Mám zkušenosti se zpěvákama i s mnichama. Mnichy bych urcite vyloučil ti umí pěkně řvát. Zpěvák popiskuje a je o něm vědět na jaře jinak v pohodě No ale píšu spíš o zamyšlení nad Alexandry černohlavými - jsou nádherní, tišší, odolní. JP.
holubul
napsal(a):
To jsou, ale 13.000, - za pár už překračuje moje finančni možnosti. A porovnání papouška zpěvavého s nádherným?
Nevím co jste za chovatele ale nevěšte tu lidem bulíky na nos.To bych tedy chtěl vědět který pár alexandrů černohlavých stojí 13000, -kč? Jsou dva poddruhy alexandra černohlavého a to Hymalayána a ten je vcelku rozšířený v ČR a tady se cena pohybuje okolo 2500, -kč za mládě a poddruh Finschi a pokud mám dobré informace je v ČR sedm chovatelů kteří je mají ale vím jen o jednom co je odchovává a ten prodává mláďata po 4500, -kč.Cena na západ od nás se pohybuje od 180-200, -Euro.Tak kde jste došel k ceně 13000, -kč? Lukáš.
holubul
napsal(a):
Zdravím. Prosím mohl by někdo ze zkušených chovatelů poradit, jak jsou hluční tito papoušci?
Mníšek šedý, papoušek zpěvavý a papoušek nádherný? Kdyby se jednalo o jeden pár ve venkovní voliéry, která bude pod okny ložnice.
Kupte nádherné nebo zpěvavé. Jsou pěkní, finančně levní a pokud by někomu vadil jejich hlas, příčina nebude v papouškovi.
A když čtu ty ceny doporučovaných druhů, tak Vy to nečtěte, pokud se neválíte v penězích.
Pani z uvedenych druhov vàm odporucam papagàja spevavèho je to celkom tichy papagàj s melodickym spevom nejde o skrekot, co sa v pripade papagàjov nàdhernych nedà povedat nie su moc hlucny ich hlasovy prejav je vsak neprijemny chrapot mnich urcite nie je naozaj hlucny a to neprijemne tu si moze te vypocut, papagàj mnisi 1.https://www.youtube.com/watch?v=mH9JAisG4KQ
2 papagàj nàdherny
https://www.youtube.com/watch?v=c5k70ZBzncg
3. ppagàj spevavy https://www.youtube.com/watch?v=ndikXfwOUIk
duufam ze som vàm pomohol.
Uživatel s deaktivovaným účtem

holubul
napsal(a):
To se opravdu neválím. Kdybych si chtěla splnit sen a koupit aru hyacintovou, tak bych musela prodat barák, co jsme si s manželem postavili.
Kdyby jste prodala barák tak vám plno ještě zbyde, ara hyacintový stojí okolo 250 000 kč
Moudivláček
napsal(a):
Kupte nádherné nebo zpěvavé. Jsou pěkní, finančně levní a pokud by někomu vadil jejich hlas, příčina nebude v papouškovi.
A když čtu ty ceny doporučovaných druhů, tak Vy to nečtěte, pokud se neválíte v penězích.
Každému se líbí něco jiného ale alexandr černohlavý to je jiná káva než zpěváci nebo nádherní.Už jenom proto že zdaleka nejsou vidět všude jako ti zpěváci nebo nádherní.Lukáš.
Dobrý den.
Již se to skoro bojím napsat, abych nebyl zase kamenován, ale přečtěte si něco o pyrurách zelenolících. Mám v bytě šest párů a jsou tal zvyklí, že je celý den nesliším. Akorát přivítají ráno světlo a večer když se svolávají k nocování. Ale jen krátce a není to nepříjemné. Pak samozřejmě když se něčeho leknou, nebo přijde někdo cizí. Ale to asi všichni papoušci.
m.zedlitzer
napsal(a):
Dobrý den.
Již se to skoro bojím napsat, abych nebyl zase kamenován, ale přečtěte si něco o pyrurách zelenolících. Mám v bytě šest párů a jsou tal zvyklí, že je celý den nesliším. Akorát přivítají ráno světlo a večer když se svolávají k nocování. Ale jen krátce a není to nepříjemné. Pak samozřejmě když se něčeho leknou, nebo přijde někdo cizí. Ale to asi všichni papoušci.
Jenže voliéra je venkovní, pravděpodobně celoročně a možná i bez záletu... "nevím" proč. ale připomíná mi to jiné nedávné vlákno: https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3090964/koupe-papouska.
artan

XXX.XXX.195.189
Zadavatel se jesně zaptal na tyto druhy: mníšek šedý, papoušek zpěvavý a papoušek nádherný...a hned mu tady jeden tlačí alexandry a další ukřičené pyrury, kterou jsou doma v obývačku bezesporu tak vychované že je večer v postýlkách přikryje peřinkou a ráno se tichounce vzbudí až pan chovatel vstane. A když jim to dovolí tak krátkým a tichým pokřikem přivítají ranní sluníčko.
artan
napsal(a):
Zadavatel se jesně zaptal na tyto druhy: mníšek šedý, papoušek zpěvavý a papoušek nádherný...a hned mu tady jeden tlačí alexandry a další ukřičené pyrury, kterou jsou doma v obývačku bezesporu tak vychované že je večer v postýlkách přikryje peřinkou a ráno se tichounce vzbudí až pan chovatel vstane. A když jim to dovolí tak krátkým a tichým pokřikem přivítají ranní sluníčko.
Tak pane,
hlavně, že jste ty odpovědi pěkně sepsul, někomu to může připadat vtipné, ale sám jste neporadil ani ble, ble, ble. Kdybyste uměl číst odpovědi, tak nejen moje, ale i další reakce odpovídaly na dotazované druhy.
Píšete rychleji, než myslíte. A mně odepište interně, abychom vzájemnou kontraverzí, kterou u Vás moje reakce jistě vyvolá, neotravovali ostatní. Kdybyste měl profil, nepsal bych to veřejně. Můžete i zavolat 530 349 684. Je to pevná linka uživatele, lehce identifikovatelného, na rozdíl od Vás.
jako001
napsal(a):
Pani z uvedenych druhov vàm odporucam papagàja spevavèho je to celkom tichy papagàj s melodickym spevom nejde o skrekot, co sa v pripade papagàjov nàdhernych nedà povedat nie su moc hlucny ich hlasovy prejav je vsak neprijemny chrapot mnich urcite nie je naozaj hlucny a to neprijemne tu si moze te vypocut, papagàj mnisi 1.https://www.youtube.com/watch?v=mH9JAisG4KQ
2 papagàj nàdherny
https://www.youtube.com/watch?v=c5k70ZBzncg
3. ppagàj spevavy https://www.youtube.com/watch?v=ndikXfwOUIk
duufam ze som vàm pomohol.
Děkuji za videa. Už mám představu, jak jsou hluční. Mníšek, přestože je kouzelný a sledovat stavbu hnízda musí být skvělý zážitek, ale jeho hlasový projev je jak turbína letadla.
geldek
napsal(a):
Jenže voliéra je venkovní, pravděpodobně celoročně a možná i bez záletu... "nevím" proč. ale připomíná mi to jiné nedávné vlákno: https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/diskuse/detail/3090964/koupe-papouska.
Ne, moje voliéra bude se záletem.
artan

XXX.XXX.195.189
Moudivláček
napsal(a):
Tak pane,
hlavně, že jste ty odpovědi pěkně sepsul, někomu to může připadat vtipné, ale sám jste neporadil ani ble, ble, ble. Kdybyste uměl číst odpovědi, tak nejen moje, ale i další reakce odpovídaly na dotazované druhy.
Píšete rychleji, než myslíte. A mně odepište interně, abychom vzájemnou kontraverzí, kterou u Vás moje reakce jistě vyvolá, neotravovali ostatní. Kdybyste měl profil, nepsal bych to veřejně. Můžete i zavolat 530 349 684. Je to pevná linka uživatele, lehce identifikovatelného, na rozdíl od Vás.
Napsal jsem to tak jak jsem to viděl a cítil a s vámi nemám potřebu si o něčem dopisovat.
Dobrý večer.
Pro " holubul" - omlouvám se, nevšiml jsem si že máte pouze venkovní voliéru. Omlouvám se i ostatním, kterým můj příspěvek vadil. Diskutuji na některých skupinách a v tom fofru jsem si nevšiml té základní informace. Zasloužil bych ukamenovat. Málem bych Jihoamerické papoušky nechal přes zimu venku. Chybička se vloudila, ale ostatní to uvedli na pravou míru.
artan
napsal(a):
Napsal jsem to tak jak jsem to viděl a cítil a s vámi nemám potřebu si o něčem dopisovat.
Děkuji za zase veřejnou anonymní odpověď, naprosto zbytečnou, ale uznávám, že upřímně pravdivou.
Ale proč se do chovatelské diskuze zapojujete, když nemáte, jak píšete si o problému, v tomto případě hlučnosti uvedených druhů si o dotazu dopisovat ? Ale možná jste dítě a já to nepoznal.
luck
napsal(a):
Každému se líbí něco jiného ale alexandr černohlavý to je jiná káva než zpěváci nebo nádherní.Už jenom proto že zdaleka nejsou vidět všude jako ti zpěváci nebo nádherní.Lukáš.
To chcete tvrdit že Alexandr, a je jedno jaký, je tichý pták?
Věřil bych, že přeřve i mnicha i ten černohlavý.
Tím nechci říci, že to není nádherný pták, tazatel se ale bojí hluku!
pterodactyll
napsal(a):
To chcete tvrdit že Alexandr, a je jedno jaký, je tichý pták?
Věřil bych, že přeřve i mnicha i ten černohlavý.
Tím nechci říci, že to není nádherný pták, tazatel se ale bojí hluku!
Je vidět že nemáte přehled o hlučnosti alexandrů snad proto že je všechny nevlastníte a tak nemůžete porovnávat.Alexandr není ve své podstatě nijak výjmečný a odlišný od jiných papoušků.Ale druhy čínský, velký jsou malinko hlučnější než ostatní alexandři ale černohlavý je tak tichý pták že si myslím mohu tvrdit že by jste podle hluku ani nevěděl že ho vlastníte.To jen na Vaše tvrzení že jastli chci tvrdit že Alexandr, a je jedno jaký, je tichý pták.Ano jelikož jsem nepsal o všech alexandrech ale výslovně jsem jmenoval alexandra černohlavého tak chci tvrdit že je to tichý pták.Lukáš.
m.zedlitzer
napsal(a):
Dobrý večer.
Pro " holubul" - omlouvám se, nevšiml jsem si že máte pouze venkovní voliéru. Omlouvám se i ostatním, kterým můj příspěvek vadil. Diskutuji na některých skupinách a v tom fofru jsem si nevšiml té základní informace. Zasloužil bych ukamenovat. Málem bych Jihoamerické papoušky nechal přes zimu venku. Chybička se vloudila, ale ostatní to uvedli na pravou míru.
Ježiš neberte ty agresivní výpady vuči Vám vážně..Já si Vaše příspěvky rád přečtu ikdyž jsou "jen" o pyrurách..Napište něco o konžských ty taky myslím máte..Jinak k tématu:určitě jsou tišší a hlučnější druhy, ale pokud něco chcete a jste schopni tomu vytvořit dobré podmínky tak do toho jděte..
m.zedlitzer
napsal(a):
Dobrý večer.
Ja som sice vàs vyrok nekomentoval, dal ste to doporiadku holt niekedy clovek vrychlosti spatne formuluje preskoci slovko aj majster tesàr sa utne chovu zdar a ziadne kamene.
luck
napsal(a):
Je vidět že nemáte přehled o hlučnosti alexandrů snad proto že je všechny nevlastníte a tak nemůžete porovnávat.Alexandr není ve své podstatě nijak výjmečný a odlišný od jiných papoušků.Ale druhy čínský, velký jsou malinko hlučnější než ostatní alexandři ale černohlavý je tak tichý pták že si myslím mohu tvrdit že by jste podle hluku ani nevěděl že ho vlastníte.To jen na Vaše tvrzení že jastli chci tvrdit že Alexandr, a je jedno jaký, je tichý pták.Ano jelikož jsem nepsal o všech alexandrech ale výslovně jsem jmenoval alexandra černohlavého tak chci tvrdit že je to tichý pták.Lukáš.
Máte pravdu s černohlavým zkušenosti nemám. Ale jednou jsem ho pozoroval v jednom zoo koutku. Během patnácti minut vydal několikrát takový skřek, že mě naskočila husí kůže.
Je jasné že jeden tichý být může ale druhý může řvát.
Dispozice pro to jistě má. Určitě se to nedá použít jako pravidlo.
pterodactyll
napsal(a):
Máte pravdu s černohlavým zkušenosti nemám. Ale jednou jsem ho pozoroval v jednom zoo koutku. Během patnácti minut vydal několikrát takový skřek, že mě naskočila husí kůže.
Je jasné že jeden tichý být může ale druhý může řvát.
Dispozice pro to jistě má. Určitě se to nedá použít jako pravidlo.
V ZOO koutku by jste vyváděl i Vy.Je to stresové prostředí a nemůžete ho srovnávat s domácím chovem.Já ho mám v domácím chovu s dalšími šesti druhy alexandrů a je klid.Lukáš.
eli22
napsal(a):
Je to taky případ od případu. My máme například dva mníšky a tiššího papouška neznám. Andulka je proti nim řvoun. Ozvou se jen když se něčeho leknou nebo bojí.
To vám závidím, asi náhoda, já ho mám doma a někdy, když na něho nemám okamžitě čas, mu vyhrožuji, že ho udělám na smetaně. Musí být u všeho semnou jinak řve.
luck
napsal(a):
V ZOO koutku by jste vyváděl i Vy.Je to stresové prostředí a nemůžete ho srovnávat s domácím chovem.Já ho mám v domácím chovu s dalšími šesti druhy alexandrů a je klid.Lukáš.
Již jste mě skoro nalomil, že začnu černohlava shánět.
Když ale tvrdíte že šest druhů pohromadě je klid, tak je to nesmysl.
Díky za vysvětlení.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, já mám alexandry rudohlavé a není o nich slyšet, jsou stejný jako alexandři černohlavý
pterodactyll
napsal(a):
To vám závidím, asi náhoda, já ho mám doma a někdy, když na něho nemám okamžitě čas, mu vyhrožuji, že ho udělám na smetaně. Musí být u všeho semnou jinak řve.
Zdravím. Úplně tomu rozumím, oni takoví jsou. Ale je to tím, že od malička potřebují důslednost. Já jim říkám "malí autistíčci". Musejí mít přesný režim a když ho mají, tak skutečně neřvou. Ten se musí nastavit už v mládí. Bylo by to na dlouhý článek. Nicméně i když je hlučnější, tak Vám určitě dělá radost a nevyměnil byste ho, že?Já mám pro mníšky slabost a jsou neskutečně chytří a paměť mají jako slon .
pterodactyll
napsal(a):
Již jste mě skoro nalomil, že začnu černohlava shánět.
Když ale tvrdíte že šest druhů pohromadě je klid, tak je to nesmysl.
Díky za vysvětlení.
Nevyjádřil jsem se asi šťastně ale nemyslel jsem že je u všech klid.Jak jsem již výše psal čínští a velcí jsou hlučnější.Ale myslel jsem to tak že i ve společenstvu dalších druhů alexandrů jsou alexandři černohlaví pořád v klidu.A vůbec Vás nechci nalamovat to je přeci každého věc co si pořídí bavíme se tady pouze o hlučnosti.Lukáš.
luck
napsal(a):
Nevyjádřil jsem se asi šťastně ale nemyslel jsem že je u všech klid.Jak jsem již výše psal čínští a velcí jsou hlučnější.Ale myslel jsem to tak že i ve společenstvu dalších druhů alexandrů jsou alexandři černohlaví pořád v klidu.A vůbec Vás nechci nalamovat to je přeci každého věc co si pořídí bavíme se tady pouze o hlučnosti.Lukáš.
Jasně tomu rozumím, černohlaví prostě patří k těm tiším.
To dokážu pochopit, ale bude to asi taky kus od kusu jako vždy.
Mě se alexandři moc líbí, ale přítel již čelil několika žalobám od sousedů.
Hluk je problém třeba v létě, když svítá. Bydlíme ve městě.
Musel jsem dát pryč i korely.
Kakariki je jenom šeptal i proti andulkam.
Mám je celoročně venku a ti opravdu tiší jsou.