Dvouletá samička neofémy snesla jedno vejce do budky a za tři dny jsem ji našel v kleci ležet na zemi, třepala se a nemohla se hýbat. Vzal jsem jí do ruky a uviděl, že má v břiše zadržené vejce. Přemístil jsem jí do malé klece, mazal kloaku olivovým olejem a dal domů do tepla. Po dvou dnech jsem v kleci našel vejce u kterého chyběla třetina skořápky. Výrazně se zlepšila a už seděla na bidle. Teď se ale stav opět zhoršil. Už není schopná vyskočit na bidlo a udržet se. Stále je vidět, že se velice trápí. Je možné, že ji v ústrojí zůstala část skořápky a to brání mávat křídly ? Nohama péruje a snaží se vyskočit na bidlo ale křídly nedokáže hýbat. Když spadla z bidla na záda tak se nedokáže převalit na břicho. Co s tím ?
Dobrý večer, v podstatě jste udělal maximum proto aby se samička dala znovu do pořádku. Nechejte ji i nadále v teplé v kleci - je dobré, když je klec překryta tmavším hadrem a pták tak má více klidu, pravděpodobně bude mít ještě jedno vajíčko to může z ptáka vyjít i za několik dnů 2-4dny pokud jste ji neprohmatával bříško nějakým drastickým způsobem je nepravděpodobné, že by se skořápka rozbila a zůstala uvnitř, má nedostatek vápníku pro tvorbu nové skořápky a proto je to vidět i na druhém vajíčku. Bohužel se stává, že většina samiček po zadržené snůšce kdy je průběh tak vážný jako u Vás i po vyléčení, ponese následky po zbytek života (svěšená křídla, špatně pak létají a celkově je vidět, že pták pak není v 100% kondici) byť i nadále může snášet vajíčka a odchovávat..Většinou to postihne samičky které se za rok několikrát podnesou - je dobré před snůškou dotovat krmení max. vápníku, snůška je pro samice vždy obrovská zátěž! V zimních měsících kdy teplota v zařízení může díky slunečním dnům vystoupat výše - je tohle riziko ještě větší, samice začne snášet vajíčka pak přijde prudké ochlazení a na problém je zaděláno...proto není dobré ponechat samicím v tomto období budky. Pokud chcete samičce dopřát alespoň nějaké "povzbuzováky" není toho mnoho co by ji v tomto stavu pomohlo zkuste Vigosine a promotor ale to je dobré podávat již před snůškou..návštěva veterináře je pak v tuto chvíli také většinou zbytečná na dodání energie je dobrý glukopor rozpuštěný ve vodě.
Přeji hodně štěstí!
Dobrý den. Tuto nepříjemnou zkušenost v chovu jsem měl také. Proto je dobré mít doma po ruce tekutý vápník :
Calcium Chloratum-Ivax je to super přípravek který dodá organismu po podání do vody ihned pomocnou ruku. Používal jsem ho jak v chovu drobotě tak v chovu kardinálů a mohu vřele doporučit. Po prvním problémově sneseném vajičku, bylo druhé a další v pořádku.
Http://www.srovname.cz/calcium-chloratum-roztok-100-ml/srovnani-cen/k.2042638#details-tab zde ho máte sice má jiný název ale je k prodeji
loskutakruda
napsal(a):
Http://www.srovname.cz/calcium-chloratum-roztok-100-ml/srovnani-cen/k.2042638#details-tab zde ho máte sice má jiný název ale je k prodeji
Tak asi již se nevyrábí ale určitě je něco jako nahrážka bude, i když zde ho ještě mají : https://www.drmax.sk/calcium-chloratum-teva/.
cremino

XXX.XXX.69.2
loskutakruda
napsal(a):
Dobrý den. Tuto nepříjemnou zkušenost v chovu jsem měl také. Proto je dobré mít doma po ruce tekutý vápník :
Calcium Chloratum-Ivax je to super přípravek který dodá organismu po podání do vody ihned pomocnou ruku. Používal jsem ho jak v chovu drobotě tak v chovu kardinálů a mohu vřele doporučit. Po prvním problémově sneseném vajičku, bylo druhé a další v pořádku.
Zdravím, ja tiež používám Calcium Chloratum.
Raz mi niekto hovoril, že to nie je dobré dávať do vody pretože to klesne na dno misky a vtáky pijú iba vodu ktorá je na vrchu. Viete mi povedať ako je to s tým či je to pravda alebo nie?
kaninda

XXX.XXX.119.29
cremino
napsal(a):
Zdravím, ja tiež používám Calcium Chloratum.
Raz mi niekto hovoril, že to nie je dobré dávať do vody pretože to klesne na dno misky a vtáky pijú iba vodu ktorá je na vrchu. Viete mi povedať ako je to s tým či je to pravda alebo nie?
V podstate to pravda je, no keď dáte menej vody a v pravidelných intervaloch budete vodu premiešavať, resp. roztok obmieňať, tak zaručíte jeho príjem. Takto sa mi podarilo vyliečiť choré hlasivky u chovnej samice malej ary.
Kalciový sirup
Též jsem kupoval v lékárně calcium chloratum - IVAX.
Pak to už nebylo, lidi neměli zájem. Nyní používám Kalciový sirup, výrobce GENERICA s.r.o. SR, prakticky je to stejné. Dávám asi dvě tři kapky na piškot k okamžité spotřebě pod dohledem. Ještě přidám Kombisol AD3 E 1ml na litr vody do které piškot namočím před nakapáním kalcia.
Při poruchách opeření a škubání u žaka jsem podrtil půl tablety biotinu a nasypal na ten piškot. Zpočátku se mu přídavek biotinu nelíbil a tak jsem mu to přisladil glukopurem a bral to s chutí.
Podávat delší dobu podle konkrétního případu. Všeho dobrého pomálu.
Moudivláček
napsal(a):
Kalciový sirup
Též jsem kupoval v lékárně calcium chloratum - IVAX.
Pak to už nebylo, lidi neměli zájem. Nyní používám Kalciový sirup, výrobce GENERICA s.r.o. SR, prakticky je to stejné. Dávám asi dvě tři kapky na piškot k okamžité spotřebě pod dohledem. Ještě přidám Kombisol AD3 E 1ml na litr vody do které piškot namočím před nakapáním kalcia.
Při poruchách opeření a škubání u žaka jsem podrtil půl tablety biotinu a nasypal na ten piškot. Zpočátku se mu přídavek biotinu nelíbil a tak jsem mu to přisladil glukopurem a bral to s chutí.
Podávat delší dobu podle konkrétního případu. Všeho dobrého pomálu.
Kalciové sirup je vyborný 2 kapky na piškot a jsem sním spokojený i opeřenci, někdy drtím i B-komplex do vaječné směsky A
KOMBISOL MULTI 30ml. Dále z uvařených vajíček drtím a suším skořápky které pak podávám do vaječné míchanice s mrkvou a stouhankou
Prosím Admina o odtranění veškerých poznatku a udaju které jsem zde napsal, velice děkuji budu rád pročítat témata zkušenějších chovatelů, když muj pohled na chov je jiný dle všech Prosím o smazání veškerých přízpěvku pod Nickem Lebowki (Lebowki) A zablokováním mé IP adresy Do roku 2019 děkuji Amdinům ifauna.cz IP 82.117.159.151 Nick Profil Lebowki (Lebowki) Děkuji /F.R.2016 všem
registrace od 22.12.2015 | naposledy přihlášen 01.01.2016 21:05
Fauna, Flora již od 12L věku začalo to rybkama, kaktusama, kočkama, kozou, andulkama, korelama, slípkama, králíkama, psi. Chov nakažen chovem
Moje zvířata: (Přidat fotky na profil)
Skrýt níže uvedené informace ostatním uživatelům
KDE DISKUTUJE
DISKUSNÍ PŘÍSPĚVKY (72)
ZALOŽENÁ TÉMATA (0)
INZERÁTY (0)
F-KONTO (0 Kč)
CHOVATELSKÝ PROFIL Sekce ke smazání + přízpěvky mé děkuji
Téma Kategorie Vloženo
Nevím jak postupovat Okrasné ptactvo dnes v 15:43
Nakažení kokcidiozou Králíci 29.12.2015 02:16
Přípravek na podporu reprodukce u papoušku Okrasné ptactvo 26.12.2015 17:02
Králíci na maso Králíci 22.12.2015 01:29
Francúzske králiky Hyla línie HylaMAx a HylaNG Králíci dnes v 12:18
EMANOX PMX Králíci 30.12.2015 16:07
KarelHK

XXX.XXX.169.108
Dobrý den, skutečně je https://www.benulekaren.sk/p/209245/calcium-chloratum-teva vhodné? Máte otestováno?
děkuji