Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.2.2016 13:09
darknesscz5

XXX.XXX.25.2

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Mám pár papoušků zpěvavý ve voliéře, kde jsem měl budku pro něj a pro andulky. Budku pro něj jsem oddělal, ale mezitím jsem našel samici, jak často zkoumá budku a chodící do ní. Dnes jsem je našel, jak je samice v budce pro andulky a samec ji krmí. Potřeboval bych poradit, jestli mám do voliéry přidat ještě budku pro zpěváky nebo jestli mám do budky pro andulky přidat např. Hobliny

Děkuji za ofpověď.

7.2.2016 13:26
jardda

XXX.XXX.90.147

Věnuji se zpěvákům a v polovině února ptáky odčervuji a posléze otevírání budky. Zhruba je to 3 roky zpětně mi zpěváci hnízdili v -7*C a v pohodě dochovaly mladé. Osobně si myslim, že je důležitější délka dne než nějaké výkyvy teplot. JP.

7.2.2016 13:29
jardda

XXX.XXX.90.147

Ještě odpověď - dal bych budky a ptáky bych nebrzdil v hnízdění, když už jsou ve fázi krmeni. Chyba se stala podstatně dřív. Na zimu je lepší budky po zavírat úplně. JP.

7.2.2016 13:42
darknesscz5

XXX.XXX.25.2

A mám do té budky dát nějaký materiál na stavbu?

7.2.2016 14:04
jardda

XXX.XXX.90.147

Určitě je to dost důležitý dávám cca 5-8cm hrubých hoblin. Hobliny udusám do budky a samice si vyhrabe kolik potřebuje každopádně ve studených dnech je to ideální izolace. JP.

7.2.2016 14:06
atobajus

XXX.XXX.195.189

darknesscz5 napsal(a):
Dobrý den, potřeboval bych poradit. Mám pár papoušků zpěvavý ve voliéře, kde jsem měl budku pro něj a pro andulky. Budku pro něj jsem oddělal, ale mezitím jsem našel samici, jak často zkoumá budku a chodící do ní. Dnes jsem je našel, jak je samice v budce pro andulky a samec ji krmí. Potřeboval bych poradit, jestli mám do voliéry přidat ještě budku pro zpěváky nebo jestli mám do budky pro andulky přidat např. Hobliny

Děkuji za ofpověď.

Pokud jsou ve venkovní voliéře tak budky dejte pryč, krmte jen suchým a oni se uklidní, na hnízdění je času dost. Může přijít ochlazení a pak se může stát, že přijdete o samici.

7.2.2016 14:25
darknesscz5

XXX.XXX.25.2

Já je krmím jen Suchým krmivem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík