěl bych poradit chci postavit venkovní voliery 5 vedle sebe o rozměrech jedné voliéry šířky 80-100cm to ještě váhám, délky 200cm, výšky 200cm chci tam chovat amazonky černotemenné a bělobřiché jaké velikosti by jste mi doporučil.A z jakého profilu bude stačit čtvercový železný profil 20x20mm nebo raději 25x25mm stím že chci mit na tom střechu z polykarbonátu. Z hliník to nechci. Děkuji za rady.
intermedia

XXX.XXX.3.198
Dobrý deň! Pri voliérovom chove vždy platí pravidlo: čím väčšia voliéra, tým lepšie. Neváhajte a šírku voliéry voľte 1 m. Pri odchove mladých a pri manipulácii vo voliére to oceníte. Výška 2 m je pre menšie druhy v poriadku, dĺžku by som volil najmenej 3 m. Vezmite si, že keď v 2m voliére umiestnite bidlá, prelet bude maximálne 170 cm z bidla na bidlo. A to je žalostne málo.
Čo sa týka železného profilu na stavbu voliéry, tak postačuje 20x20 mm jäkel, aspoň čo sa pevnosti konštrukcie týka. Problém môže nastať v medzistenách voliér, pokiaľ nebudú z plného materiálu. Zo skúsenosti viem, že amazóniky sa môžu v susedných voliérach napádať, takže 2cm medzera je nedostatočná. Takže radšej zvoľte jäkel 25x25 mm a nebudete sa trápiť nad uštipnutými pazúrikmi amazónikov. Alebo zvoliť plné medzisteny voliér.
pista44
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych poradit chci postavit venkovní voliery 5 vedle sebe o rozměrech jedné voliéry šířky 80-100cm to ještě váhám, délky 200cm, výšky 200cm chci tam chovat amazonky černotemenné a bělobřiché jaké velikosti by jste mi doporučil.A z jakého profilu bude stačit čtvercový železný profil 20x20mm nebo raději 25x25mm stím že chci mit na tom střechu z polykarbonátu. Z hliník to nechci. Děkuji za rady.
Dobry den taky sem se na to ptal podivejte se na diskusi s 9.12 treba vas neco zaujme.
matusko

XXX.XXX.3.198
Veľmi pekné chovateľské zariadenie pána Vratka Javra:
https://www.youtube.com/watch?v=GE1U0Kkkwf0.
matusko
napsal(a):
Veľmi pekné chovateľské zariadenie pána Vratka Javra:
https://www.youtube.com/watch?v=GE1U0Kkkwf0.
Tak tomu rikam nadhera, prostorne voliery a osazenstvo..ani nemluvim!proste naaadhera
Moudivláček
napsal(a):
Máte pravdu, nádhera závisející na výši konta, což není mám dojem parketa tohoto fóra.
Asi jsem se neměl ozývat.
Pekne voliery, osadenstvo vynimocnè popri takychto videàch, obrazkoch uvazujte o stavbe volier o dlzkach 2 m a sirkach 0.8m.volieram niet co vytknut asi len tolko ze pri nàkladoch na chovancov mohli byt z nerezu, aj ked pri tych trichoch na strope sa mi zdal nerez co sa pletiva tyka.inak uznanie a hodne zdaru chovatelovi klobuk dolu., bohuzial doba je takà ze vela znàs by chcelo ale naraz nato nemà.V nasich zivotoch pomaly ale isto cas na konicky ustupuje o moznosti financovania nehovoriac.A zadàvatelovi zelezny jokel 25x25 ràtajte ze to budete musiet aj pri najkvalitnejsich farbàch po case cc5 rokov znova natriet odlupuce ciastky farby su pre vtàctvo toxickè.to co dnes usetrite za hlinik alebo nerez budete neskor mozno lutovat, ja sàm som sa rozhodol radikàlne a temer chov zrusil iba kvoli farbe a za poslednè 3 roky 4 vtàky posli na otravu olovom, ktorè farby hlavne zàkladnè vo velkom obsahovali.viem na druhu stranu pochopit aj finacie a jednoduchost v moznosti spàjania konsrukcie.navzzdory vsetkèmu este raz sy to premyslite dnes mozno usetrite ale do buducna nie.A le nic proti ked zelezo tak 25c25
s Pozdravom A.Jakab.
stewe5
napsal(a):
Tak tomu rikam nadhera, prostorne voliery a osazenstvo..ani nemluvim!proste naaadhera
Opravdu pekne jde o ty finance no.A taky jde oto ze skoro kazdy zacinajici chovatel nezacne treba rovnou 9 vlierami.Ja jsem zacal tremi 150cm delka krmici chodba zadna pak jsem se rozhodl je prodlouzit na 4m pa sem se rozhodl udelat jeste tri az sem mel v jazde neco tak ted delam dalsi tri ty ted pres svatky dodelam a potom bych chtel jeste tri.A prave ze kdyz se takhle buduje tak neni porad ten stejny material.Jinak muj nazor sirku mam 90 staci a delku urcite ty 3 m udelat nehlede na to kdybyste chtel potom do budoucna udelat zalety kryte jen s vletovim okenkem a me hodne vyhovuje krmici chodba a volieri v rade.To je muj nazor dam vam sem par fotek zadnej luxus ale me staci.
tomik
napsal(a):
Dobrý den ja letos dělám nové voliery z purpanelů, v zimovišti sem udělal příčky z bílé vodovzdorné překližky.
Zdravim, mohli by ste dat neaké foto, tiež sa na to chystám ale až budúci rok.Panely mám už nakúpene hrubka 12 cm.Nekú predstavu mám, ale niečo na inšpiráciu neuškodí.Dakujem.
flanker
napsal(a):
Zdravim, mohli by ste dat neaké foto, tiež sa na to chystám ale až budúci rok.Panely mám už nakúpene hrubka 12 cm.Nekú predstavu mám, ale niečo na inšpiráciu neuškodí.Dakujem.
Dobrý den.Letos jsem stavěl z PUR panelu Tl.6 cm, mezistěny cetris deska Tl.1cm.Fotky jsou foceny MT.jak udělám lepší tak je přidám.
arara1981
napsal(a):
Ako sa s tym pracuje myslim ako sa to reze, nedostanu sa do toho mysi?Ako sa spaja stena zo strechou?
Alebo nejaky navod nemate nahodu?
Pracuje se s tým dobře návod nemám, řeže se to kotoučovou pilou která je přímo na to nebo se dá řezat
přímočarkou plátek na železo.Pokud to dobře olištujete tak myši nemají nárok.Stěnu jsem zřízl nepatrně
ze šikma položil střechu, spoj z jedné strany olištoval a mezeru vypěnil pěnou a olištoval z druhé strany,
vše jsem nýtoval.
Radim 63
napsal(a):
Dobry den taky mam ubikacky s panelu 15cm tloustka a ta tloustka je za 70cm zed mi bylo receno primo delnikama co stim pracuji.
Zrovna jsem dostavěl zimoviště 5x2,5x2,3m z 8cm pur panelu včetně střechy, co se tyka zateplení v teto sile panelu docela luxusní zaležitost ale je to docela ošemetné zvlaště v takovem počasi jako je tet přes den nadherně sviti sluničko teploučko a za par minut teplota teměř k nule, pokud včas nezavřete nakumulovane teplo chova se to jako chladak, mám na tento prostor 700w infra panel řizeny regem zatim jsem topeni nepoužil, mam vyskoušeno pokud venku je k nule uvnitř se mi drži teplota kolem 8 stupnu ale vpřipadě že včas uzavřu dveře okna, teplotu si hlidam doma přes klasickou meteostanici s čidlem v zimovišti,