Zdravím, prosím poradil by mi někdo zda mám doma samce nebo samičku? Dosud jsem si byla jistá, že se jedná o samici, ale zdá se mi, že se jí začíná trochu vybarvovat maska nad ozobím do běla. A taky mi přijde, že trochu ztrácí perlování na ocase, ale nejsem si tím jistá. Myslíte, že by se mohlo jednat o samce?
Zpívat nezpívá a bohužel nevím ani přesný věk. Je koupená koncem září a mohla mít tak 2 měsíce. Jinak spodek křídla má perlový tak do poloviny délky, ale sama to bohužel nenafotím.
Ještě doplním, že se jedná o tu celou perlovou uprostřed, ta vlevo už je jasná.
petysek.xd
napsal(a):
Zdravím, prosím poradil by mi někdo zda mám doma samce nebo samičku? Dosud jsem si byla jistá, že se jedná o samici, ale zdá se mi, že se jí začíná trochu vybarvovat maska nad ozobím do běla. A taky mi přijde, že trochu ztrácí perlování na ocase, ale nejsem si tím jistá. Myslíte, že by se mohlo jednat o samce?
Zpívat nezpívá a bohužel nevím ani přesný věk. Je koupená koncem září a mohla mít tak 2 měsíce. Jinak spodek křídla má perlový tak do poloviny délky, ale sama to bohužel nenafotím.
Ještě doplním, že se jedná o tu celou perlovou uprostřed, ta vlevo už je jasná.
Dobrý den, u perlovek často ty základní metody určování pohlaví (jako jsou skvrnky zespodu letek, nebo pruhy na ocasu, u nebělohlavých- výraznost lícních skvrn) neplatí. Nejlepší je vypozorovat chování korely. Jestliže byla zakoupena v září ve věku min.2 měsíce, už by měla být v období dospívání, kdy začne přepeřovat, tedy do několika týdnů by změny měly být patrnější. U některých korel - samců to perlování může přetrvávat déle i do 2 let. Většinou ale dojde k viditelným změnám už v prvním roce. A ty změny se týkají i chování, pokud korela ještě nezpívá ani se nijak nepředvádí před ostatními, pak se jedná s velkou pravděpodobností o samičku. Uvidíte, až začne víc přepeřovat, mělo by to být každým dnem.
Jinak mám takřka stejné korely, jako Vy. Na první fotce je již dospělá samička *2014 (a nenechte se zmást jejím "mláděcím výrazem" ), na druhé fotce je její o půl roku mladší bratr. Když byl mládě, vypadal úplně jako ona.