Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2016 17:24
mavl148

XXX.XXX.69.138

Samice snáší ale nesedí rok 02 prosím o radu dík.

13.2.2016 17:31
simacek123

XXX.XXX.142.1

mavl148 napsal(a):
Samice snáší ale nesedí rok 02 prosím o radu dík.

Jakou pak chcete radu, je to jen to co se deje u vetsiny chovatelu, z 10samic třeba jen dve tri jsou schopne a spolehlive cely život, jsou samice které třeba i dvakrát odchovají a pak z niceho nic ani tuk. Perdstavte si jednu věc co by se stalo kdyby všichni samice-pary u všech chovatelu spolehlive vyvadeli mlade rok co rok.

13.2.2016 17:39
mavl148

XXX.XXX.69.138

Dík za radu, myslíte že by stačila výměna jednoho z ptáků nebo radši nový chov.

13.2.2016 17:48
simacek123

XXX.XXX.142.1

mavl148 napsal(a):
Dík za radu, myslíte že by stačila výměna jednoho z ptáků nebo radši nový chov.

Z me skusenost je lepsi zrovna skusit novy par, kdyz jsem kdysi menil jen jednoho stalo se ze jsem se mylil a byl to zrovna druhy z paru. ja vim je to tezke ale bohužel je to tak.

13.2.2016 18:01
boza

XXX.XXX.69.138

To chce trpělivost koupil jsem před dvěmi lety dva udajně chovné páry jeden pár 06 druhý 09 loni obě samice místo aby nasedli v budkách tak jedna 2x na zem seděla neseděla takže z to ho nebylo nic druhá jak by smet četl jsem že jsou vybíraví tak letos dostanou tři budky na výběr a uvidíme kolega si zem ně dělá srandu at jím tam dám krabici od bot tak přemýšlím jestli ji tam nemám dát poněvadž bych se nedivil kdy by nasedli doni. Nechápu proč jsou ceny těchto krásných papoušků tak nízky když jsou tak těžko od chovatelný.

13.2.2016 18:11
simacek123

XXX.XXX.142.1

boza napsal(a):
To chce trpělivost koupil jsem před dvěmi lety dva udajně chovné páry jeden pár 06 druhý 09 loni obě samice místo aby nasedli v budkách tak jedna 2x na zem seděla neseděla takže z to ho nebylo nic druhá jak by smet četl jsem že jsou vybíraví tak letos dostanou tři budky na výběr a uvidíme kolega si zem ně dělá srandu at jím tam dám krabici od bot tak přemýšlím jestli ji tam nemám dát poněvadž bych se nedivil kdy by nasedli doni. Nechápu proč jsou ceny těchto krásných papoušků tak nízky když jsou tak těžko od chovatelný.

Ano nebo trpelivost, kterou ja nemam, kolega si před asi deseti lety koupil dva pary alexandru cinskych, pekni ptaci ale do lonska nic.Uz se stim smiril a říká na okrasu.Proc ne?

13.2.2016 18:12
mavl148

XXX.XXX.69.138

Není 0,1 rok 2002 strá do chovu, samice mi snese třeba 6 vajec ale nenasedne díky za reakce.

13.2.2016 18:17
boza

XXX.XXX.69.138

No zas až tak velkou trpělivost asi nebudu mít.

13.2.2016 18:21
aymara55

XXX.XXX.58.171

boza napsal(a):

2 x ročne, dohromady 7 -9 mláďat. Človek musí mať šťastie na zostavenie chovného páru.
Matka ich vyhnala z búdky, aby sa znova mohla naniesť. Musel som dať na podlahu kartóny, aby neprechladli.
Druhé foto o týždeň neskôr.

13.2.2016 18:29
boza

XXX.XXX.69.138

Tak to je paráda přemýšlel jsem o tom kdy by to letos zase nevyšlo tak bych samice přehodil co vy na to.

13.2.2016 18:36
aymara55

XXX.XXX.58.171

boza napsal(a):
Tak to je paráda přemýšlel jsem o tom kdy by to letos zase nevyšlo tak bych samice přehodil co vy na to.

Skúsiť môžete, ale by bolo dobre, keby páry na seba nevideli.

13.2.2016 18:41
boza

XXX.XXX.69.138

No to bude asi horší foto volier v mám v profilu se podívejte vadí když na sebe vidí i tet.

13.2.2016 18:44
aymara55

XXX.XXX.58.171

boza napsal(a):
No to bude asi horší foto volier v mám v profilu se podívejte vadí když na sebe vidí i tet.

Tak ich dajte do krajných voliér, aby boli od seba čo najďalej.

13.2.2016 18:47
boza

XXX.XXX.69.138

To bych mohl dík za radu.

13.2.2016 19:20
zdeny

XXX.XXX.208.87

boza napsal(a):

Kolega měl podobný problém. Vyzkoušel několik typů budek a nic. Někdo mu poradil, že má dát dutý kmen na podlahu na ležato a bylo to. Od té doby pravidelné odchovy... Z.

13.2.2016 19:31
bartrand

XXX.XXX.39.209

mavl148 napsal(a):
Není 0,1 rok 2002 strá do chovu, samice mi snese třeba 6 vajec ale nenasedne díky za reakce.

Samice jeste neni ani v pulce zivota. Stara rozhodne neni.

13.2.2016 19:47
boza

XXX.XXX.69.138

Mám nevyužity dvě kmenové budky o průměru 30cm a 60cm délky tak že bych je mohl položit na ležato tak aby v letový otvor jakoby z boku a tudy samička leze do vnitř nebo nechat jenom kmen bez dna a víka. Děkuji za odpověd.

13.2.2016 19:55
zdeny

XXX.XXX.208.87

boza napsal(a):
Mám nevyužity dvě kmenové budky o průměru 30cm a 60cm délky tak že bych je mohl položit na ležato tak aby v letový otvor jakoby z boku a tudy samička leze do vnitř nebo nechat jenom kmen bez dna a víka. Děkuji za odpověd.

Králováci mají raději vyšši budky. Myslím, že 60 cm je málo. (tedy v případě, že dělá drahoty.) Kmen bych položil vletovým otvorem na bok, nebo nahoru. Nevím jaké máte budky zavěsené, ale dal bych rozhodně vyšši, aby se cítila více v bezpečí. Já mám 1,4 metry a mám ji postavenou na tvárnici.

13.2.2016 20:20
boza

XXX.XXX.69.138

Budky mám postavené na stojanu u jednoho páru kmenovou jak jsem popsal samice dovnitř leze od prosince možná zasedne ale tak to dělala i minulí rok a pak nic a u druhý ho páru jsem měl celí rok prkenou ve tvaru L výška 130cm x32x30 a ta do budky vůbec nevlezla jen sedí na bidle že bych tu elkovou položil na zem.

14.2.2016 11:18
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Při prodeji králováků mě překvapil kupující otázkou jestli opravdu měli mladé v budce, kterou viděl. Výška 90cm vnitřní průměr 28cm. Podle mne podhazování pod chůvy a dokrmování papoušků u nich snižuje mateřský pud a odchovy. Proto také ti co si koupí papouška pod cenou se pak po časech dívá jen na ptáky co nejsou schopni sami odchovat a ti kolují od chovatele k chovateli jako "chovná" pára. Když chci za králováka 3 tisíce tak mne mají za nenažrance, ale vím, že prodám ptáky odchované pod rodiči s dobrým vychováním a že mi neudělají ostudu.

14.2.2016 18:37
dorek

XXX.XXX.70.0

Mně nesla 3 roky na zem.Ve voliéře různé budky a nakonec v loni odchovala až na bidlo v tomto.

15.2.2016 08:15
simacek123

XXX.XXX.142.1

corvuscorax napsal(a):
Při prodeji králováků mě překvapil kupující otázkou jestli opravdu měli mladé v budce, kterou viděl. Výška 90cm vnitřní průměr 28cm. Podle mne podhazování pod chůvy a dokrmování papoušků u nich snižuje mateřský pud a odchovy. Proto také ti co si koupí papouška pod cenou se pak po časech dívá jen na ptáky co nejsou schopni sami odchovat a ti kolují od chovatele k chovateli jako "chovná" pára. Když chci za králováka 3 tisíce tak mne mají za nenažrance, ale vím, že prodám ptáky odchované pod rodiči s dobrým vychováním a že mi neudělají ostudu.

Mate pravdu, i ja mam pary dobre a pary tzv.na nic-horsi problemove pisi o všech druzích, navstevuji me desitky chovatelu ruzneho stari, z 90%procent nejprve je zajima cena, zbyvajicich 10% chovatelu si da něco rici chce vedet jak chov vypada jak odchovavam.tem kteří napisi ze chteji znat cenu, nabidnu to horsi za velmi nizkou cenu která se skoro rovna vykupu, berou hned, hlavne ze je to levne.Rikam si at se stim třeba..., Od pradavna se rikalo a říká, lacine dvakrát placene.

Přidejte reakci

Přidat smajlík