dudi

XXX.XXX.120.43
Rucne udelane podomacku voliery (inspirace).kdekoliv zcehokoliv...diky...
dudi

XXX.XXX.120.43
0miro0
napsal(a):
Niečo z mojich.
Hezké
stewe5
napsal(a):
,.
Http://www.ifauna.cz/images/profily/zvirata-prew/201512/567a751419ec9.jpg.
Dudi

XXX.XXX.60.129
Chci se zetat kdyz stavim volieru jestli musim mit bud betonovej podklad nebo betonovej obdelnik nacem stoji konstrukce.ja to chci postavit jen na zem.mam navasku udusanou natom pisek, tak se ptam jestli to nevadi.diky.
Dudi
napsal(a):
Chci se zetat kdyz stavim volieru jestli musim mit bud betonovej podklad nebo betonovej obdelnik nacem stoji konstrukce.ja to chci postavit jen na zem.mam navasku udusanou natom pisek, tak se ptam jestli to nevadi.diky.
Samozřejmě nemusíte vůbec nic. Jestli tedy máte potřebu krmit škodnou něčím opravdu zvláštním, tak jen do toho. Jinak vás ubezpečuji, že např. pro krysy není problém podhrabat 30 cm hluboký a 20 cm široký betonový pas. Vlastní zkušenost.
Dudi
napsal(a):
Ja si ted přistavuju jednu malou volierku.2,50-1,50 a vyska 2,10, mam ji jen na betonovych patkach ale dno ještě urcite budu zajistovat proti skodne, vyplati se to!jinak velke voliery mam všechny podlahy vybetonovane..
boza
napsal(a):
Patagonce jsem dal pryč ale ne z důvodu že by okusovali dřevo toho si vůbec k údivu nevšímali a byli tam dva roky potřeboval jsem uvolnit voliéru pro Aratingy sluneční zkouším tři páry pohromadě. Měl jsem tam Alexandry čínské a ty rubali bohužel museli jít pryč.
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jestli temperujete kvůli Aratingům.
Dva samce jsem bral od pána který bydlí na Vysočině byl jsem tam v prosinci bylo na nule a poletoval sníh venku byli Aratingy, Amazonani modročelí,2 páry Žaka, Eklekti zrovna nasedali Aratingy měli mladý 14dní v záletech něco kolem 5 nad nulou.V zimě netopí maximálně má takoví forichtung žárovku kterou přiloží k budce když ptáci nasednou v zimě ta budku trochu prohřeje a to prý stačí takhle chová a odchovává sví papoušky.
boza
napsal(a):
Dva samce jsem bral od pána který bydlí na Vysočině byl jsem tam v prosinci bylo na nule a poletoval sníh venku byli Aratingy, Amazonani modročelí,2 páry Žaka, Eklekti zrovna nasedali Aratingy měli mladý 14dní v záletech něco kolem 5 nad nulou.V zimě netopí maximálně má takoví forichtung žárovku kterou přiloží k budce když ptáci nasednou v zimě ta budku trochu prohřeje a to prý stačí takhle chová a odchovává sví papoušky.
Asi bych do nich šel, ale mám málo místa a další voliera, tak to už s bábou seklo.
undulatus

XXX.XXX.123.81
boza
napsal(a):
Moje vlastní výroba zimoviště 5x2.5m+1m chodba výlety 5x1.25m.
Máte pekné voliéry. Môžete napísať, ako ste kotvili základy vonkajších voliér? Sú zabetónované alebo len zapustené do zeme? Vďaka.
Tak jsem take zacal:)
http://vimeo.com/159794672.
Dobrý večer tak už sem taky začal ze stavěním. Počasí už se konečně umoudřilo, tak na co čekat. Mám d.3 m, š.0,86 m a v.2,7 m Budou tam tři boxy. Dvě příčky mi ještě chybí dodělat, pak krytina, pletivo a dvířka a bude snad hotovo
Martin-rosely
napsal(a):
Dobrý večer tak už sem taky začal ze stavěním. Počasí už se konečně umoudřilo, tak na co čekat. Mám d.3 m, š.0,86 m a v.2,7 m Budou tam tři boxy. Dvě příčky mi ještě chybí dodělat, pak krytina, pletivo a dvířka a bude snad hotovo
Co tam bude létat máte to pěkné
Martin-rosely
napsal(a):
Dobrá práce. Jaky je rozmer tramku? 100x100 ? Diky.
A nestacilo by treba mensi? Minimum bych videl asi 40x60, ale lepsi treba 40x80 nebo 60x80. Tech 100x100 mi prijde takove moc masivni...Prave si rikam z ceho to udelat. Bud teda celodrevenou a nebo me napadlo svarit konstrukci a z venku oblozit drevem aby to nekazilo vzhled...A nebo pak pouzit drevenou kulatinu...
sejkoramartin
napsal(a):
A nestacilo by treba mensi? Minimum bych videl asi 40x60, ale lepsi treba 40x80 nebo 60x80. Tech 100x100 mi prijde takove moc masivni...Prave si rikam z ceho to udelat. Bud teda celodrevenou a nebo me napadlo svarit konstrukci a z venku oblozit drevem aby to nekazilo vzhled...A nebo pak pouzit drevenou kulatinu...
Mám ze střešních latí 6 cm x 4 cm, a kde mám stojky tak to mám zdvojené tak to je 6 cm x 4 cm, stačilo by to 6 cm x 4 cm ale já jsem rád když to je masivnější ale 10cm x 10cm je už zase moc záleží kde bydlíte ale pokud bydlíte třeba na horách tak bych šel taky do toho 10cm x 10cm.
Já jsem chtěl taky menší než je 10x10, ale vedle mám pergolu z trámu 10x10 a tak jsem chtěl aby to bylo stejné. Teď mám jistotu že to bude pořádně držet a hlavně mám kamaráda na pile, tak mi dal suprovou cenu tak pak to nedělejte z 10x10. Tady posílám další fotky co sem stihl za práci dnes.
arčí88
napsal(a):
Mám ze střešních latí 6 cm x 4 cm, a kde mám stojky tak to mám zdvojené tak to je 6 cm x 4 cm, stačilo by to 6 cm x 4 cm ale já jsem rád když to je masivnější ale 10cm x 10cm je už zase moc záleží kde bydlíte ale pokud bydlíte třeba na horách tak bych šel taky do toho 10cm x 10cm.
Orlickoustecko, časy kdy jsme tu měli metr sněhu už je pryč. Navíc 2/3 nebude zastřešeno. Se dřevem dělám rád, ale se železem ještě víc, to se svaří a je klid. Hliník radši vidím doma. Uvažoval jsem nad tím, že bych udělal železnou kostru, na to nabodoval pozinkovaná síta. Celé to natřel na zeleno, i síta a z venku obložil dřevem. Ale to budu řešit až budu mit vybetonováno.
Tak mam skoro hotovo, mensi volierka 2,5-1.5-2,10..uz jen vsadit lexan do oken
Dudi

XXX.XXX.120.43
Martin-rosely
napsal(a):
Tady posílám další fotky jak jsem pokročil.
Jsu zvedavi jak to bude vypadat, takova zajimava stavba...jen tak dal..
Dudi

XXX.XXX.120.43
Tak už mám zase kousek práce za sebou. Nainpregnováno a rámy na dvířka
Uživatel s deaktivovaným účtem

Martin-rosely
napsal(a):
Tak už mám zase kousek práce za sebou. Nainpregnováno a rámy na dvířka
Co to máte za krytinu?
Začal jsem v pátek sesazovat rámy a dneska téměř hotovo ještě cca 4 hodiny práce.
Martin-rosely
napsal(a):
Tak to je slušná prácička a to bude jedna velká nebo se to ještě nějak přepaží a bude jich tam víc.A co tam bude létat?
To bude jedna velká voliéra. DxŠxV 3m x 3m x 2m. Na fotkách 3 a 4, je vidět dřevěná kulatina která podpírá hranoly aby se to nepropadlo až na tom bude nějaký sníh, a skrz tam vyvrtám díru a vsadím do toho bidla, takže to bude sloužit i jako držák. Jinak až to bude hotovo tak dám finální foto, A jinak to bude buď na hejnový chov andul nebo na mládež. Ještě nevím.
arčí88
napsal(a):
To bude jedna velká voliéra. DxŠxV 3m x 3m x 2m. Na fotkách 3 a 4, je vidět dřevěná kulatina která podpírá hranoly aby se to nepropadlo až na tom bude nějaký sníh, a skrz tam vyvrtám díru a vsadím do toho bidla, takže to bude sloužit i jako držák. Jinak až to bude hotovo tak dám finální foto, A jinak to bude buď na hejnový chov andul nebo na mládež. Ještě nevím.
Tak to máte dobře vymyšlené s tím kuláčem.To bude vypadat moc dobře.Rád se pak podívám na finální verzi.

Martin-rosely
napsal(a):
Polykarbonát a jmenuje se to Marlon bronz a sem s ním fakt spokojený mám ho i na pergole už několik let a je pořád v pohodě.Dokonce snad na to je až 10 let záruka.
Já mám voliéru úplně stejnou akorát na střeše mám lepenku, jde oto že jak máte zálet tam to na zimu je dobré aby bylo nějaké světlo ve vnitř ale v létě na to něco dejte jinak tam bude strašné horko a mladí se tam upečou.
napsal(a):
Já mám voliéru úplně stejnou akorát na střeše mám lepenku, jde oto že jak máte zálet tam to na zimu je dobré aby bylo nějaké světlo ve vnitř ale v létě na to něco dejte jinak tam bude strašné horko a mladí se tam upečou.
Tak myslíte že tam mám raději dát pod tu krytinu kousek osb desky aby tu budku neměli přímo pod krytinou.

Martin-rosely
napsal(a):
Tak myslíte že tam mám raději dát pod tu krytinu kousek osb desky aby tu budku neměli přímo pod krytinou.
Nechte tak jen, dejte něco na střechu aby tam byl v létě stín na zimu to zas můžete zdělat aby tam bylo světlo.Když napadne sníh tak ho smetete a májí tam ptáci světlo.Tak to má kámoš a je to super.V těch dřevěných voliérách je i tak většinou horko v záletech, pokut nejsou zděné.
Pavel 68

XXX.XXX.130.234
Taky pridam foto volier pro kamarady
Tak na 99% hotovo jen přidělat 2 palubky, ty přidělám asi v neděli ale to je otázka 10minut.
Dobrý den,
tak už zase mám kousek práce za sebou a už pomaličku jdu do finále posílám zase nějakou fotečku
Dobrý večer tak už sem ve finále, ještě jednou nátěr, vyrobit budky, dát bydla a pak už jen vypustit nájemníky Posílám nějaké fotky
Dobrý den prosim o radu jestli je tohle misto vhodne pro volieru. Rozměry jsou š140x v200x h80cm jestli nevadí, když bude pletivo jen z čelní strany a popřípadě pro jaky par papousku by byla vhodna. Děkuji za rady.
andulka9
napsal(a):
Tak dejte foto jak jsou nájemnici chtěl bych.Vidět to vaše finále kdy vypustite nájemníky ale moc se mi to líbí.
Dobrý večer tak tady jsou ty fotky i s nájemníky. Úplně jsem na to zapoměl, že jsem vám to slíbil, že vám to vyfotím.
Krásné a veliké voliéry! Třeba se jednou dopracujeme také k takové. Zatím jedeme v menším měřítku, ale jsme na naší andulčí voliérku aneb "kočičí biograf" hodně pyšní.
Ta vpravo je již 7 let stará a ta vlevo je 2 roky stará, ale brzy budou voliéry z hliník. profilů
Přidávám se s loňskou stavbou. Každý kousek místa dobrý... původně kout na "bordel" - co se bude třeba někdy hodit. Teď společná voliera pro drobotinu s malým záletem ze zděného suchého záchodu.
Pěkný den přeji..zde je něco od nás..jen náhodné fotky které jsem našla...:)...Ale zkusím nafotit lépe a přiložit.
Sivok
napsal(a):
Co v ní budete chovat?
Ještě nejsem úplně rozhodnutý, zatím tam mají jisté místo bažanti zlatí serie 5000 a kachničky mandarínské, dále si hraji s myšlenkou dát tam holuby chocholatý pár, popřípadě místo nich 4-5párů holoubků diamantových, ještě bych tam zkusil hejno zebřiček a nějaké neofemy, pokud tyto druhy seženu z celoročních volier, ještě bych tam nějaký druh něčeho přidal ale nenapadá mě co.
Luboš Jedlinský
napsal(a):
Ještě nejsem úplně rozhodnutý, zatím tam mají jisté místo bažanti zlatí serie 5000 a kachničky mandarínské, dále si hraji s myšlenkou dát tam holuby chocholatý pár, popřípadě místo nich 4-5párů holoubků diamantových, ještě bych tam zkusil hejno zebřiček a nějaké neofemy, pokud tyto druhy seženu z celoročních volier, ještě bych tam nějaký druh něčeho přidal ale nenapadá mě co.
Tak pokud je seženete teď oni e aklimatizují a zvyknou si na to být celý rok venku. A co třeba přidat andulky, korely. Je to pěkná voliéra, prostorná. Tiše závidím.
Andulky jsou aktivisti a zatím se bojím že než se zeleň plně rozroste za několik let tak by ji mohli zničit, proto jsem zatím volil méně destruktivní druhy, nicméně je na voliéře ještě hodně práce a budu rád když bude hotová příští rok. Navíc bude vršek zabezpečen ne pletivem ale nylonovou sítí tak aby se neprokousali druhy se silnějším zobákem ven.
Dudi
napsal(a):
Dobrý večer, záleží co v ní budete chovat, ale každopádně obvod je nutný, jak již bylo zde zmíněno, tak krysy a hlavně potkani jsou prevíti! Pokud budete chovat hrabavé ptáky, tak vybetonovat voliéru nelze, ovšem u pěvců, papoušků, dravců a vodní drůbeže je to rozhodně lepší už proto, že se snadno čistí.
Pomalými krůčky dopředu - Instalace jezírka pro párek kachniček mandarínských.
SPLNĚNÝ CHLAPECKÝ SEN. Voliéry pro křepelky, holoubky a drobotinu. Materiál staré střešní latě + nátěr latex
serge

XXX.XXX.74.249
Šikovní majstri sú tu.

V sobotu dodělaná voliera š.2 x d.3,5 x 3,5 až 4 m. výška.Obklad z OSB desek. Výška tak moc
protože původně před 15- 20 roky to byla garáž pro vysokozdv. vozík. Snižovat podhled by bylo dražší než našroubovat Osb na strop.
Osazenstvo až se oteplí : 3,3 astrild rákosní,2 gouldy z 12/2016 na prolétění,0,2 pásovník
škraboškový ( nemohu sehnat samečky).1,1panenka hnědoprsá.
Vedle jsou 2 voliery 1,3 x 1,3 x 2,5 m výška.Tam od 20.5 už jsou 2 a 2 páry rýžovníků plavých a šedých
později dle teplot tam budou 2,2 pásovníci dlouhoocasý.
Pletivo je dvojitě jen nebylo dobře nafoceno. Sklo je posuvné v drážkách.

Pavel381
napsal(a):
Moc krásné, ale líbí se mě ta kombinace s holubnikem.
Místo toho tam mam teď tohle ve výstavbě.
Dobrý den,
chtěl bych stavět další voliéru a uvažuji o společné, ale vůbec nevím co mám do ní dát za papoušky co můžou být spolu, aby spolu vycházeli a nevznikal tam nějaký problém s odchovem. Tak sem vás chtěl poprosit co by jste mi doporučili. Rozměry chci udělat d.3m š.2,5m v.2,5m bez záletu a chtěl bych tam papoušky co můžou být celoročně venku. Děkuji Martin.
Asi bych vsadil na klasiku, ta voliera není moc velká na experimenty, tak že párek korel, jeden nebo tři páry andulek, pár holoubků diamantových nebo holubu chocholatých, na dno křepelky, popřípadě nějaké zebřičky pokud seženete z venkovního chovu, víc bych toho nedával ale ani tak není zaručené souznění při odchovu, to nezaručí žádný společný chov, navíc co funguje jeden rok nemusí fungovat ten další.
Luboš Jedlinský
napsal(a):
Asi bych vsadil na klasiku, ta voliera není moc velká na experimenty, tak že párek korel, jeden nebo tři páry andulek, pár holoubků diamantových nebo holubu chocholatých, na dno křepelky, popřípadě nějaké zebřičky pokud seženete z venkovního chovu, víc bych toho nedával ale ani tak není zaručené souznění při odchovu, to nezaručí žádný společný chov, navíc co funguje jeden rok nemusí fungovat ten další.
Děkuji za odpověď. Já do té společné voliéry bych chtěl dát něco jiného než korely a andulky. A nebo to přepažím na půl a dám tam dva páry a bude .
Martin-rosely
napsal(a):
Děkuji za odpověď. Já do té společné voliéry bych chtěl dát něco jiného než korely a andulky. A nebo to přepažím na půl a dám tam dva páry a bude .
Ahoj, ja chtel take spolecnou volieru, mam zaklad 5,5 delka,3 sirka..sice by to bylo pekne ale kdyz jsem zvazil pro a proti tak jsem se rozhodl ze udelam klasicky voliery se zaletem, kazda po 1 metru, vylet jeste o 2 metry prodlouzim a zkusim v kazde chovat po cca 3 parech latamy, aymary sedoprse a do posledni bych chtel dat alexandry cernohlave...
stewe5
napsal(a):
Ahoj, ja chtel take spolecnou volieru, mam zaklad 5,5 delka,3 sirka..sice by to bylo pekne ale kdyz jsem zvazil pro a proti tak jsem se rozhodl ze udelam klasicky voliery se zaletem, kazda po 1 metru, vylet jeste o 2 metry prodlouzim a zkusim v kazde chovat po cca 3 parech latamy, aymary sedoprse a do posledni bych chtel dat alexandry cernohlave...
Nazdárek, děkuji ti za tip. A jak se ti daří?
Martin-rosely
napsal(a):
Nazdárek, děkuji ti za tip. A jak se ti daří?
Daří se ale tak napul sem ve fázi očekávání příštího jara Barnardi 5 vajec, asi všechno čistý...karmínáci 3 vejce, to ještě nevím, samice je pořád v budce ale taky jsou mladý tak moc nečekám že budou plny..jinak rudobřiší 2 mladý už měsíc z budky a penanti maj 6 plných vajec
stewe5
napsal(a):
Daří se ale tak napul sem ve fázi očekávání příštího jara Barnardi 5 vajec, asi všechno čistý...karmínáci 3 vejce, to ještě nevím, samice je pořád v budce ale taky jsou mladý tak moc nečekám že budou plny..jinak rudobřiší 2 mladý už měsíc z budky a penanti maj 6 plných vajec
No aspoň něco se ti zadařilo. Příští jaro bude určitě lepší, ale i tak to máš dobrý. Já mám v budce dvě mláďata červenokřídlích a teď mi sedli i rubíni., ale uvidím co se z toho vymrví. A chci ještě koupit pár lutín, tak snad se mi podaří je sehnat. Kamarád mi možná sežene, ale taky to neví na 100%, tak snad se mu to povede. Po barnardech sem se taky koukal, ale nevím jestli je o ně zájem. Tak sem od nich vycouval, protože jsem měl strach abych neměl plné voliéry barnardů. Nebo myslíš že o ně zájem je?
Zálet pro andulky hotový, napravo bude k tomu navozovat voliéra. Děláno z desek z palet..
J.G.
napsal(a):
To si právě nejsem jistý. Větve mají každý týden čerstvé a rákos kterým jsou potažené voliéry, je jako cedník.
Dobrý den, já mám rosely, sice už jen pestré, ale měl jsem i penanty a jak pestré tak i penanti se mi pustili i do dřevěné konstrukce i přes pletivo. Ale to je tím že to mám hned na tom to pletivo, ale osb desky mám kousek dál od pletiva a mám klid, protože na to nedosáhnou.
Dobry den, muzu mit dotaz na stavitele volier co pouzili OSB desky? Natirate necim desky z te strany, ktera je do voliery? Myslim kvuly vlhkosti, aby deska nenasala vodu. Ja tet taky stavim volieru a boky mam z OSB desek, zvenku je mam natrene, ze vnitr jeste ne. Tak jestli jim to nevadi. Jsem ve stadiu stavby. Dekuji za odpovedi. Pavel.
PavelEl
napsal(a):
Dobry den, muzu mit dotaz na stavitele volier co pouzili OSB desky? Natirate necim desky z te strany, ktera je do voliery? Myslim kvuly vlhkosti, aby deska nenasala vodu. Ja tet taky stavim volieru a boky mam z OSB desek, zvenku je mam natrene, ze vnitr jeste ne. Tak jestli jim to nevadi. Jsem ve stadiu stavby. Dekuji za odpovedi. Pavel.
Dobrý den, ja som síce túto volieru nestavala ale natierala som ju aj z nutra dva krát farba s lakom breza týždeň som počkala kým sa to tam vyvetra a dala som si tam rozely a v pohode tak isto som natierala volieru pre andulky a zebricky
Dobrý den,
tak taky přidám nějaké fotky mé další voliéry co sem začal stavět. Martin.
Pro mníšky, letos je druhým rokem v provozu a žádné stížnosti, dávám hodně větví a tak dřevo je netknuté. Jinak moc pěkné voliéry máte všichni, pohled na spokojené ptactvo je veliká odměna.
Dobrý den,
tak dneska sem už dokončil své nové voliéry. A už tam dva nové páry a na třetí ještě čekám. Martin.
Ja mam voliery hlinik. nektere jsou ocelove. Chtel jsem to sjednotit. Tak jsem si nechal narezat takove oblozky z osb desek. +ted delam 3metrovku s pletivem ze vnitr. Verim ze vydrzi i alexandry. Na drevo se pres pletivo nedostanou. Alspon doufam😀
Rosta in
napsal(a):
Ja mam voliery hlinik. nektere jsou ocelove. Chtel jsem to sjednotit. Tak jsem si nechal narezat takove oblozky z osb desek. +ted delam 3metrovku s pletivem ze vnitr. Verim ze vydrzi i alexandry. Na drevo se pres pletivo nedostanou. Alspon doufam😀
Vypadá to velice dobře 👍
Rosta in
napsal(a):
Presne takto to budu delat. Jaka je sirka? Late 4x6? Pošlete pak fotky a komentář jak jste se popral s pletivem. Diky
Ano je to ze stresnich lati. Rozmer 5/7cm.pletivo strilim el. sponkovackou a sponama delky 2.5cm.jde ta jak ze samopalu😀a pak dodatecne davam vruty s podlozkama. Late jsou hoblovane a nariral jsem lazurou. Pletivo ze vnitr. Jeto skladacka 4 obdelniku. Sesroubuju to vratakama. Ta el. sponkovacka je super na pripevneni a drzi to dobře . Ale jak jsem psal obcas cca co 50 cm dam vrut s velkou podlozkou.
Taky předělávám,měl jsem pletivo 19x19 a mladí astrildi mi prolétali ven.Dávám teď 16x16 a doufám,že to bude stačit.Ale dnes jsem viděl na burze zlatoprsky ......asi ne
Rosta in
napsal(a):
Miesto obs doskek možte dat pozinkové pleh a nemusíte dat pletivo ja mám pre aust.plehové steni už 30 rokov.
dnes montaz pletiva pomoci sponkovacky a spon 25/1.2mm.pak jen pojistim vrutem s podlozkou cca co 50cm.rozmer voliery bude 300/175cm sirka 90cm.
Honza..

XXX.XXX.182.15
Tak po mesici konečně hotovo. Pro alexandry male a papoušky cervenokridle.