Polykarbonat na mezisteny voliery

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.12.2015 10:42
rostin123

XXX.XXX.176.59

Dobry den,
Ma nekdo zkusenosti s vyuzitim polykarbonatu na mezisteny?
Jde mi o to jestli to ptaci nebudou nicit.Samozrejme hrany budou olistovane hlinikem.
Polykarbonat je dutinkovy rovny o sile 1 cm.
Choval bych tam nobilisky a vedle alexandry.
Nevim jesli to mam pretahnou pletivem radeji.
Moc diky.

Neregistrovaný uživatel

31.12.2015 13:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.210

Mě senegálci, alexandři i amozonci polykarbonát zlikvidovali a to jsem měl polykarbonát až za pletivem, jen jako zavětrování.

31.12.2015 13:44
rostin123

XXX.XXX.176.59

Tak to budu muset asi jeste nejak vymyslet.

kaninda

31.12.2015 14:02
kaninda

XXX.XXX.119.29

rostin123 napsal(a):
Dobry den,
Ma nekdo zkusenosti s vyuzitim polykarbonatu na mezisteny?
Jde mi o to jestli to ptaci nebudou nicit.Samozrejme hrany budou olistovane hlinikem.
Polykarbonat je dutinkovy rovny o sile 1 cm.
Choval bych tam nobilisky a vedle alexandry.
Nevim jesli to mam pretahnou pletivem radeji.
Moc diky.

Pokiaľ nebudú mať papagáje možnosť niekde polykarbonát načať (napríklad pri úchytoch bidiel), tak by mohol vydržať neporušený. Ja mám z polykarbonátu o sile 1 cm spravené výletové okná a ani veľké ary ho za roky nenačali. Nesmie však byť nikde porušený, pretože akonáhle sa toho papagáje chytia, zlikvidujú ho. Osobne by som dal okrem polykarbonátu na medzisteny aj pletivo, pretože riziko úniku nobilisiek do sesudnej voliéry by som nepodceňoval. Ale ak si to ustrážite, malo by to byť OK.

Neregistrovaný uživatel

31.12.2015 15:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.210

Mě ho alexové malí normálně začali ožírat z hladkých ploch.

kaninda

31.12.2015 16:12
kaninda

XXX.XXX.119.29

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mě ho alexové malí normálně začali ožírat z hladkých ploch.

Mnohým chovateľom načali papagáje polykarbonát bez prístupu k hranám platní. Tiež som mal za to, že polykarbonát bude len dočasné riešenie a časom ho zničia, ale je to asi o vytrvalosti konkrétneho papagája. Raz som výletové okienko poriadne nedovrel a koniec polykarbonátu bol takmer okamžite rozhryzený. Na medzisteny by som radšej volil drôtené sklo alebo cetris dosky. Celkovo prístup papagájov k plastu nie je to pravé orechové.

31.12.2015 18:14
cone

XXX.XXX.160.35

Mám přepážky mezi voliérama z polykarbonátu tl.10mm, úchyty na bidla mám na pozink. plechu 50x50cm. Je to funkční již 5 let, chovám tam žaky, amazońany kubánské, pap. konžské gul. i fant, majeráky, sengalce a několik párů malých arating. Jedinou nevýhodou je, že jsem použil čirý polykarbonát a ptáci se trochu ruší. Nyní dodělávám deset boxů jen na aratingy a použiji tam polykarbonát bílý (mléčný), mám jej již mezi páry u senegalců a je to daleko více v klidu.

31.12.2015 18:44
miki1954

XXX.XXX.146.70

U mě alexandři malý to také klovají a větví mají dost.

31.12.2015 19:20
rostin123

XXX.XXX.128.56

Pane Šiška dekuji Vam za odpoved i presny priklad s fotem.
Reseni s tim drzakem bidel mam stejne.
Ted jsem opravdu na vazkach jestli to mam predelat nebo aspon dat pletivo.

31.12.2015 19:35
cone

XXX.XXX.160.35

rostin123 napsal(a):
Pane Šiška dekuji Vam za odpoved i presny priklad s fotem.
Reseni s tim drzakem bidel mam stejne.
Ted jsem opravdu na vazkach jestli to mam predelat nebo aspon dat pletivo.

Asi bych na vašem místě s tím pletivem ještě počkal. Jinak jsem měl u prvních voliér nějaký polypropylenový polykarbonát - byl hodně inzerován v čas Fauna - a jednou jsem našel své mayeráky u senegalců a hnědohlavých. Ještě že se jim nic nestalo, ale mayeráci byli jediní, kdo to záměrně ničil.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.12.2015 20:03

Jak máte ten polykarbonát uchycený, na jeklu nýty z jedné strany jak jsem viděl na fotkách.

31.12.2015 20:13
cone

XXX.XXX.160.35

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jak máte ten polykarbonát uchycený, na jeklu nýty z jedné strany jak jsem viděl na fotkách.

Je to přichyceno plechovými V profily. zítra udělám foto a přidám jej.

2.1.2016 14:05

A co takhle na kostru namontovat lamely plovoucí podlahy, bylo by to omyvatelné, hezké a ptáci by to neměli snad načít protože je to tvrdé.

3.1.2016 10:04
cone

XXX.XXX.160.35

Omlouvám se, dostal jsem se k focení až nyní - přichycení polykarb. k jeklové konstrukci je vinklíky 25x25mm (zhotovil klempíř z plechu tl.1mm) a samořeznými šroubky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík