Dobrý den, tento rok budu stavět venkovní voliéru o rozměrech 3*1,5*2 m (d*š*v), voliéra bude ze dvou stran přilepena na zděnou kůlnu a z této voliéry bude zálet do zděného nevytápěného prostoru o velikosti 1,5*1,5*2 m (d*š*v). Ptáci budou venku celoročně. Uvažuji o páru korel, andulek a kakariků. Ale nejsem se jistá velikostí záletu. Bude pro 6 ptáků dostatečně velký? Jako dítě jsem měla andulku, ale v podstatě jsem úplný amatér. Původně jsem chtěla nějakou drobotinu, ale nejsem si jistá jak by snášela zimu (klatovsko). Uvítám jakékoli připomínky, ať se velikosti záletu či výběru ptáků týče. Děkuji
Dobrý den, tak drobotinu celoročně venku bez vytápěného záletu určitě ne. Pro 6 ptáků je zálet dostatečný. Stejně budou většinu času venku. Akorát nevím jak při hnízdění, aby kakarici a andulky si navzájem a korelám nelezli do budky a nerušili se. Určitě by bylo lepší, nechat hnízdit každý pár samostatně. Ale také mohou být úplně v pohodě. Já bych je pustil všechny najednou do nové voliéry. Tím zabráníte, že nějaký pár si ji přivlastní jako svoje území.