Můj kamarád našel před třemi dny prochladlou a mokrou korelu na zahradě.Protože nemá podmínky pro papouška, aby byl v teple, přinesl mi jí domů.Všimla jsem si, že má kroužek - stříbrné barvy, ale je vystresovaná a bojí se.Má klasické přírodní zbarvení - šedo, bílo, žlutá.
Nechci jí stresovat, ale jak mám přečíst čísla na kroužku? Nosím brýle a zkoušela jsem i lupu, ale když sedí na větvi, je kroužek zpola zakrytý. Prosím o radu.
Opatrný odchyt - jak na to, prosím. Po třech dnech mi obsadila klec pro alexe rudohlavého, ten je trochu na nervy.Odhání ho a i andulku, která je hodně odvážná a drzá. Velkou klec nechci zatím kupovat - záleží právě na tom kroužku - pokud je mladá, nechám si jí, pokud ne, daruju jí do chovu. Je moc pěkná a asi samec.
Co se týká karantény, byla tři dny. Přijde mi, že je zdravá - normální trus, žere, pije, nedrbe se. Zdá se mi, že je zvyklá na člověka, ale ne, že by šla na ruku apod, Spíš, dávání krmení, výměna vody, jen uhne, ale neplaší se. Ale přijde mi, že jiné, volně puštěné papoušky+ morče, vidí prvně.
Nevím o ní nic, jen sleduji její chování a proto bych chtěla vědět jaké číslo nebo co má na kroužku.