Agrese u rozela penant zlaty pastel

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.4.2016 20:25
skad551

XXX.XXX.20.247

Dneska jsem šel krmit a voliera plna peri a samicka uhoněna a u zobáku i krev. Samec mi je začal napadat a to je mám od min léta. Dal sem ji okamžitě bokem ale nevim co teď dál. Za celou dobu co jsou spolu se nic takového nestalo. Ještě sem se s tím nesetkal a nevím jestli je ještě dát k sobě. Jo a ještě v budce hrabaly oba a viděl jsem už i snahu o krmení a dnes tohle. Máte zkušenost nebo radu? Díky.

4.4.2016 21:08
bartrand

XXX.XXX.203.180

Samci ustříhněte letky na obou křídlech, aby jí nedával tolik zabrat a normálně ji tam vraťte.

4.4.2016 21:38
skad551

XXX.XXX.20.247

A to ho to sklidni?

4.4.2016 21:56
bartrand

XXX.XXX.203.180

Nebude na ni tolik útočit, samice od něj odletí na bidlo a on to bude muset přešplhat, ona nebude tak vyčepaná a když bude moct zmizet, bude se jí líp bránit, samce to nebude toli bavit když bude muset vynaložit tolik úsilí.

5.4.2016 10:36
skad551

XXX.XXX.18.224

Tak rano sem mu to ostrihal tak uvidime. Po obede koncim tak budu sledovat odpoledne co se bude dit. Myslite ze spolu zahnizdi?

5.4.2016 11:00
kindr

XXX.XXX.106.108

Zdravím. Zajímalo by mě jestli zlatý pastel je kombinace pastel a skořice? Mohl bych poprosit o fota mutace? Pokud by se mě mohli ozvat chovatele, kteří mají tuhle mutaci, na podzim by jsem si je chtěl pořídit.

5.4.2016 12:00
bartrand

XXX.XXX.203.180

skad551 napsal(a):
Tak rano sem mu to ostrihal tak uvidime. Po obede koncim tak budu sledovat odpoledne co se bude dit. Myslite ze spolu zahnizdi?

Měl jsem samce žlutolícího co samici v době toku vždycky (první sezonu sem myslel že to je puberťák co z tohovyrste ale v další sezoně to dělal znovu) uštípal letky, ocas (způsobem, že měla rozklovanýho celýo biskupa) a dokonce ji jednou štípl do nohy tak, že sem myslel že jí cvakl tepnu a ona už s ní nebude hýbat, ten to hnal tak do extrémů že ani zastřižení letek nepomohlo. Nakonec skončil ve výkupu, ale oba roky dělali 6 mladých.

5.4.2016 12:05
skad551

XXX.XXX.18.224

Fota poslu okolo 13h.

5.4.2016 12:34
skad551

XXX.XXX.18.224

A jeste bych chtel rict ze sem zadnou skoricovou barvu u tech co mam nevidel... Podle fotek uvidite...

5.4.2016 13:19
skad551

XXX.XXX.18.224

Spatne se ti foti. Ale kdyz sem je fotil tak ju nahani jak blbej...

5.4.2016 13:50
skad551

XXX.XXX.18.224

Nevim jestli to zastrizeni pomoze ten se ju snazi pokousat i pres to. To asi parecek nebude... Budou muset od sebe. Jeste me tak napada vedle jsou alexandri-s nima v pohode ani si jich nevsimne a z druhe strany jsou rozely rubina a ty by sezral jen by se k nim dostal. Neni to i tim?

5.4.2016 14:20
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.20

Dobrý den.
Něco podobného jsem zažil u pyrur zelenolících. Samice byla mladá, ještě nepřipravenána páření a samec se vehementně dožadoval páření. Okloval ji klavu až k zátylku do krve, že to měla jeden strup. Dal jsem jí pryč a když jsem jel do lázní tak jí doléčoval kamarád. Pak jsem si jí vzal zpět a rozhodoval se, jestli je dát znovu spolu, nebo ne. Oni se slyšely a začaly se volat a u obou nastal tok. Natřepávaly křídly a hrbily se. Protože jsem byl na neschopence, tak jsem je na zkoušku dal po 3 měsících odloučení k sobě. Okamžitě se začaly pářit a dnes mám čtyři krásné mladé. To by mohl také být Váš problém, že samice ještě není připravená, vyzrálá.

5.4.2016 16:53
wajn

XXX.XXX.139.126

kindr napsal(a):
Zdravím. Zajímalo by mě jestli zlatý pastel je kombinace pastel a skořice? Mohl bych poprosit o fota mutace? Pokud by se mě mohli ozvat chovatele, kteří mají tuhle mutaci, na podzim by jsem si je chtěl pořídit.

Zlatý pastel je kombinace pastelove a skořicove mutace přesně jak pišete.Tohle je pár samice zlatý pastel a samec oranž zlatý pastel ten bude plně vybarven az příští rok.

5.4.2016 21:23
kindr

XXX.XXX.205.10

Krasavci, zabýváte se mutačními penanty?

5.4.2016 22:58
genex

XXX.XXX.105.219

skad551 napsal(a):
Nevim jestli to zastrizeni pomoze ten se ju snazi pokousat i pres to. To asi parecek nebude... Budou muset od sebe. Jeste me tak napada vedle jsou alexandri-s nima v pohode ani si jich nevsimne a z druhe strany jsou rozely rubina a ty by sezral jen by se k nim dostal. Neni to i tim?

Bingo !

domnívám se že se jedná možná za 1. o dva samce a ten dominantnější pronásleduje soka,
2. umístěním rozel vedle sebe si koledujete o neustálé napadání a ve finále odchov nulový - neustále se budou rušit - je doba toku a páření.
celou zimu se mohli tolerovat a nyní "promluvily přírodní pudy".

6.4.2016 06:06
skad551

XXX.XXX.20.247

No nevim mam 8volier delenych pletivem z toho v prvni sou alexandri a ve zbyvajicich 7 paru rozel. Jen zlati maji problem. Jinak vseci respekt...

Přidejte reakci

Přidat smajlík