Dobrý den.Předem chci upozornit že mi nejde o zádné množení a nebo tak něco, jen mě prostě zajímá proč mi moje rozely hnízdí jenom jednou za sezonu.Mám dva páry rozel ve venkovních voliérách kteří začínají hnízdit asi tak v půlce dubna a když vyvedou mladé a pak je odstavím tak jim začnu zase dávat vejce a klíčené a tak dále zkrátka vše abych je zase (nabudil)ale oni začnou pelichat.Kde dělám chybu.Za odpovědi předem Děkuji.
Moudivláček
napsal(a):
Nikde. Většina párů hnízdí jednou.
Za čtyřicet let chovu pestrých a penantů mně hnízdil jen jeden pár pravidelně 2 krát. Míval jsem maximálně 5 párů. Že bych byl tak špatný chovatel ? Nejstarší pár jsem měl 16 let, pravidelné odchovy 3 - 6 i 8 mláďat.
Nehnevajte sa som proti vam v plienkach no co sa pestrich tika mam 2 pari uz 3 rok pravidelne 2x za rok odchovavaju cca po 5 mladat I kamaradom to tak funguje no penanti len raz. Mam vyleti + zimovisko kde teplotu nepustim pod 2 stupne.
Pestré hnízdí poprvé jednou a další roky 2x za sezónu. Prý jen samice z prvního hnízda (jarního) hnízdí pravidelně 2x. Moje první samička také měla dvě hnízda ročně.Teď mám druhou (první padla) a ta hnízdí "jen" jednou za sezónu, ale i to mi stačí. Mívají 6-7 mladých. problém je, že nesnáší kroužkování mladých.