S kým se snese rosela?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2016 16:26
jirka3108

XXX.XXX.103.249

Jaký pár papoušků mohu mít celoročně ve voliéře s párem Rosel.. ? Voliéra je cca 1,5m široká,1,9m vysoká a 4m dlouhá.
Rok chovám korely a andulky, teď budu stavět ještě jednu voliéru pro Rosely a chtěl bych k nim ještě jeden párek, třeba nádherňáky..? Spíše zatím něco levnějšího, jenom přeci jsem stále ještě začátečník.
Díky za tipy a rady

30.1.2016 16:43
bartrand

XXX.XXX.203.180

Zvolte větší druh rosel a nechte je tam, v toku se vám zabijou.

30.1.2016 16:46
bartrand

XXX.XXX.203.180

bartrand napsal(a):
Zvolte větší druh rosel a nechte je tam, v toku se vám zabijou.

Je tam samotné*.

30.1.2016 17:49
jirka3108

XXX.XXX.103.249

Myslel jsem si že s roselama bude problém.. Chtěl bych aby byla voliéra "živá" nebo jak bych to řekl.
Mít v ní 2-3 páry různých párů hezky zbarvených papoušků..
Tak mě ještě napadlo nádherňáky s neofémou a korelou.. to by šlo? Nebo každý samec je v toku agresivní..? Míval jsem andulky 3 páry s párem korel a je teda fakt že jsem korely musel dát pryč protože z ničeho nic začal samec na andulky útočit, jakmile k němu nějaká sedla na bidýlko které je mimochodem cca 50cm široké tak ji doslova vyštípal.. pořád se jim snažil dostat do budek, ale to se mu naštěstí nepovedlo..

30.1.2016 18:19
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

jirka3108 napsal(a):
Myslel jsem si že s roselama bude problém.. Chtěl bych aby byla voliéra "živá" nebo jak bych to řekl.
Mít v ní 2-3 páry různých párů hezky zbarvených papoušků..
Tak mě ještě napadlo nádherňáky s neofémou a korelou.. to by šlo? Nebo každý samec je v toku agresivní..? Míval jsem andulky 3 páry s párem korel a je teda fakt že jsem korely musel dát pryč protože z ničeho nic začal samec na andulky útočit, jakmile k němu nějaká sedla na bidýlko které je mimochodem cca 50cm široké tak ji doslova vyštípal.. pořád se jim snažil dostat do budek, ale to se mu naštěstí nepovedlo..

Pane,
některé odpovědi na Váš dotaz bych nebral vážně, ale jak máte poznat které.
Rozely jsou v toku agresiví. Nedoporučují se chovat bez dvojitých mezistěn a i tak se mnohdy ruší.
Když napíšu, že roky v blokových 80 cm širokých voliérách spolehlivě desetiletí odchovávaly a někdo to zkusí, ukoušou si prsty a bude se divit, pokud jsem neuvedl, že celá plocha mezistěn v pásu 1 m od stropu je dvojité pletivo a uvnitř metr plných mezistěn tam, kde jsou budky.
Jen z nostalgie mám starý pár pestrých a další obyčejnější papoušky. Jsou tam ještě 1,1 ag. fišerův,1,1 ag. škraboškový, kos, špaček, kohout bažanta diamantového. Vše v pohodě, odchovy.
Doporučuji, pusťe k rozelám rýžovníky, zebřičky, třeba i holoubky d., pár kanárů a voliéra bude pestrá a zpívající. Budky tem mrňousum unístěné někde v rozích dddělte pletivem, kterým rozely neprolezou, nebede to ani vidět, ti malí tam mohou mít estetické houštinky.
Chtěl jste "živou voliéru". Moje odpověď je na tuto Vaší otázku, ne na chov papoušků.
Tu droboť, která by to tam i vzimě mohla vydržet, bych netrápil, dal domů do chladu a brzo z jara zpět vypustil. Zkuste, uvidíte.
Odpověděl jsem obsáhle, když jste uvedl, že jste začátečník.

30.1.2016 18:57
eli22

XXX.XXX.181.33

Moudivláček napsal(a):
Pane,
některé odpovědi na Váš dotaz bych nebral vážně, ale jak máte poznat které.
Rozely jsou v toku agresiví. Nedoporučují se chovat bez dvojitých mezistěn a i tak se mnohdy ruší.
Když napíšu, že roky v blokových 80 cm širokých voliérách spolehlivě desetiletí odchovávaly a někdo to zkusí, ukoušou si prsty a bude se divit, pokud jsem neuvedl, že celá plocha mezistěn v pásu 1 m od stropu je dvojité pletivo a uvnitř metr plných mezistěn tam, kde jsou budky.
Jen z nostalgie mám starý pár pestrých a další obyčejnější papoušky. Jsou tam ještě 1,1 ag. fišerův,1,1 ag. škraboškový, kos, špaček, kohout bažanta diamantového. Vše v pohodě, odchovy.
Doporučuji, pusťe k rozelám rýžovníky, zebřičky, třeba i holoubky d., pár kanárů a voliéra bude pestrá a zpívající. Budky tem mrňousum unístěné někde v rozích dddělte pletivem, kterým rozely neprolezou, nebede to ani vidět, ti malí tam mohou mít estetické houštinky.
Chtěl jste "živou voliéru". Moje odpověď je na tuto Vaší otázku, ne na chov papoušků.
Tu droboť, která by to tam i vzimě mohla vydržet, bych netrápil, dal domů do chladu a brzo z jara zpět vypustil. Zkuste, uvidíte.
Odpověděl jsem obsáhle, když jste uvedl, že jste začátečník.

Já s Vámi souhlasím. Jen bych tady uvedla zkušenost s kanárkama. Mám ve venkovní voliéře, která je délka 2 x šířka 1,5 x 18% výška a mám tam po páru: bourky, strildy rákosní, kanárky a křepelky čínské. Všechno ok, ale když má dojít k hnízdění, tak kanáři otravují astrildy a ti pořádně nezasednou.Soukromí by měli, ale kanáři, hlavně samec, jim tam stále leze a jim to vadí. Mladé mají, ale po čase přestanou krmit. Když tam ještě kanáři nebyli, nebyl žádný problém a odchovávali. Vloni to bylo poprvé. Přemýšlím, že kanárky budu muset dát pryč.

30.1.2016 19:25
atobajus

XXX.XXX.195.189

Já bych to neriskoval, ale viděl jsem úspěšně hnízdit v 5-ti metrové voliéře pár penantů a rozel žlutohlavých, k tomu tam poletovalo a hnízdilo ještě několik párů andulek.

30.1.2016 20:26
mareksuss

XXX.XXX.201.139

Mám voliéru 4x2x2m a spolu s párem rozel pestrých tam mám: pár kanárů,3 páry andul,2 páry korel a všichni se bez problému snášejí a odchovávají.

30.1.2016 20:35
jirka3108

XXX.XXX.103.249

mareksuss napsal(a):
Mám voliéru 4x2x2m a spolu s párem rozel pestrých tam mám: pár kanárů,3 páry andul,2 páry korel a všichni se bez problému snášejí a odchovávají.

I během toku..? To bych se docela bál.. Ale vím že to někdo takto má a jde to, asi záleží fakt na konkrétních povahách jednotlivích papoušků no.. Říkám, já měl andulky s korelama a byl problém pač korelák byl agresivní vůči andulkám.

30.1.2016 21:34
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Zdravím, u mě voliéra 3x2x0,8 obsahuje 1.1 Rosela pestrá červenoskořicová,1.1 Korela,1.1 Kakariky žlutočelý, zatím 2 roky bez problémů, i z odchovy!Vyjímka však potvrzuje pravidlo!K.

31.1.2016 13:04
helena.

XXX.XXX.66.189

Mám voliéru zhruba 5m dlouhou a 2,5m širokou mám tam pár penantů, korel,3 páry čínských křepelek, a 3 holubi.
V období kdy mi samice sedly na vejce se samci hodně spřátelily dokonce si vzájemně probíraly peří a krmily se takže to bude asi hodně o povaze.Jinak pokud tam ty rosely chcete dejte je do voliéry jako poslední nebudou pak považovat celou voliéru a svou a ptáky kupte u chovatele který je má také ve společných voliérách.

31.1.2016 14:41
vesmil

XXX.XXX.201.97

Moje voliéra 4 x 1,6 x 2 a v ní 1,1 nádherní,1,1, korely a 2,2 zpěváci a vše bez problémů. Na jaře zpěváky rozdělím a dám zahnízdit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík