Zdravím, môže mi prosím Vás niekto poradiť ako sa zadávajú tieto mutácie:
1. modry štepák hlava-chvost
2. šeda oliva hlava-chvost
3. modry pastel hlava -chvost
4. zelený lacewing
5. modrý lacewing
6. zelenomodrý lacewing
7. žltý lacewing
8. übergosen modrý
9. tirkis violet (žlta hlava-biely chvost)
10. kobalt
11.olivova straka
Ďakujem pekne.
miro1970
napsal(a):
4. zelený lacewing
5. modrý lacewing
6. zelenomodrý lacewing
7. žltý lacewing
8. übergosen modrý
10. kobalt
11.olivova straka
Ďakujem pekne.
Doplnenie je to na Alexandra malého.
miro1970
napsal(a):
Doplnenie je to na Alexandra malého.
Chlapy nikto neporadí?
miro1970
napsal(a):
4. zelený lacewing
5. modrý lacewing
6. zelenomodrý lacewing
7. žltý lacewing
8. übergosen modrý
10. kobalt
11.olivova straka
Ďakujem pekne.
Napřed musíte vědět co vlastně máte za mutace nebo kombinace.
Jisté je jen, že lacewing = pallid a hlava ocas = cleartail.
Ovšem čemu u alexandrů, nebo třeba konkrétně Vy, říkáte pastel nebo zelenomodrý nebo co je übergosen opravdu netuším a nezná to v těhle názvech ani kalkulačka.
atobajus
napsal(a):
Napřed musíte vědět co vlastně máte za mutace nebo kombinace.
Jisté je jen, že lacewing = pallid a hlava ocas = cleartail.
Ovšem čemu u alexandrů, nebo třeba konkrétně Vy, říkáte pastel nebo zelenomodrý nebo co je übergosen opravdu netuším a nezná to v těhle názvech ani kalkulačka.
Zdravim posielam foto, mutácie pastel, ubergossen, zel.modry.Ostatné ako v popise, rodičia neznámy.
Ako zadať übergosen a ostatné, napr: hlava ocas sú aj tmave muawe, oliva... aj modre, zelené, žltá hlava žltý chvost, kobalt hlava chvost, violet hlava chvost, atď.Ďakujem.
Dobrý den.
Je zvykem, že chovatelé určitých druhů papoušků používají zažité názvy podle fenotypu a ne genotypu, který používá kalkulačka. Já Vám mohu jen z dřívějších diskuzí pár názvů objasnit, ale nejsem chavatel alexandrů a tudíž některé speciální výrazy neznám. Ale:
cleartail = hlava-ocas
lacewing = palid
butterkopf = světlá hlava
oliva = 2f tmavá (D) ne šedá!
kobalt = 1f tmavá (D) + modrá
mauve = 2f tmavá (D) + modrá
violet = 1f nebo 2f fialová
Pak jsou další složené mutace jako:
mauvwe cleartail = modrá + 1f tmavá + hlava-ocas a podobně.
Víc mé schopnosti nestačí a je třeba sehnat chovatele alexandrů. Zkuste najít web pana Beneše, ten chová různé papoušky v mutacích.
miro1970
napsal(a):
Zdravim posielam foto, mutácie pastel, ubergossen, zel.modry.Ostatné ako v popise, rodičia neznámy.
Ako zadať übergosen a ostatné, napr: hlava ocas sú aj tmave muawe, oliva... aj modre, zelené, žltá hlava žltý chvost, kobalt hlava chvost, violet hlava chvost, atď.Ďakujem.
Nebude übergosen dilute?
Hlava ocas je cleartail a pokud ji chcete zadat např. v kombinaci s mauwe, jak píšete, tak zakliknete cleartail + modrá + tmavá 2f. Pokud olivu tak cleartail + tmavá 2f.
Kobalt je tmavá 1f a violet je v kalkulačce jako fialová.
atobajus
napsal(a):
Nebude übergosen dilute?
Hlava ocas je cleartail a pokud ji chcete zadat např. v kombinaci s mauwe, jak píšete, tak zakliknete cleartail + modrá + tmavá 2f. Pokud olivu tak cleartail + tmavá 2f.
Kobalt je tmavá 1f a violet je v kalkulačce jako fialová.
Dobrý den.
Já si myslím, že kobalt je spojení modré a 1f tmavé, oliva je přírodní a 2f tmavá, mauwe je modrá a 2f tmavá.
m.zedlitzer
napsal(a):
Dobrý den.
Já si myslím, že kobalt je spojení modré a 1f tmavé, oliva je přírodní a 2f tmavá, mauwe je modrá a 2f tmavá.
Samozřejmě, tak to je. Popsal jsem mu to tak jak to má zadávat do kalkulačky, jen u toho kobaltu jsem mu nepřipsal modrou. Děkuji za opravu.
m.zedlitzer
napsal(a):
Dobrý den.
Zdravim, znamená to že zadavam napr kobalt ako píšete (spojení modré a 1f tmavé)1.0 x 0.1 mauwe(modrá a 2f tmavá) v kalkulačke takto? Vpisujú sa naraz viaceré farby?Dik.
miro1970
napsal(a):
Zdravim, znamená to že zadavam napr kobalt ako píšete (spojení modré a 1f tmavé)1.0 x 0.1 mauwe(modrá a 2f tmavá) v kalkulačke takto? Vpisujú sa naraz viaceré farby?Dik.
Dobrý den.
Našel jsem kontakt na pana Beneše, který se zaobírá chovem mutací různých druhů papoušků. +420 775 321 821 email: mutace.papousku@seznam.cz.
ja
XXX.XXX.176.43
Zdravim aka je toto mutacia( je to lacewing ale netusim ako zadat do gen. kalkulacky).
Napadlo ma to doparovat zo zlatou olivou ale tiez neviem ako sa to tam zadáva. Vopred dakujem za rady.
ja
XXX.XXX.176.43
ja
napsal(a):
Zdravim aka je toto mutacia( je to lacewing ale netusim ako zadat do gen. kalkulacky).
Napadlo ma to doparovat zo zlatou olivou ale tiez neviem ako sa to tam zadáva. Vopred dakujem za rady.
Zabudol som foto.
PS: Zdroj internet.
ja
XXX.XXX.176.43
.
ja
XXX.XXX.176.43
ja
napsal(a):
.
Nejde mi vložit foto tak tu je link https://www.google.sk/search?q=alexander+maly+lacewing&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiZpdb4z5HNAhUEzxQKHbIaAzsQsAQIGg&biw=1280&bih=841#imgrc=EamcTs15qBvphM%3A
Prípadne poradte s čím ho mám dopárovať.