Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.2.2016 18:24
Piškot

XXX.XXX.176.114

Prosím poraďte mi ohledně andulky, u které se rozšiřují nárůstky u zobáku a pokračuje kolem očí.

17.2.2016 18:59
hersyko

XXX.XXX.144.116

Piškot napsal(a):
Prosím poraďte mi ohledně andulky, u které se rozšiřují nárůstky u zobáku a pokračuje kolem očí.

Bez nějaké fotky andulky nelze nic říci, ale s největší pravděpodobností se bude jednat o vápenku, neboli ptačí svrab.

17.2.2016 20:05
Hošo

XXX.XXX.147.212

Podle toho, co píšete, to bude vápenka. jděte okamžitě k veterináři spec. na exo. ptactvo
jestli to postupuje do oči jen olejem se toho nezbavite
přidejte foto, ať jsme si jisti.

18.2.2016 08:11
Piškot

XXX.XXX.176.114

Moc děkuji za analýzu... a je to jistě ono, jen mi prosím ještě povězte co s ní mám dělat? Mám ji u dalších ptáků. Je to nakažlivé? Děkuji moc.

18.2.2016 11:28
hersyko

XXX.XXX.144.116

Piškot napsal(a):
Moc děkuji za analýzu... a je to jistě ono, jen mi prosím ještě povězte co s ní mám dělat? Mám ji u dalších ptáků. Je to nakažlivé? Děkuji moc.

Je to nakažlivé, pokud nebudete razantně řešit nezbavíte se tohoto roztoče a budete mít jen problémy, umrtí,...

18.2.2016 11:33
Hošo

XXX.XXX.147.212

Vemte k veterináři všechny jedince. Ti, co to mají viditelně budou ošetřeni vícekrát, ostatní dostanou preventivní dávku, protože i ti již mohou byt nakaženi, jen to na nich není tak znat. Pokud mate ptaky pohromadě a nepřelečite cely chov, tak se toho těžko zbavite. Veterinar vam jistě řekne, co jim dáva a jak mate postupovat dal. Může vám dat i davky domů, abyste je přiste nemusel chytat a vláčet na veterinu. A take do budoucna budete vědět, co dělat, když se nemoc objevi již na začatku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík