Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Gomio

14.3.2016 09:01
Gomio

XXX.XXX.215.191

Zdravím,

Mám dotaz- rozhodl jsem se koupit mládě Ara ararauna, dle chovatele má 6 měsíců, údajně má i papíry k němu (DNA atp) ale zajímalo by mě jak poznám že je to skutečně mládě. Ptáka jsem viděl, poslal mi fotografii, nemá ocas. Ocas prý dorůstá později...

Nevíte kdy mladým arům dorůstá ocas, dále jsem slyšel že mládě má jinou barvu oka nebo tak něco, nevíte v jakém věku se barva oka mění?

Nebo cokoliv co jednoznačně identifikuje že mládě je opravdu mládě...

feroross

14.3.2016 09:13
feroross

XXX.XXX.195.189

Na noze by mělo mít nesnímatelný uzavřený kroužek s rokem líhnutí 2015, tmavé oko. Ale pokud nemá ocas tak nekupovat, mládě má ocas už když opustí budku. Sice mu mohlo být peří vytrženo při manipulaci nebo sourozenci, nebo může být jinak polámáno a pak by dorostlo, ale může tam, být i jiný problém. Ale pokud vám už teď říká, že ocas dorůstá později tak lže a ruce pryč.

14.3.2016 11:39
0miro0

XXX.XXX.239.238

Dá sa aj podľa veľkosti zrenice.

milda 33

14.3.2016 15:28
milda 33

XXX.XXX.142.32

Další dobrodruh bez zkušeností s papoušky a hned hurááááááá na aru

14.3.2016 16:05
woodys

XXX.XXX.111.249

milda 33 napsal(a):
Další dobrodruh bez zkušeností s papoušky a hned hurááááááá na aru

Zas jeden chytrý, kde je napsáno že dotyčný je bez zkušeností?
Můžete mi tady napsat co mám dělat, když chcu chovat aru? Jak nasbírat ty Vaše zkušenosti? To jako si můžu koupit velkého papouška po 20 letech chovu drobotiny?

14.3.2016 18:02
KaVe

XXX.XXX.45.15

Gomio napsal(a):
Zdravím,

Mám dotaz- rozhodl jsem se koupit mládě Ara ararauna, dle chovatele má 6 měsíců, údajně má i papíry k němu (DNA atp) ale zajímalo by mě jak poznám že je to skutečně mládě. Ptáka jsem viděl, poslal mi fotografii, nemá ocas. Ocas prý dorůstá později...

Nevíte kdy mladým arům dorůstá ocas, dále jsem slyšel že mládě má jinou barvu oka nebo tak něco, nevíte v jakém věku se barva oka mění?

Jednoznačně musí mít mládě tmavé oko, opeření "kompletní" (ocas bývá cca o 1/4 kratší než u dospělého), ale hlavně musí být řádně odstavené a přijímat samo potravu.

milda 33

14.3.2016 18:21
milda 33

XXX.XXX.142.32

woodys napsal(a):
Zas jeden chytrý, kde je napsáno že dotyčný je bez zkušeností?
Můžete mi tady napsat co mám dělat, když chcu chovat aru? Jak nasbírat ty Vaše zkušenosti? To jako si můžu koupit velkého papouška po 20 letech chovu drobotiny?

Když borec neví že mladý pták má tmavý oko a starý má oko vybarvený tak asi dvacet let drobotinu nechová na to podle tebe nemusí bejt nikdo chytrej.

leari

14.3.2016 20:53
leari

XXX.XXX.64.165

Gomio napsal(a):
Zdravím,

Zdravím. Mláďa ary ararauny (resp. mladý jedinec) sa jednoznačne pozná podľa farby dúhovky. Celá je tmavá:

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/2685010/odchov-2015/
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/2679712/prodam-samicku-ara-ararauna

Dospievajúca ara má dúhovku už svetlejšiu:

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/2677300/ara-ararauna/

Dospelá ara má dúhovku jasne svetlú:

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/2701828/100-chowny-par-ararauna/
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/2708068/1-0-ara-ararauna/

Ary majú už pri vyletení z búdky plnohodnotné chvostové perá, ale často sa stáva, že im ich buď rodičia alebo súrodenci ohryzú. Potom treba počkať, kým ary zhodia chvostové perá a narastú nové - neokúsané. To spravidla trvá niekoľko mesiacov. To by vám však chovateľ mal jasne vysvetliť, aby nedošlo k nedorozumeniu, že chvost dorastá neskôr. To je nepresná informácia.

14.3.2016 21:40
hicks

XXX.XXX.183.35

milda 33 napsal(a):
Když borec neví že mladý pták má tmavý oko a starý má oko vybarvený tak asi dvacet let drobotinu nechová na to podle tebe nemusí bejt nikdo chytrej.

Myslíte, že kdyby měl zkušenosti s andulkama a chtěl si koupit aru, tak bude nějaký světaborník? Vůbec nic nevidím na tom, že si dotyčný chce pořídit aru. Pokud se na to cití a nastudoval nějakou literaturu, tak proč ne. Příště bych doporučil než něco napíšete zda to má nějaký smysl.

milda 33

14.3.2016 22:04
milda 33

XXX.XXX.142.32

hicks napsal(a):
Myslíte, že kdyby měl zkušenosti s andulkama a chtěl si koupit aru, tak bude nějaký světaborník? Vůbec nic nevidím na tom, že si dotyčný chce pořídit aru. Pokud se na to cití a nastudoval nějakou literaturu, tak proč ne. Příště bych doporučil než něco napíšete zda to má nějaký smysl.

Nějakej komplex ?

14.3.2016 22:10
hicks

XXX.XXX.183.35

milda 33 napsal(a):
Nějakej komplex ?

Ano mám komplex. Poslední dobou na zbytečné bezvýznamné reakce od chytrolínů. Taky jsem začínal a nebyli to andulky, ale senegalci. V dnešní době je odchovávám a vůbec my nebylo divné, že jsem si je pořizoval bez PRAKTICKÝCH zkušeností, které jsem po čase získal. A ještě k té duhovce. Neviděl bych to až tak jednoznačně. Ary nechovám, ale například u senegalců je duhovka hodně variabilní. U mláďat je oko černé v pozdějších měsících duhovka šedne. Postupem času ji mají žlutou nebo oranžovou. Dokonce se spekulovalo o tom, že každé pohlaví má své vybarvení, nebo dokonce že duhovku u nich ovlivňují světelné podmínky a nebo taky že se mění postupem věku. Proto nevidím důvod proč by se i člověk, který má velké zkušenosti s ptáky nemohl zeptat na duhovku u mladých a starších arů.

milda 33

15.3.2016 07:58
milda 33

XXX.XXX.142.32

No když si přečtu dotaz zadavatele tak mam pocit že moc zkušeností nemá koupit si senegalce do chovu a zkusit je odchovavat je něco jiného než si pořídit dokrmenou araraunu přeji vám hodně chovatelských uspěchu a pán at si pořídí co chce někomu se ty dokrmení žací amazonani a arové musí prodavat česko je malej stát.

ornis

15.3.2016 11:15
ornis

XXX.XXX.215.191

Vážení,

Zajímavé názory zde čtu...

Pokud si někdo chce koupit andulku, roselu či aru, jistě by měl vědět když už né maximum informací, tak alespoň ty základní, jak se chová, čím se živí atp. Zcela jistě nemusí být expertem přes ornitologii nebo velmi zkušeným chovatelem (i když by to samozřejmě bylo lepší)
Přirovnám to (nezlobte se) k autu... aby si koupit auto, musím určitě znát přinejmenším základy ovládání auta ale není potřebné abych věděl vše o motoru, o diagnostice atp.

co já vím tak ara ararauna je velmi doporučovaný jako domácí mazlík a to i k dětem ! Nikde není psáno že si jej může pořídit pouze a jen "frajer" co má odchováno přes 20 let. Naučit se těch pár základních věcí o chovu, krmení se může každý zájemce o tohoto (a samozřejmě i jiného ptáka) tím spíš že to je v jeho zájmu protože utratit cca 25 000 kč za aru a krmit ho knedlo zelo vepřo a pak se divit že mi na druhý den uhynul asi nikdo nechce !

Dotyčný zájemce zde nepíše o svých zkušenostech, zda-li a jak dlouho se ptactvu věnuje, takže není možno zcela jednoznačně říct že o ptácích nic neví protože se ptá na barvu duhovky, navíc se ptá v jakém věku se mění, odpovědět mu že mladý má černou a starý žlutou je málo ! Odpovězte mu jako profíci, např milý franto, ara má duhovku tmavou do cca 4-5 měsíce života a pak žloutne a žloutne a zcela žluta je asi po 8-9 měsících...to by měla být odpověd profíka a né takové kecy typu " zase další co chce aru a neví nic" atp. Takhle odpoví jen ten, kdo sám odpověd nezná !

milda 33

15.3.2016 11:43
milda 33

XXX.XXX.142.32

ornis napsal(a):
Vážení,

Zajímavé názory zde čtu...

Pokud si někdo chce koupit andulku, roselu či aru, jistě by měl vědět když už né maximum informací, tak alespoň ty základní, jak se chová, čím se živí atp. Zcela jistě nemusí být expertem přes ornitologii nebo velmi zkušeným chovatelem (i když by to samozřejmě bylo lepší)
Přirovnám to (nezlobte se) k autu... aby si koupit auto, musím určitě znát přinejmenším základy ovládání auta ale není potřebné abych věděl vše o motoru, o diagnostice atp.

co já vím tak ara ararauna je velmi doporučovaný jako domácí mazlík a to i k dětem ! Nikde není psáno že si jej může pořídit pouze a jen "frajer" co má odchováno přes 20 let. Naučit se těch pár základních věcí o chovu, krmení se může každý zájemce o tohoto (a samozřejmě i jiného ptáka) tím spíš že to je v jeho zájmu protože utratit cca 25 000 kč za aru a krmit ho knedlo zelo vepřo a pak se divit že mi na druhý den uhynul asi nikdo nechce !

Dotyčný zájemce zde nepíše o svých zkušenostech, zda-li a jak dlouho se ptactvu věnuje, takže není možno zcela jednoznačně říct že o ptácích nic neví protože se ptá na barvu duhovky, navíc se ptá v jakém věku se mění, odpovědět mu že mladý má černou a starý žlutou je málo ! Odpovězte mu jako profíci, např milý franto, ara má duhovku tmavou do cca 4-5 měsíce života a pak žloutne a žloutne a zcela žluta je asi po 8-9 měsících...to by měla být odpověd profíka a né takové kecy typu " zase další co chce aru a neví nic" atp. Takhle odpoví jen ten, kdo sám odpověd nezná !

Ještě jsi borcovi neporadil jak to má ara s ocasem ty profíku.

ornis

15.3.2016 12:32
ornis

XXX.XXX.215.191

Mildo a že bys mu třeba poradi ty? pokud teda znáš odpověď o čemž silně pochybuji protože po čtení těch tvejch debilních příspěvků jsem se nedozvěděl od tebe nic, teda jen kromě keců, které svědčí o tom že víš a znáš uplné ho...

Přidejte reakci

Přidat smajlík