Prosím o radu, typ nebo zkušenost

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.12.2015 16:57
po231010

XXX.XXX.39.46

Chtěl bych se zeptat z čeho mám udělat podlahu venkovní voliéry, jedná se o zahradu v nájmu a tak betonovat nechci. Bude to voliéra pro latamy, ti mají řídký trus a tak tvrdé dno je nutné kvůli čištění a také kvůli podhrabání škůdců. Neexistuje nějaká deska nebo panely, které by nebyly drahé a po kterých by se dalo chodit ? Nebo je i jiná možnost ? Děkuji za seriozní odpovědi.

26.12.2015 17:06
hyty

XXX.XXX.75.79

po231010 napsal(a):
Chtěl bych se zeptat z čeho mám udělat podlahu venkovní voliéry, jedná se o zahradu v nájmu a tak betonovat nechci. Bude to voliéra pro latamy, ti mají řídký trus a tak tvrdé dno je nutné kvůli čištění a také kvůli podhrabání škůdců. Neexistuje nějaká deska nebo panely, které by nebyly drahé a po kterých by se dalo chodit ? Nebo je i jiná možnost ? Děkuji za seriozní odpovědi.

Taky nemam na celem zařizeni nic betonovano mam stejny problem jsem v najmu, jako zaklad jsem použil betonove překlady 3mdlouhe 15x15cm ktere jsem sehnal na firmě ktera je likvidovala, překlady jsem uložil na hrubší štěrk aby je mraz nezvedal a v rozich zpevnil ocelovymi uhelniky na hmoždiny v zimovišti jsem použil betonove dlaždice 50x50cm uloženy rovněž do štěrku a pisku venkovni vylety mam pouze na písku a budu je vysypavat bílym vapencovym štěrkem poněvadž mam veškere krmeni uvnitř nehrozi vetši znečišteni.

26.12.2015 18:35
michalaeva11

XXX.XXX.220.142

po231010 napsal(a):

Taky přemýšlím z čeho udělat podlahu a asi budu dávat zámkovou dlažbu, myši mi tím neprolezou a nebudu mít kryte výlety, tak se bude voda alespon vsakovat přez spáry mezi dlažbou, spíše řeším kompletní stavbu voliér, z čeho výlety, zálety, jak dlouhé atd..., ale tady moc rad nezískáme, at se dílo daří.

26.12.2015 19:07
hyty

XXX.XXX.75.79

michalaeva11 napsal(a):
Taky přemýšlím z čeho udělat podlahu a asi budu dávat zámkovou dlažbu, myši mi tím neprolezou a nebudu mít kryte výlety, tak se bude voda alespon vsakovat přez spáry mezi dlažbou, spíše řeším kompletní stavbu voliér, z čeho výlety, zálety, jak dlouhé atd..., ale tady moc rad nezískáme, at se dílo daří.

Nedivte se že vam tady moc neporadi protože se to tady omila stale dokola a přispěvku je tady hafo, zamkovka taky neni zrovna to nej mnoho spar a nečistot vnich, musite vědět jakou mate dispozici ke stavbě velikost množstvi a vneposledni řadě finance ja dostavěl zrovna tohle a nevyšlo mně to zas tak draze https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3029355/co-vam-letos-prinesl-jezisek#a3029665 at se dilo daři.

26.12.2015 19:33
david8814

XXX.XXX.126.232

Zdravím panely jsou ale není to zrovna levná záležitost potom tam můžete dát velkoformátovou betonovou dlažbu ale ta taky není levná. Zámkovku bych moc nedoporučoval protože ji musíte dát na písek nebo drť a jak vám pod ni vlezou myši tak se vám začne propadat.Jestli máte zahradu v pronájmu a majitel bude po vás chtít aby jste všechno zlikvidoval tak vám to dá taky zabrat uklidit dlažbu i s podsypem.Já být vámi ta to normálně vybetonuji mezi terén a beton dejte starý koberec nebo igelit a udělejte 5 cm kvalitního betonu a máte vyhráno.Kdyby byl problém s majitelem tak do toho párkrát buchnete binec odvezete do ekodvoru.
S pozdravem David.

26.12.2015 19:41
hyty

XXX.XXX.75.79

david8814 napsal(a):
Zdravím panely jsou ale není to zrovna levná záležitost potom tam můžete dát velkoformátovou betonovou dlažbu ale ta taky není levná. Zámkovku bych moc nedoporučoval protože ji musíte dát na písek nebo drť a jak vám pod ni vlezou myši tak se vám začne propadat.Jestli máte zahradu v pronájmu a majitel bude po vás chtít aby jste všechno zlikvidoval tak vám to dá taky zabrat uklidit dlažbu i s podsypem.Já být vámi ta to normálně vybetonuji mezi terén a beton dejte starý koberec nebo igelit a udělejte 5 cm kvalitního betonu a máte vyhráno.Kdyby byl problém s majitelem tak do toho párkrát buchnete binec odvezete do ekodvoru.
S pozdravem David.

Betonova deska 5CM popraska pokud vni nebude železna sit radej bych dal ty dlaždice 50x50 x5cm kus se pohybuje kolem 50kč a na bazarovych strankach se da sehnat za par korun, navic u zamkovky pokud nedate pevně zabetonovane krajove obrubniky dlažba se rozjede dlaždice pokud ji lehce pustite do terenu to neudělá a vpřipadě likvidace se da použit jinde.

26.12.2015 19:44
michalaeva11

XXX.XXX.220.142

hyty napsal(a):
Nedivte se že vam tady moc neporadi protože se to tady omila stale dokola a přispěvku je tady hafo, zamkovka taky neni zrovna to nej mnoho spar a nečistot vnich, musite vědět jakou mate dispozici ke stavbě velikost množstvi a vneposledni řadě finance ja dostavěl zrovna tohle a nevyšlo mně to zas tak draze https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3029355/co-vam-letos-prinesl-jezisek#a3029665 at se dilo daři.

Ke stavbě mám dispozice co se prostoru týká hodně, to zatím moc neřeším, budud stavět zděné s výletava ale chci taky něco celoročního nevytápěného pro austrálii cca 10 voliér v řadě a asi tu podlahu jak psal David udělám z betonu už kvůli těm myším atd., ty se dostanou všude, takhle jak to máte vy to mám v plánu s těma zděnýma, díky za reakce.

26.12.2015 19:46
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

hyty napsal(a):

Pane,
budovat voliéru, chtít radu a co tam může být za 10 let ani Vy dnes nevíte, ale vybudování stojí peníze. Kdo je lehce vydělá, nemusí se trápit.. Jen dodám. Úspěšný odchov není jen o voliéře a její podlaze. Znalosti, krmení a čas.
Pro ty, kteří neoplývají množstvím peněz vlastní zkušenost.
V r.1978 jsem postavil 10 voliér.2 m zálet,2 m výlet,85 cm šířka,2 m výška.1 m krmná chodba, v záletech též 120cm obslužná chodba. S menšími obměnami tam odchovávám od australských papoušků po amazoňany dodnes.
Podlaha se dá vyměnit lehce, nedělal bych z toho problém.

26.12.2015 20:42
calvusca

XXX.XXX.208.12

Ako pisal David8814. Folia na zem, na foliu stare pletivo a 5cm silnejsieho betonu. Pod clovekom normalnej vahy urcite nepraska. Mam kus chodnicka takto spravenea vsetko v pohode. Ja ale tam nemam foliu.

27.12.2015 12:57
bathory

XXX.XXX.119.32

My použili starou vyřazenou čtvercovou betonovou dlažbu. Není to v kuse, ale myši se přes ní nedostanou a v případě potřeby jde lehce zrušit..

Přidejte reakci

Přidat smajlík