Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

2.2.2016 18:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Hezký večer, tak už máme problém a to jsem si myslela že u nás to určitě nehrozí naše Julie začíná být u nás pěkná šéfka. Její ranní hvizd je tak nějak v mezích, to ale problém není, problém je štípání. To že mi žužlá prsty je asi normální ale občas když je na rameni, chytne mě za ucho, štípne do krku, občas se snaží do tváře ale mám škraně jak křeček takže je nestiskne co ale nejsem schopna vychytat je v klidu dávání zpět do klece. Je jedno jak dlouho je mimo klec jestli půl hodiny nebo tři hodiny, ale nechce tam, na ruku jde na zavolání ale většinu času tráví na svém ptačím stromě a chodí se mazlit... Ale jak ji chci zavřít tak to jakoby vycítí jakmile řeknu "Juli pojď" a dám jí ruku začne ji najednou štípat, a když na ni vleze a jdu ke kleci s řevem uletí zpět na strom no a začne boj, takhle to zkusím ještě několikrát, někdy se mi podaří druhou rukou přidržet křídla a dát ji do klece ale kouše všude kolem sebe, někdy to dopadne tak že ji vezmu do obou ruk jak holuba a jde ale opět zuřivě kouše do ruk co s tím? Když řeknu "ne" na to kousání tak nevnímá je jak v tranzu.

2.2.2016 19:17
andulka9

XXX.XXX.19.49

Hlavně pozor na ty uši známí si ochočily papouška a jeho ceři málem prokousl ucho skrz na skrz

Neregistrovaný uživatel

2.2.2016 19:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

andulka9 napsal(a):
Hlavně pozor na ty uši známí si ochočily papouška a jeho ceři málem prokousl ucho skrz na skrz

Do těch uší ještě nestiskla ale člověk se prostě lekne a není mi to příjemné když vidím jak štípe dřevo... Ale to dávání do klece prostě nevím jak si pomoct.

3.2.2016 08:42
m.zedlitzer

XXX.XXX.70.36

Dobrý den.
Nenapsala jste co je Julinka. Přesto bych doporučil jí venku nedávat žádné krmení aby si za jídlem musela zajít do klece. To samé vodu. Pak už je na vás, jak jí zavřete.

3.2.2016 19:11
aymy

XXX.XXX.32.84

Krmení v kleci je v pořádku, vykrmovaní venku se nevyplácí, ale v tomto případě to nemusí stačit. Učíte ji cviky za odměnu?Jestli ano, tak to nebude zas takový problém. Máte psa? Dle profilu asi ano.Jak jej učíte povely? No na pamlsek, že.Tak to můžete naučit stejně i žaka. Nacvičte si povel na ruku. Ruka ho musí přesvědčit, že je kámoš, který dává odměnu. Ne ten co jej potrestá. Cvičte nástup a sestup, přílet a odlet. Pták vám musí věřit. A po úspěšném přesunu do klece musí dostat odměnu. Pokud se cvik povedl, měla by být bonusová odměna více pamlsků.Třeba kousíčky ořechů, to co má rád. Když se mojemu nechce. Uděláme ještě pár cviků za odměnu a pak už souhlasí. U nás to tak funguje, pač je vychovavaný od mala. Ruka je kámoš, protože třeba pohoupe.Říkat pojď má váš spojené s neg. prožitkem. U nás je to naopak. Pojď znamená bude pamlsek, jde se do kuchyně, nebo já už jdu tak pojď a tady je jediná negace a papouch se bojí opuštění, šmarja ona mi zase uteče! Honem, za ní! Oplatí se práce s klikrem. Pamlsek nemá být úplatek. Klikr je bridge-bylo to správně. Až za ním je odměna. Má to i úskalí, když se naučí chodit na pamlsek a zapomenete na odměnu, může stipnout. Proto lepší klikr s terčíkem-targetem. Je chytrý, ale vy musíte být chytřejší

Neregistrovaný uživatel

3.2.2016 20:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Jedná se o žaka, mluvíte o nějakém klikru absolutně nevím o čem mluvíte... Jo psy učím povely na kokino, jenže ta naše Julka po ničem až tak neprahne, ořechy akorát rozkouše a vyplive, má teda čtyři měsíce pryč ale zatím jsem nenašla vo by jí strašně chutnalo, jo když si dělám fenyklovej čaj tak mi leze do hrnku, nebo do sklinky s vodou a citronem... Ale dnes jsem jí venku nic nedala, jen jsme si hráli a jak jsem ji měla na rameni a šla jí dát do misky v kleci zrní tak z ramene slezla na ruku a na bidlo k misce byla jsem šťastná, tak jsem řekla "šikovná" ale už jedla a asi mě nevnímala. Jinak na ruku chodí na zavolání a tak ale prostě když se přiblížím ke kleci tak frnkne krom teda teď večer to šla dobrovolně.

3.2.2016 22:12
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.169

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jedná se o žaka, mluvíte o nějakém klikru absolutně nevím o čem mluvíte... Jo psy učím povely na kokino, jenže ta naše Julka po ničem až tak neprahne, ořechy akorát rozkouše a vyplive, má teda čtyři měsíce pryč ale zatím jsem nenašla vo by jí strašně chutnalo, jo když si dělám fenyklovej čaj tak mi leze do hrnku, nebo do sklinky s vodou a citronem... Ale dnes jsem jí venku nic nedala, jen jsme si hráli a jak jsem ji měla na rameni a šla jí dát do misky v kleci zrní tak z ramene slezla na ruku a na bidlo k misce byla jsem šťastná, tak jsem řekla "šikovná" ale už jedla a asi mě nevnímala. Jinak na ruku chodí na zavolání a tak ale prostě když se přiblížím ke kleci tak frnkne krom teda teď večer to šla dobrovolně.

Dobrý večer.
Je vidět, že to půjde. Teď to chce utvrdit návyk. Využít toho, co funguje a chválit. Potom je možné toto opakovat i přes den. Vytrvat a stále opakovat. Jak píše aymy je třeba vypěstovat naprostou důvěru a to, že ruka je kamarád a přítel. Vždy je potřeba využít určité chování žaka k tomu co chci já. Nikdy ne opačně. Ať se daří.

Přidejte reakci

Přidat smajlík