Sameček nechce samičku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2016 10:04
krabatka

XXX.XXX.164.43

Dobrý den, prosím o radu, ke tříleté ručně dokrmené samičce senegalce jsme koupili také ručně dokrmeného šestiletého samečka. Zatím jsou ve dvou klecích vedle sebe, sameček si za dva dny obdivuhodně zvykl, dobře žere, objevil houpačku, kterou zřejmě ve svém předchozím životě neměl, takže se pořád houpe..smajlík, nechá se sebou manipulovat, mohu mu bez obav sáhnout do klece. Na začátku o sebe jevili zájem, ozobávali se přes klec, během tří dnů synchronně žerou, spí, vrzají zobákem, budí se ve stejnou chvíli. Včera jsem je poprvé pustila společně ven. Myslela jsem, že si samička bude bránit svoje teritorium a bude ho napadat, tak jsem je pustila v jiné místnosti, než mají klece. Na začátku po něm dvakrát klovna, poprvé se odvrátil, ale podruhé jí to vrátil, tak byla překvapená a zklidnila se a pak úplně obrátila a zamilovala se do něj, v podstatě mu nedala pokoj, pořád ho ozobávala a navíc se začala soustředit na jeho oko, které se mu snažila olizovat a okusovat. Samečkovi to bylo nepříjemné a vyjel po ní, ona odletěla, za chvíli se vrátila zpět a začala vyvrhovat potravu a on se nechal krmit, tak jsem myslela, že je to na dobré cestě. Dnes ráno jsem je zase pustila, samička se k němu hrnula, ale on jí odehnal, tak stáli asi 20 cm od sebe, on k ní nešel a ona by chtěla, ale bála se už přiblížit. Je nějaká šance, že se jeho chování změní? Děkuji za slušné odpovědi.

12.2.2016 10:12
vesmil

XXX.XXX.201.97

Dejte jim trochu času na seznámení, ana to není žádná lehká slečna a on si ji asi testuje, jaká vlastně je.

milda 33

12.2.2016 10:30
milda 33

XXX.XXX.142.32

Nemužete čekat že vše pujde hladce samice 3 roky ochočena samec 6 let ochočený a hlavně senegalci kteří jsou při výběru partnera nároční cena senegalce vubec neodpovída náročnosti chovu tohoto druhu na odchov.

12.2.2016 10:49
krabatka

XXX.XXX.164.43

Děkuji, čas na seznámení jim samozřejmě dám. O náročnosti na výběr partnera vím, dost jsem toho o nich načetla. Dopadlo to ale přesně naopak, než jsem si myslela, myslela jsem, že samice bude odhánět samce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík