Mikšanda

XXX.XXX.125.248
Dobrý den/ahoj,
dostanou se mi do rukou dvě mláďata andulek, stáří cca 3 týdny. Byla bych moc ráda, kdyby jste mi nemkdo poradil jak je dokrmit, kam je dát, zda potřebují svítit. Nikdy jsem to nedělala a nechci aby ty miminka umřeli . Velice ráda se jich ujmu, protože nemají kam jinam jít a jinak je nechají utratit, mám doma jednu andulku stáří půl roku, ale miminka jsem nikdy neměla. Poradíte někdo prosím?
Já vám poradím. Sežeňte si kvalitní literaturu, která se týká dokrmování papoušků. S jednotlivými dotazy tady si celkový přehled neuděláte. Kupte/půjčte si někde literaturu!
Zdravím a přeji hezký večer.
Nebo kontaktujte někoho, koho můžete navštívit a podívat se naživo, jak se to dělá. Není to tak jednoduché, jak někdo napíše...
milda 33

XXX.XXX.142.32
Svitit nepotřebují a čeká vás hodně práce.
milda 33

XXX.XXX.142.32
Jsem to nějak nepochopil rodíče neuhynuli jenom jejich majitele je z nějakýho duvodu nechcou ? tak proč je nechali zahnizdit ? a proč je chcou utratit když už mají tři týdny ?
Mikšanda

XXX.XXX.125.248
A nemáte nějaký tip na vhodnou knihu?
Mikšanda

XXX.XXX.125.248
A ten důvod proč ta situace nastala má nějakej vliv na způsob toho dokrmování? Protože já se na to tedy neptala, řekla mi o nich kolegyně z práce, že je mají nějací její známý a jestli si je vezmu, jinak že je nechají utratit. Proč ta situace vznikla pro mě není podstatné.
Oleg123

XXX.XXX.231.238
Zkuste to tady:
http://www.milanbartl.cz/chov/clanky/2008Papousci1_Umely-odchov-mladat-papousku.htmA použil bych tuto směs:
http://www.epapousek.cz/zbozi/141-kaytee-exact-hand-feeding-all-baby-birds-s-dha.
Oleg123

XXX.XXX.231.238
Do toho prvniho okazu se vloudila chyba
http://www.milanbartl.cz/chov/clanky/2008Papousci1_Umely-odchov-mladat-papousku.htm.
Mikšanda

XXX.XXX.125.248
Super, děkuji moc :).
milda 33

XXX.XXX.142.32
Mikšanda
napsal(a):
A ten důvod proč ta situace nastala má nějakej vliv na způsob toho dokrmování? Protože já se na to tedy neptala, řekla mi o nich kolegyně z práce, že je mají nějací její známý a jestli si je vezmu, jinak že je nechají utratit. Proč ta situace vznikla pro mě není podstatné.
No normální běloch když maji mladata tři tydny tak je necha odchovat a pak řeší to aby už mladý neměli když nechce odchovavat ale jak říkate na to jste se neptala.
Skokanem se nemocné mládě obvykle stává později, povětšinou až když se pokouší létat a porušená brka letek nesnesou zátěž a pera začnou vypadávat.3týdenní mládě může mít zcela normálně vypadající opeření a asi bych se bála posoudit/odsoudit takové mládě i podle případných krevních stop v brcích - ty se mohou objevit i u nedozrálého, ještě se vyvíjejícího pera. Jen nevím, proč se v této diskuzi tato otázka řeší.3týdenní mláďata lze již dokrmit relativně jednoduše, jen musíte být u nich častěji, než by dovolila pracovní doba delší 4 hodin. Ale na to se zadavatelka také neptá.
geldek
napsal(a):
Skokanem se nemocné mládě obvykle stává později, povětšinou až když se pokouší létat a porušená brka letek nesnesou zátěž a pera začnou vypadávat.3týdenní mládě může mít zcela normálně vypadající opeření a asi bych se bála posoudit/odsoudit takové mládě i podle případných krevních stop v brcích - ty se mohou objevit i u nedozrálého, ještě se vyvíjejícího pera. Jen nevím, proč se v této diskuzi tato otázka řeší.3týdenní mláďata lze již dokrmit relativně jednoduše, jen musíte být u nich častěji, než by dovolila pracovní doba delší 4 hodin. Ale na to se zadavatelka také neptá.
Říkám to proto, že jsem třítýdenní mládě andulky dokrmovala. Už v tomto věku se mi nezdálo OK, ne že by mělo někde nějakou krev apod, ale peří mělo tohle mládě jiné, než ostatní, dá se říci neuspořádané. Přikládám fotky této andulky - 4 týdenního skokana.
Mikšanda

XXX.XXX.125.248
Myslíte že se jich zbavují protože jsou nemocní?
Mikšanda

XXX.XXX.125.248
Tak já se asi nejdříve raději zeptám proxˇ je vůbec dávají pryč.
milda 33

XXX.XXX.142.32
No sláva