Radim 63
napsal(a):
Jinak mi tam vůbec nesviti jen mě to tak napadlo.
Dobrý den.
Už Vám někdy dělal někdo celý den "prasátko" lesklým předmětem do obličeje? tak asi tak se budou cítit Ti ptáci. Nejlepší řešení je zdroj světla nebo světlovod. Ve venkovních částech místo střechy udělat světlík z lexanu.
M. Štěpán.
Aymarové
XXX.XXX.169.210
Radim 63
napsal(a):
Napad v pohode, dosvecuji odrazem od velke plochy taky mistnost sv ptaky obracenou na sever. Ptaci zadny problem nemaji. Doporucuji namirit odraz na cast voliery at se maji kam ukryt.
Myslím si že to je možné a za určitých podmienok asi aj prospešné. Ak je voliéra celý deň bez slnka, tak zrkadlo nasmerovať napríklad na 1 konár, aby si vtáci mohli vybrať sedenia na slnku alebo bez slnka. Jedna tretina voliéry, prípadne štvrtina by stačila.
Moje červenokrídle slnko milujú a často sa na ňom vyhrievajú. Čo sa týka tých prasiatok, tak to je nepríjemné len keď to svieti do očí. Pri svietení na chrbát alebo krídla, to nemôže vadiť. Či ludom alebo vtákom.
PS: ešte som si nikdy nevšimol, aby nejaký vták v slnkom osvietenej voliére uprene hľadel do slnka.
opal88
napsal(a):
Myslím si že to je možné a za určitých podmienok asi aj prospešné. Ak je voliéra celý deň bez slnka, tak zrkadlo nasmerovať napríklad na 1 konár, aby si vtáci mohli vybrať sedenia na slnku alebo bez slnka. Jedna tretina voliéry, prípadne štvrtina by stačila.
Moje červenokrídle slnko milujú a často sa na ňom vyhrievajú. Čo sa týka tých prasiatok, tak to je nepríjemné len keď to svieti do očí. Pri svietení na chrbát alebo krídla, to nemôže vadiť. Či ludom alebo vtákom.
PS: ešte som si nikdy nevšimol, aby nejaký vták v slnkom osvietenej voliére uprene hľadel do slnka.
Dobrý den.
Ve venkovní voliéře, jak popisujete Vy, by to určitě nevadilo, pokud by šel odraz světla namířit jen do určité části, každopádně domnívám se, že pan Radim myslí nasvětlení své menší vnitřní voliérky pro amazonky, kterou zde již předtím dával.
M. Štěpán.
sunflowersman
napsal(a):
Dobrý den.
Ve venkovní voliéře, jak popisujete Vy, by to určitě nevadilo, pokud by šel odraz světla namířit jen do určité části, každopádně domnívám se, že pan Radim myslí nasvětlení své menší vnitřní voliérky pro amazonky, kterou zde již předtím dával.
M. Štěpán.
Nene chci odraz slunce na venkovní volieru a jen teď prez zimu v létě tam svítit bude.
sunflowersman
napsal(a):
Dobrý den.
M. Štěpán.
Pekný večer. Reagoval som na toto vlákno, preto neviem čo sa riešilo v inom. Tak už sa to vysvetlilo ako to zadávateľ myslel. A od toho je to diskusia, tak je to všetko ok.
jugularis
XXX.XXX.82.122
Radim 63
napsal(a):
Lepšie ako zrkadlo je predlžovať deň papagájom hoci aj klasickým osvetlením.
jugularis
XXX.XXX.82.122
Radim 63
napsal(a):
Nene chci odraz slunce na venkovní volieru a jen teď prez zimu v létě tam svítit bude.
Tak buď zväčšiť voliéru, aby do nej svietilo aj cez zimu nízko položené slnko, alebo voliéru situovať na inú svetovú stranu.
Ja som to riesil tiez. Jedna cast krasne naplnena slnkom, no do tej druhej casti, ani luc. Ja som svietil cirim sklom asi tak z 10 metrov,50x50 sklo mi presvietilo dost velku cast, asi meter. Ale zdalo sa mi silne to slnko. Natiahol som igelitove vreco, foliove na to sklo a to uz bolo super. Urcite to nevadilo ani ociam, lebo som sa pozrelaj ja ci to staci. V pohode mi sadali do toho svetla. Ale treba stale nastavovat, lebo su to minuty co svieti na jedno miesto. Veru uz vieme zem sa toci
najdite si aspon hodinku na proceduru, prenasanie. Vtakom to slnko chyba, miluju to,. Ja som uz zvacsil volieru asi tak dve hodinky mam prirodzene slnko. No teraz to pocasie je hnusne. Nepochodite ani so zrkadlom
try tyzdne sme tu slnko nevideli. Cele dni len hmla. Prajem vam krasne slnecne dni.