Papoušíčci - problém s prsty

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.3.2016 21:26
flavr

XXX.XXX.44.196

Chovám papoušíčky šedokřídlé a u jednoho parů když jsem chtěl kroužkovat tak jsem zjistil něco divného na prstech někde scházeli drápky a někde i kousek prstu ale krev jsem nikdy nespozoroval-krmím směs pro papoušíčky a ráno dávám vaječnou míchanici, přidávám zelené a ovoce tak že nevím co jim schází tomu to páru chovám 5 párů akorát ten to mladý který má poprvní mladé nemá někdo stejný problém a jak ho řešil děkuji za kladné odpovědi.

Oleg123

13.3.2016 21:32
Oleg123

XXX.XXX.231.238

Pokud je to u více mláďat z jednoho hnízda, tak si nemyslím, že je to problém v krmení. Spíše bych to odhadoval na genetickou vadu.
Možná by to mohlo způsobovat nějaké onemocnění, ale to je spíš dotaz na veterináře.

13.3.2016 21:37
flavr

XXX.XXX.44.196

Staří jsou velice pěkní měla by to bít nepříbuzná pára ale ted si možná myslím aby to nebyli sourozenci.

13.3.2016 23:02
lukas3

XXX.XXX.230.6

Třeba staří ozobali dejte tomu čas mě při prvním hnízdění oškubávali peří s mladých ale ůplně do hola až potom co vylezli s budky jsem přišel na to že je to samec po odstavení jim peří dorostlo a staří to při dalších hnízdění už neudělali to je příroda.

14.3.2016 08:16
eli22

XXX.XXX.181.33

flavr napsal(a):
Chovám papoušíčky šedokřídlé a u jednoho parů když jsem chtěl kroužkovat tak jsem zjistil něco divného na prstech někde scházeli drápky a někde i kousek prstu ale krev jsem nikdy nespozoroval-krmím směs pro papoušíčky a ráno dávám vaječnou míchanici, přidávám zelené a ovoce tak že nevím co jim schází tomu to páru chovám 5 párů akorát ten to mladý který má poprvní mladé nemá někdo stejný problém a jak ho řešil děkuji za kladné odpovědi.

Já jsem tohle měla u jednoho mláděte pyrury - chyběl drápek. Brala jsem to ovšem jako náhodu, protože jsem od tohoto páru odchovala třicet mladých a u žádného jiného se to nestalo.Tohle mládě se vlastně ani nemělo vylíhnout, bylo myslím sedmé v pořadí a rodiče vajíčko dali ve finále bokem (asi věděli, že něco není ok). Jenže se skulilo pod mladé a ti ho v podstatě doseděli. Pak se vylíhlo s tímto postižením. Jinak bylo v pořádku a je to velký mazel u nové rodiny. Pokud se tak stane ale u více mláďat a opakovaně, tak to skutečně bude nějaká genetická porucha.

Přidejte reakci

Přidat smajlík