Cremino

XXX.XXX.69.2
Aké osvedčené prípravky používate na dezinfeciu, ničenie vonkajších parazitov-roztočov ? Ide mi hlavne o búdky. Nie raz som spozoroval po otvorení búdky, že tam niečo pobehuje aj po vyčistení a vydezinfikovaní Savom.
m.zedlitzer
napsal(a):
Souhlasím. Používán plynovou pistoli pro kuchaře na mafiny. Jinou možnost nemám, chov mám v bytě. F10 je výborná desinfekce.
Ja pouzivam na budky najmensi horàk na strednu pb flasku, pouzivam to aj vonkajsie vylety dalej nariedeny f10 podla nàvodu z motorovèho postrekovaca raz za rok virkon s kompletne z motorovèho postrekovaca cize voku aj dnu.u sliepok pouzivam biokill, potom pràsok do popoliska, a scat, u husi rovnako a raz za rok virkon s opat z motorovèho postrekovaca.
mspacil
napsal(a):
Budky nejlépe vypálit plamenem nebo horkovzdušnou pistolí pořádně.
Dezinfekci používám F10.
Dobrý den, používám již několik let Virocid, asi nejsilnější dezinfekci, která je k dispozici. Používal jsem všechny tyto přípravky, ale obdobná kvalita v porovnání s cenou hovoří u mne jasně pro Virocid.
Pro srovnání cena 1l Virocid okolo 500Kč
1kg VirkonS okolo 750kč
1l F10 okolo 2800Kč
Zdraví Míla tragopan.
tragopan
napsal(a):
Dobrý den, používám již několik let Virocid, asi nejsilnější dezinfekci, která je k dispozici. Používal jsem všechny tyto přípravky, ale obdobná kvalita v porovnání s cenou hovoří u mne jasně pro Virocid.
1kg VirkonS okolo 750kč
1l F10 okolo 2800Kč
Zdraví Míla tragopan.
Dobrý den,
Můžete ještě napsat použití?
Jde mi o to že F10 by měla být jednou z nejúčinějších dezinfekcí, ale také nejšetrnější vůči ptákům.
Může se používat i za jejich přítomnosti.
Zajímalo by mě jak je na tom ten Virocid?
Děkuji Spáčil.
mspacil
napsal(a):
Dobrý den,
Můžete ještě napsat použití?
Jde mi o to že F10 by měla být jednou z nejúčinějších dezinfekcí, ale také nejšetrnější vůči ptákům.
Může se používat i za jejich přítomnosti.
Zajímalo by mě jak je na tom ten Virocid?
Děkuji Spáčil.
Dobrý den,
používám ho i za přítomnosti ptáků a zattím žádný problém. Přikládám popis.
Zdraví Míla tragopan
VIROCID® je jeden z NEJKONCENTROVANĚJŠÍCH přípravků na světě - obsahuje 522.1 g/l všech účinných látek. Účinný ve velmi nízkém ředění proti VŠEM MIKROORGANISMŮM.
Synergické použití
VIROCID® obsahuje 4 rozdílné skupiny účinných látek:
2 druhy kvartérních amonných solí (jednořetězový: alkyldimetylammoniumchloride: 170,6 g/l a dvouřetězcový: didecyldimethylbenzylammoniumchloride: 78 g/l, který rozšiřuje spektrum účinnosti skupiny kvartérních ammonných solí)
bezpečný, moderní aldehyd - běžně používaný v humánní medicíně: glutaraldehyd 107.25 g/l
alkohol: isopropanol 146,25 g/l
borovicový olej: 20 g/l
+ smáčedla a stabilizátory
Dlouhodobý účinek
VIROCID® působí dlouhodobě a tím zabraňuje mikrobiologické rekontaminaci.
Ekonomické použití
VIROCID® se používá díky své silné koncentraci v extrémně nízkém ředění a proto je jeho užití ekonomické a účinné.
Efektivní i za extrémních podmínek
VIROCID® pracuje:
při teplotách 4-50°C
v přítomnosti organického materiálu
při vysoké sluneční aktivitě
v tvrdé vodě
Mezinárodně testován a doporučen
VIROCID® - je registrován v mnoha zemích světa a úspěšně testován různými testy:
Evropa - ESP test a další národní homologace (AFNOR aj.)
USA - EPA (na základě AOAC metody)
Asie, Latinská Amerika a Afrika - individuální homologace
Bezpečný pro lidi, zvířata, technologie a životní prostředí
VIROCID® je:
nekancerogenní
nezpůsobuje korozi
>90% biodegradovatelný (OECD standard).
tragopan
napsal(a):
1kg VirkonS okolo 750kč
1l F10 okolo 2800Kč
Zdraví Míla tragopan.
F 10 už 1l za zhruba 5000Kč.
Cremino
napsal(a):
Aké osvedčené prípravky používate na dezinfeciu, ničenie vonkajších parazitov-roztočov ? Ide mi hlavne o búdky. Nie raz som spozoroval po otvorení búdky, že tam niečo pobehuje aj po vyčistení a vydezinfikovaní Savom.
Osobně používá Chirox a naprostá spokojenost. http://chirox.eu/informace/o-chiroxu/1.
hersyko
napsal(a):
Osobně používá Chirox a naprostá spokojenost. http://chirox.eu/informace/o-chiroxu/1.
CHIROX: prášková forma, húře se ředí než kapalina,1účinná látka. Cena za 1 kg okolo 600Kč
VIROCID: kapalina jednoduše se ředí 4 různé účinné látky. Cena za 1L okolo 500Kč.
Medvil
napsal(a):
Dobrý den používáte desinfekci bez odchytu ptáků.?
Vše záleží na míře zamoření. Při prevenci se dělá většinou 3%roztok. Vše probíhá za přítomnosti ptáků. Při silnějším roztoku je dobré ptáky přemístit.
Záleží také čím budete desinfikovat. Většinou vše dělám před a po sezóně. Během hnízdění ptáky neruším. Jen měním bidla. Používám Avasan
Cremino
napsal(a):
Pouzivam Almus champion, zatial spokojnosť, savom by som to nerobil radšej niecim co je na to určene.