Detoxikace jater papoušků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.1.2016 18:51
senegal42

XXX.XXX.168.64

Dobrý den používáte někdo nějaký lék předepsaný veterinářem k detoxikaci (čištění) jater. Mám nemocnou senegalku je trochu škublá (hlavně velká pera) a má žlutá pera na zádech. Odstavil jsem jí od samce nasadil dietu (bez slunečnice) dávám ostropestřec. Prosím o radu.

27.1.2016 19:10
sharon

XXX.XXX.202.219

senegal42 napsal(a):
Dobrý den používáte někdo nějaký lék předepsaný veterinářem k detoxikaci (čištění) jater. Mám nemocnou senegalku je trochu škublá (hlavně velká pera) a má žlutá pera na zádech. Odstavil jsem jí od samce nasadil dietu (bez slunečnice) dávám ostropestřec. Prosím o radu.

Ja som dnes natrafil na jednoho odborníka zo Slovenska - Nitra a tento pán, mimo iného má skúsenosti s vyliečením papagájov, ktorí si šklbajú - vytrhávajú perie.
www.zdravapecen.sk - kontakt je na tejto stránke.

27.1.2016 20:05
eli22

XXX.XXX.181.33

senegal42 napsal(a):

A to ztučnění jater máte nějak diagnostikované?

Threonin

27.1.2016 20:13
Threonin

XXX.XXX.56.179

senegal42 napsal(a):

Na detoxikáciu pečene môžete použiť Avichol od Versele Laga. Žlté pierka nemusia nutne znamenať poruchu pečene, môže sa jednať o nedostatok aminokyselín obsiahnutých v bielkovinách. Ohrýzanie veľkých pier (letiek a chvostovových pier) je spravidla spôsobené psychickou nepohodou (nevhodná veľkosť voliéry, nesúlad s partnerom, nedostatok vetiev na obhryz a pod.).

27.1.2016 20:35
senegal42

XXX.XXX.168.64

Threonin napsal(a):
Na detoxikáciu pečene môžete použiť Avichol od Versele Laga. Žlté pierka nemusia nutne znamenať poruchu pečene, môže sa jednať o nedostatok aminokyselín obsiahnutých v bielkovinách. Ohrýzanie veľkých pier (letiek a chvostovových pier) je spravidla spôsobené psychickou nepohodou (nevhodná veľkosť voliéry, nesúlad s partnerom, nedostatok vetiev na obhryz a pod.).

Senegalku jsem měl u sebe asi 1,5 roku pak jsem ji prodal kamarádovi ale za půl rok byla skoro celá žlutá a oškubaná. Nevěděl čím jí správně krmit tak jí dával co jí chutnalo nejvíc ořechy a slunečnici. Tak jsem si ji vzal zpět a spárovala se ze samcem krásně se krmí takže by měla snad být v pohodě.Jak jsem již psal zdá se že je již klidnější. Velká pera již v kleci nenacházím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík