Potřebovala bych nějakou podrobnou knihu o papoušcích kakadu, mám hrozně moc otázek a nechci pořád někoho otravovat. nemáte někdo typ?
limatul
napsal(a):
Potřebovala bych nějakou podrobnou knihu o papoušcích kakadu, mám hrozně moc otázek a nechci pořád někoho otravovat. nemáte někdo typ?
Mám najnovšiu knihu - Adri van Kooten - Papoušci - Komplexní pruvodce chovem - kúpil som si túto knihu v Trenčíne - cena cca 29 eur, je písaná česky.
limatul
napsal(a):
A je tam toho hodně? pokusím se pohledat díky.
Je tam asi 300 strán, skoro všetky druhy papagájov, chov a odchov v zajatí, ja som spokojný - České vydanie - Nakladatelství Dona s.r.o. České Budějovice - www.dona.cz, email: dona@dona.cz.
limatul
napsal(a):
Děkuji moc.
Paní, tu knihu mám, je dobrá, ale o kakadu růžových se tam moc nedovíte. Je to obecně o korelách a kakadu. I v dalších knihách u nás vyšlých to není jiné. Mám vše od roku 1969 co v češtině a slovenštině vyšlo, ale nejlepší informace byste získala z příspěvků vyšlých ve FAUNĚ, N. EXOTĚ nebo PAPOUŠCI. Některé texty mám okopírované, ale jaksi nyní není čas to hledat, snad si poradíte. Starší texty M. Vašíčka jsou dobré, ale dnes už trochu zastaralé.
bartrand
napsal(a):
Ono záleží co vlastně chcete vědět. Chcete chovat ve voliéře nebo jako mazla?
Získala jsem mazla v hrozně špatném stavu, má poškozené nohy někdo mu ustřihl křídla ocasní pera... Byl hrozně špinavý, peří v šíleném stavu, nebyl venku z klece. Potřebuji hodně informací. Tím že nemá drápy a některé prsty špatně chodí neleze a nemá ani letky tak nedrží rovnováhu. Potřebuji načíst o přepeřování o vitaminech...
limatul
napsal(a):
Získala jsem mazla v hrozně špatném stavu, má poškozené nohy někdo mu ustřihl křídla ocasní pera... Byl hrozně špinavý, peří v šíleném stavu, nebyl venku z klece. Potřebuji hodně informací. Tím že nemá drápy a některé prsty špatně chodí neleze a nemá ani letky tak nedrží rovnováhu. Potřebuji načíst o přepeřování o vitaminech...
Na to nepotrebujete informace o kakadu sluničko pestra strava sprchovat nebo rosit a čekat až sám přepeří hlavně mu nic neškubejte.
Stránka chovateľa Helmuta Sedlmeiera http://www.rosakakadu-sedlmeier.de/.
kubanec
napsal(a):
Na to nepotrebujete informace o kakadu sluničko pestra strava sprchovat nebo rosit a čekat až sám přepeří hlavně mu nic neškubejte.
To je jasné spíš mu vypadly 2 nové ocasní pera pořádně nedorostlé když jsem je zmáčkla kapala z nich krev testy na všechny nemoci má ale negativní. A nic si netrhá. Bylo to hned po tom co se dostal k nám. Jak má špatně postavené nožičky tak Kulhá a na jedné noze měl bolák který hnisal. Potřebovala bych vědět o tom přepeřování jak roste ocas v jakém věku přepeřuje. Kdypřepeřují křídla. Nikdy bych mu nic netrhala. Jaké vitaminy... Jestli mu pro jistotu dávat imunoglukan, dávám mu nějaké vitaminy na přepeřování tak abych to zase nepřehnala.
vmakovicky
napsal(a):
Stránka chovateľa Helmuta Sedlmeiera http://www.rosakakadu-sedlmeier.de/.
Děkuji vypadá to nadějně.
kubanec
napsal(a):
Papoušci maji svuj cyklus přepeřováni až přijde jeho čas tak přepeři to abyste mu nic neškubala je myšleno tak že je to ochočenej pták a když ho to bude bolet tak si bude pamatovat že jste to byla vy na vitaminy se vybodnete ovoce pestra strava a rosit a hlavně sluničko.
Díky.